reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Najlepszy z najlepszych. Tylko do niego chodzę.
Beta wcale nie jest mala!!! Po 1 jezeli 6dpt jest betahcg to rokowania sa dobre. Ja nie ma to sa kiepskie. W 6dpt beta powinna być dwucyfrowa i jest!!! Moim zdaniem super rokuje. Teraz trzeba czekać jakiejak przyrosty będą.

reklama

Powinnaś liczyć od dnia ostatniej miesiączki tak wstępnie a na pierwszym usg na podstawie wymiarów zarodka może trochę po swojemu ustawić "metrykę" :) ale wstępnie sobie licz od dnia miesiączki, chyba ze korzystasz ze specjalnych kalkulatorów do in vitro

Z tego calculatora liczę od dnia miesiączki i jest inaczej niż od dnia transferu, a ta moja miesiączka to była na sztuczny a transfer chyba w 13 dc a normalnie to tak nawet owulacji nie mam... ale masz racje lekarz wyliczy jak zobaczy, CIERPLIWOŚĆ Pixi!!!!

I IVF Invimed Wro,11.16-punkcja,Hiperka,21.01.17 crio

Czyli mialas jedno z dodatkowym X. Ja z dodatkowym Y, tzw supermezczyzna ;P
Ano... Chociaż chciała bym, zeby były mniej super, 46 chromosomów zdecydowanie mi wystarczy.

A słuchaj, tak na przyszłość. W którym dniu po zapłodnieniu robią w Invictcie biopsje zarodka? I jak szybko jest wynik? Bo u mnie trzeba było czekać do blastocysty z biopsja a ponieważ materiał leci do Hiszpanii to nie było opcji zrobienia transferu na świeżo. Powiedziano mi, ze 3 dniowym starają sie biopsji nie robić bo to mniej bezpieczne dla zarodka. A ja sie troche zastanawiam czy to czasem nie ciecie kosztów i selekcja naturalna- w 3cim dniu to ja miałam 10 zarodkow, do 5tego dnia dotrwało 5. A w pakiecie PGS mam jedna opłatę za badanie 5-9 zarodkow. No i samo to, że nie można było zrobić transferu na świeżo...

Krew na trombofillie juz sie bada , mam czekać około 7 dni na wyniki . Pobrali mi z 10 fiolek krwi... nie sądziłam , ze aż tyle bedą potrzebować [emoji849] u was tez tak było ?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Beta wcale nie jest mala!!! Po 1 jezeli 6dpt jest betahcg to rokowania sa dobre. Ja nie ma to sa kiepskie. W 6dpt beta powinna być dwucyfrowa i jest!!! Moim zdaniem super rokuje. Teraz trzeba czekać jakiejak przyrosty będą.

Kate, dzięki. Ja wiem, wszystko wiem, ale tyle razy już to przerabiałam. Najważniejsze że progesteron trzy razy skoczył. Co prawda dawka leków zwiększona podwójnie, ale jest ok. Cierpliwie czekam na telefon doktora. Tylko gdyby ten brzuch nie bolał...

Z tego calculatora liczę od dnia miesiączki i jest inaczej niż od dnia transferu, a ta moja miesiączka to była na sztuczny a transfer chyba w 13 dc a normalnie to tak nawet owulacji nie mam... ale masz racje lekarz wyliczy jak zobaczy, CIERPLIWOŚĆ Pixi!!!!

Wiesz, naprawdę kilka dni w ta czy tamta nie ma znaczenia. Przecież jak termin porodu przesunie sie o 2 tygodnie do przodu albo do tylu to dalej jest w terminie. Tak naprawdę liczy sie bardziej to co lekarz wymierzy, nie pamietam ale na wczesnym etapie każdy milimetr daje tydzień do przodu. A kalkulatory sa orientacyjne. Zobacz, moje wszystkie blastki sa 6dniowe ale na poziomie 5 dniowych bo stanęły. I maja stopień rozwoju jeden 3, jeden 5 a pozostałe 4. A zapłodnione jednocześnie :)

Ano... Chociaż chciała bym, zeby były mniej super, 46 chromosomów zdecydowanie mi wystarczy.

A słuchaj, tak na przyszłość. W którym dniu po zapłodnieniu robią w Invictcie biopsje zarodka? I jak szybko jest wynik? Bo u mnie trzeba było czekać do blastocysty z biopsja a ponieważ materiał leci do Hiszpanii to nie było opcji zrobienia transferu na świeżo. Powiedziano mi, ze 3 dniowym starają sie biopsji nie robić bo to mniej bezpieczne dla zarodka. A ja sie troche zastanawiam czy to czasem nie ciecie kosztów i selekcja naturalna- w 3cim dniu to ja miałam 10 zarodkow, do 5tego dnia dotrwało 5. A w pakiecie PGS mam jedna opłatę za badanie 5-9 zarodkow. No i samo to, że nie można było zrobić transferu na świeżo...

W invicta robia w 3 i 5, ale zalecają raczej w 5, bo pewniej.

Właśnie czekam w kolejce do endokrynologa i dostałam esa od mojej doktor napisała, że najlepiej poniżej 1,2. Dzięki jeszcze raz dziewczyny bo nawet bym nie wiedziała

No to szkoda ,ze Ci wcześniej tego nie powiedziała... jak my same o Siebie nie zawalczymy to nikt!!

reklama
U mnie też dokładnie w 10dpt pojawiło się plamienie. Brązowe, bardzo skąpe. Potem jeszcze w 14dpt no i wczoraj czyli 25dpt. Zbadaj sobie poziom progesteronu. U mnie nie znaleziono przyczyny tych plamien.

Ninius a co u Ciebie? Plamienia ustały, jak progesteron?

Do góry