reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ej, jak ci sikańce wychodzą to naprawdę wyglada optymistycznie! Ja tam bym zrobiła w sobotę.

Jejuniu ale skąd ty wiesz, że dziewczynka? Ja miałam PGS, skaning chromosomów ale sa na wyniku tylko info czy zarodek prawidłowy czy nie. Przy nieprawidłowym napisali mi kariotyp, tak że tylko o nim wiem, ze to dziewczynka. O zdrowych nie wiem nic poza liczba chromosomów.

W invikcie masz w raporcie jaki chromosom ma zbadany zarodek

reklama
Nie, dopiero w poniedziałek. Powinna być w 10 dpt, ale to niedziela. Pewnie nie wytrzymam i zrobię w sobotę. Sikacz dziś też wyszedł. Bladzioch, ale wyszedł. Pewnie będę robić codziennie. Mam dziewczynkę w środku, podobno są silniejsze...
Dziękuję Wam za wsparcie. Za wszystkie oczywiście też trzymam kciuki.

Potwierdzam. Moja dziewczynka przetrwala wszystko :)

No przy PGD wiadomo. Jest napisane u mnie.
No u mnie też wiadomo...teoretycznie. Tyle że nie napisali. Ja w InviMed, a oni wysyłają do Hiszpanii materiał z biopsji do badań. Wynik z Hiszpanii. A mam "kopie lekarza" mojego wyniku i myślę ze nawet on nie wie jaka płeć zarodkow. Po prostu nie podano tej informacji na wyniku.

No u mnie też wiadomo...teoretycznie. Tyle że nie napisali. Ja w InviMed, a oni wysyłają do Hiszpanii materiał z biopsji do badań. Wynik z Hiszpanii. A mam "kopie lekarza" mojego wyniku i myślę ze nawet on nie wie jaka płeć zarodkow. Po prostu nie podano tej informacji na wyniku.

To ma znaczenie, ogromne. Prawo polskie jest jakie jest i przy naszych problemach znana płeć ma ogromne znaczenie.

reklama
A będziesz juz miała usg? Ja dopiero 14.02 i tez tak dziwnie bo juz brzuch mnie rzadko boli, chociaż dzisiaj to mam mega ból głowy

I IVF Invimed Wro,11.16-punkcja,Hiperka,21.01.17 crio
Mi w klinice zrobią USG jeszcze później bo w 8 tyg. W piątek mam położna, myślisz że jak zrobi USG to zobaczy ile dzieciaczkow rośnie? To 6 tc z tego co obliczylam.

38 lat, AMH <0.5 , I IVF pazdziernik, brak zarodkow. II IVF 2 zar podane , transfer 25.01

Do góry