reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Koniczynko Po podaniu 2-3 dobrych zarodków mówi sie o RIF. Czyli dopiero przy 3 transferze szanse maleją. Moim zdaniem PGD to nie to samo co weryfikacja macicy. Implantacja to złożony proces i weryfikacja zarodka pod każdym względem. Poza tym zarodkinie rozwijają sie liniowo.A to oznacza ze najlepszy w chwili obecnej moze spasc z piedestału i przegoni go inny:-)

Ale myślicie, ze możliwe ze po tym podwójnym łyżeczkowaniu po ciąży mogę mieć jakies zrosty czy coś co przeszkadza w implantacji w tym konkretnym miejscu? Miałam robione rok temu dokładne usg macicy w celu szukania polipów czy czegokolwiek nie fajnego żeby przy histeroskopii przy okazji się pozbyć w razie co ale było czysto. Tylko ta histeroskopia moja była pod kontem biopsji a nie szukania zrostów wiec tak sie zastanawiam czy nie powinnam zrobić jakichś badań.

Co prawda łyżeczkowanie po poronieniu miałam w szpitalu pełnym fachowców robione, a jak coś zostało to do doczyszczania użyli histero a nie na ślepakami wiec nie boję się tak bardzo. W ogóle w tym szpitalu każde usg na oddziale robione jest przez 2 lekarzy. Zarządzenie ordynatora gonekologii, dla większej pewności i dokladnści. Nie ma tam odwalanki
.

Lekarza kazał przyjechać do kliniki. Zrobił USG i wyszło, że zebrała mi się w brzuchu woda. Skierował mnie do szpitala blisko kliniki, bo mało jest szpitali, które potrafią to leczyć. Tak więc zostałam - 300 km od domu. Jutro mają przedstawić mi plan leczenia - dziś wzięli tylko próbki na badania.

Natasza, przykro mi, dobrze ze jesteś pod opieką.

Cześć Dziewczyny zwracam się z prośbą i pytaniem , do kliniki miałam zgłosić się 3 dnia miesiączki, mam iść długim protokołem. Tymczasem mam jeszcze 1 tabl.anty do wzięcia dziś wieczorem a ja dostałam okres , jest trochę inny , ale to okres .Doradzcie co robić wziąść jeszcze dziś ostatnia tabl. ? czy mialyscie może tak że podczas brania tabl przyszedł okres? Dziwna sprawa ...czyli kiedy jechać do kliniki? Ale mi się wszystko pomieszalo, pomóżcie

Dziś zbieramy siły i odpoczywamy.
Życzymy cierpliwości wszystkim oczekujących na wyniki i wizyty.

[emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]nie puszczamy za wgryzanie sie kropkow w nowe 9 miesięczne domki mamuś :* [emoji173]

Już styczeń - kobietki, to będzie nasz rok. Niech przyniesie kolejne ciąże! Ruszamy do boju po nasze szczęścia.
Rok 2016 zakończony pozytywnymi wiadomościami :) :) forum odczarowane :) ciąg dalszy pozytywnych wiadomości :yes::yes::yes:;):)
Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą :):*
Styczeń
Shake it up baby, twist and shout :)
Będzie sie działo

01.02 - Pixie_Dixie - betowanie 2
03.02 - Klarsa - wizyta u gin prowadzącego ciążę
03.02 - rustynka - wizyta u gin prowadzącego ciążę
06.02 - ema51 - USG "połówkowe"
06.02 - rybka14 - badania prenatalne 3
06.02 - asiex - wizyta u gin prowadzącego ciążę
07.02 - ambicja - badania prenatalne
08.02 - Ewunka - kontrola
10.02 - Maryn123 - pierwsza wizyta przed podejściem
17.02 - Peugeotka36 - wizyta u gin prowadzącego ciążę / badania prenatalne
17.02 - husann - wizyta u gin prowadzącego ciążę

01.03 - BeataWarszawa - badania prenatalne 2
06.03 - asiex - wizyta u gin prowadzącego ciążę
14.04 - Peugeotka36 - termin cc
18.06 - kreatola - termin porodu
10.07 - Maddie@ - termin porodu
12.07 - Klarsa - termin porodu

Skontrolujcie kalendarz, gdzie którą dopisać :)

;)8-)
[emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

Napisane na HUAWEI RIO-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Ona twierdzi ze to od wit d tylko czemu dał odrazu 75 jeśli nigdy nie miała problemu z tarczyca a to jej 3 ciaza i zbadał reszty no i na ulotce tego leku pisze ze przechodzi przez łożysko do dzidziusia i potem dziecku tez trzeba podawać ten lek po urodzeniu i może powodować duże wady i nie zaleca się go w ciąży
Ja bralam letrox w poprzedniej ciazy... Teraz niestety tez.
Co do przechodzenia do dziecka - pi ciazy z lekami na tarczyce w 4-6 tyg zycia dziecka bada mu sie hormony tarczycy i nie jest powiedziane ze dziecko musi dostarac leki. Moj synek mial wyniki w normie - a ja doszlam w ciazy do dawki 125mg... Kolezanka podobnie - coreczka nie miala podwyzszonych wynikow po porodzie.
Jak czytalam to ryzyko dla dziecka po przyjmowaniu nie jest tak duze jak ryzyko poronien i powiklan w ciazy z zawyzonym tsh...

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry kobiety [emoji16]
Ja 6 dpt. Na teście jest cień od razu [emoji16] Nawet jeśli się nie uda jesteśmy krok bliżej do celu, a to dzięki Waszym radom.
Pierwsze IVF padło bo jajeczka były do kitu, nic się nie dzielilo. Za Waszymi radami zaczęłam brać witaminy i koenzym Q10. I tak niemal 3 miesiace [emoji16] Z 6 kom zaplodnilo się 5, z czego dwa zarodki 4A podano. w laboratorium usłyszałam , że "wystrzelily" od razu [emoji16] .
Pozostaje mi czekać ale i tak Wam dziękuję [emoji8]

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Rybko ona Sue zle czuje bo ma byc moze za wysoka dawke leku...
Najlepiej ja tsh przed ivf 3.1 wiec stymulacji odroczona bo tsh wyzsze wiec leki letrox 50 Po mscu tsh 1.9 wiec poczatki stymulacji,potem okolo 16 tc badanie tsh -3.4 i znow letrox, Po mscu tsh 1.95 a co lekarz na to ?? I to ten co prowadzil mnie do ivf ze lepi go troszke jeszcze zmniejszyc i lek letrox 75 ;) wiec bralam potem znow badanie krwi tsh 1.5 i co lekarz na to?? Zwiekszamy dawke letroxu na 100 bo cos za wolno maleje ten tsh a lepiej do konca ciazy niech bedzie jeszcze nizszy w 3trymestrze i tak oto ja prawie 30 tydz ciazy tsh 1.5 a ja biore letrox 100, Ale ok z nami cisnienie itd ok wiec co musze ufac lekarzowi mimo ze czytalam to konska Dawka ...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Niestety tak jest z tsh podczas ciazy...
Ja w poprzrdniej zaczynalam od 25mg przed transferem a przed porodem 125 musiealam lykac bo tsh rosnie z reguly wraz ze wzrostem ciazy... Wazne jest tez ft3 i ft 4 w ciazy - moj endo tez sie na tycj wartosciach opiera.
Teraz przed crio mialam tsh okolo 4, ze kolejka do endo dluga to sama zaczelam lykac po polowie 75 na wizycie po ponad miesiacu mialam tsh 1.5 i w zaleceniach od endo letrox 50mg i zglosic sie jak bede w ciazy... Jade dopiero teraz w sobote, sama kontrolnie badalam tsh w listopadzie bylo 0.9 teraz juz jest znowu prawie 1.5 mimo brania stalej dawki letroxu. Podejtzewam ze moze mi podwyzszyc leki bo teraz po polowie juz znowu bedzie roslo niestety...

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dzień dobry kobiety [emoji16]
Ja 6 dpt. Na teście jest cień od razu [emoji16] Nawet jeśli się nie uda jesteśmy krok bliżej do celu, a to dzięki Waszym radom.
Pierwsze IVF padło bo jajeczka były do kitu, nic się nie dzielilo. Za Waszymi radami zaczęłam brać witaminy i koenzym Q10. I tak niemal 3 miesiace [emoji16] Z 6 kom zaplodnilo się 5, z czego dwa zarodki 4A podano. w laboratorium usłyszałam , że "wystrzelily" od razu [emoji16] .
Pozostaje mi czekać ale i tak Wam dziękuję [emoji8]

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom
Trzymam kciuki żeby kreska byla x dnia na dzień Mocniejsza :) jakie dokładnie witaminy bierzesz?

Do góry