reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

No ale jak to wyglada? Bo ja mam kazdy chromosom i mam wpisane czy bledny czy nie. I na koncu wpisane XX lub XY. Wiec wiadomo... raz mam XYY wiec dodatkowy meski...

No sama zobacz, u mnie zataili w dokumentach nie ma o plci info a wykresy skaningu "ścięte" do chromosomow nr 22. Na dole masz wykres kontroli bez "cenzury"

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    138 KB · Wyświetleń: 107
  • image.jpg
    image.jpg
    117,4 KB · Wyświetleń: 101
reklama
Teraz dopiero fotki dodałam do poprzedniego postu. Nawet wykresy skaningu sa " ucięte" zeby chromosomów x i y nie było widać... Cenzura jak nic. Ale dowiem sie, czy mogę dostać orginalne wyniki bez tej cenzury. Może to jest tak ze nie mówią jak sie nie chce wiedzieć jak przy usg jak widac płeć. Lekarz pyta czy ma powiedzieć. Podobno w zachodnich krajach rodzice często nie chcą wiedzieć aż do porodu.

Teraz dopiero fotki dodałam do poprzedniego postu. Nawet wykresy skaningu sa " ucięte" zeby chromosomów x i y nie było widać... Cenzura jak nic. Ale dowiem sie, czy mogę dostać orginalne wyniki bez tej cenzury. Może to jest tak ze nie mówią jak sie nie chce wiedzieć jak przy usg jak widac płeć. Lekarz pyta czy ma powiedzieć. Podobno w zachodnich krajach rodzice często nie chcą wiedzieć aż do porodu.

Ale Ty masz do tego prawo. To nie jest kwestia ciekawości.

Od pierwszego dnia ostatniej miesiączki [emoji16] 6 tydz zaczynam dokładnie w piątek tak jak ty [emoji23] zaokraglilam. [emoji8]

38 lat, AMH <0.5 , I IVF pazdziernik, brak zarodkow. II IVF 2 zar podane , transfer 25.01

Miałaś swiezaki, tak? Bo ja inaczej liczę,liczę od dnia transferu mrozaczka, ale nie wiem cY dobrze

I IVF Invimed Wro,11.16-punkcja,Hiperka,21.01.17 crio

Czyli mialas jedno z dodatkowym X. Ja z dodatkowym Y, tzw supermezczyzna ;P

Od pierwszego dnia ostatniej miesiączki [emoji16] 6 tydz zaczynam dokładnie w piątek tak jak ty [emoji23] zaokraglilam. [emoji8]

38 lat, AMH <0.5 , I IVF pazdziernik, brak zarodkow. II IVF 2 zar podane , transfer 25.01

Dzizas teraz mi wychodzi 4 tc i 6 dzień.... juz sama nie wiem, dziewczyny jak mam liczyć? 21.01transfer 3 dniowych ?

reklama
Dzizas teraz mi wychodzi 4 tc i 6 dzień.... juz sama nie wiem, dziewczyny jak mam liczyć? 21.01transfer 3 dniowych ?

Powinnaś liczyć od dnia ostatniej miesiączki tak wstępnie a na pierwszym usg na podstawie wymiarów zarodka może trochę po swojemu ustawić "metrykę" :) ale wstępnie sobie licz od dnia miesiączki, chyba ze korzystasz ze specjalnych kalkulatorów do in vitro

Do góry