reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja nigdy nie miałam problemów z polipami. Ten najprawdopodobniej pojawił się po stymulacji.Tylko w moim przypadku moze sie okazać ze zanim mi usuna polipa to nie bedzie juz co transferowac bo zaden zarodek sie nie uchowa, nie przezyje mrozenia. I cała procedure trzeba bedzie zaczac od poczatku :( i nie ma gwarancji ze po kolejnej stymulacji sie to dziadostwo nie pojawi :(
Peggy mi usunęli polipa. Gdy obudziłam się po histeroskopii, pierwsze co mi ordynator powiedział to było " tak wielkiego jeszcze nie widzialem". 1.5 roku i polip nie odrosl. Ważne by usunęli go całego. [emoji110]
Nie martw się kochana

38 lat, AMH <0.5 , I IVF pazdziernik, brak zarodkow. II IVF 2 zar podane , transfer 25.01

No co ty, ja na pamięć moje znam ;). Nawet wydobyłam pełną dokumentację embriologiczną przebiegu zapłodnienia i hodowli, za każda stronę 60gr zapłaciłam bo smętny protokół po procedurze mnie nie zadowolił ;) ;)

No ale jak to wyglada? Bo ja mam kazdy chromosom i mam wpisane czy bledny czy nie. I na koncu wpisane XX lub XY. Wiec wiadomo... raz mam XYY wiec dodatkowy meski...

To ma znaczenie, ogromne. Prawo polskie jest jakie jest i przy naszych problemach znana płeć ma ogromne znaczenie.
Pewnie u mnie maja zasady, ze mówią tylko jak jest kwestia ryzyka wady sprzężonego z płcią. Ale dopytać sie jutro doktorka. I embriologa bo na wieczór jesteśmy zapisani na pogadankę u głównego embriologa. Musze na spokojnie wypisać w punktach moje wszystkie pytania

Nie, dopiero w poniedziałek. Powinna być w 10 dpt, ale to niedziela. Pewnie nie wytrzymam i zrobię w sobotę. Sikacz dziś też wyszedł. Bladzioch, ale wyszedł. Pewnie będę robić codziennie. Mam dziewczynkę w środku, podobno są silniejsze...
Dziękuję Wam za wsparcie. Za wszystkie oczywiście też trzymam kciuki.
Trzymam mocno [emoji110][emoji173]
Ja dopiero co przeżywałam to samo. Zaczynam 6tc, modlę się by Twoja dziewczynka z Tobą została. [emoji258]

38 lat, AMH <0.5 , I IVF pazdziernik, brak zarodkow. II IVF 2 zar podane , transfer 25.01

Mi w klinice zrobią USG jeszcze później bo w 8 tyg. W piątek mam położna, myślisz że jak zrobi USG to zobaczy ile dzieciaczkow rośnie? To 6 tc z tego co obliczylam.

No dwa pecherzyki powinno być widać a co w środku czy sie jakieś jeszcze podzieliły [emoji12]

No co ty, ja na pamięć moje znam ;). Nawet wydobyłam pełną dokumentację embriologiczną przebiegu zapłodnienia i hodowli, za każda stronę 60gr zapłaciłam bo smętny protokół po procedurze mnie nie zadowolił ;) ;)

Heheh , Prawniczka normalnie [emoji6]

I IVF Invimed Wro,11.16-punkcja,Hiperka,21.01.17 crio

Trzymam mocno [emoji110][emoji173]
Ja dopiero co przeżywałam to samo. Zaczynam 6tc, modlę się by Twoja dziewczynka z Tobą została. [emoji258]

Ej, juz 6tc? To jak Ty to obliczasz? Mi wychodzi 5tc i 5 dni

No dwa pecherzyki powinno być widać a co w środku czy sie jakieś jeszcze podzieliły [emoji12]

Heheh , Prawniczka normalnie [emoji6]

Nie, tylko chcę bardziej rozumiec w przyszlosc jak bede jakies decyzje podejmowac. Bo ja mam w tej dokumentacji dzien po dniu jak kazdy zarodek dojzewał, jakie mial oceny, ktore zdegradowaly, ktore kiedy przyspieszyly. A nawet takie bajery jak dokladnie wymienione wszystkie bibeloty użyte z dokladnym rodzajem szalek włacznie. Jak kiedys pisalam, informacje mnie uspokajaja, moge skoncentrowac mysli na probie zrozumienia o co tu chodzi I czas mija :)

Ej, juz 6tc? To jak Ty to obliczasz? Mi wychodzi 5tc i 5 dni

Od pierwszego dnia ostatniej miesiączki [emoji16] 6 tydz zaczynam dokładnie w piątek tak jak ty [emoji23] zaokraglilam. [emoji8]

reklama
Dziewczyny mam 7 zarodków :):) ale się ciesze Pani powiedziała z laboratorium ze w piątek o 11 transfer. Ależ się ciesze ale czekam jeszcze na lekarza co on na to bo właśnie mi robili Doppel usg coś im nie pasi wyczytałam ze mam cysty na jajnikach może to normalne po stymulacji? Hmmm tak czy inaczej powiedzieli ze dużo lepiej wszystko wygląda niż ostatnio. Ufffff oby przetrwały ten okres do piątku :)

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry