reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dzień dobry kobiety [emoji16]
Ja 6 dpt. Na teście jest cień od razu [emoji16] Nawet jeśli się nie uda jesteśmy krok bliżej do celu, a to dzięki Waszym radom.
Pierwsze IVF padło bo jajeczka były do kitu, nic się nie dzielilo. Za Waszymi radami zaczęłam brać witaminy i koenzym Q10. I tak niemal 3 miesiace [emoji16] Z 6 kom zaplodnilo się 5, z czego dwa zarodki 4A podano. w laboratorium usłyszałam , że "wystrzelily" od razu [emoji16] .
Pozostaje mi czekać ale i tak Wam dziękuję [emoji8]

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

[emoji8] super!

.......................................................................
PGS 5 blastek, 4 zdrowe, pierwszy przytulony

reklama
A ja jestem CHORA. Już nawet nie pamietam jak to jest bo ja generalnie nie choruje, pewnie przez Encorton.
Wcześniej nawet nie wiedziałam ze to choróbsko bo mnie tylko bolały dłonie a konkretnie jeden palec i mdłości straszne ale myślałam ze to po tych lekach. A dzis łamie mnie wszedzie, dłonie ledwo działają, węzły chłonność podbrzuszu bolą - wczoraj myślałam ze to jajniki albo od okresu bo mam od niedzieli. No i mdlosci, gardło, głowa. Wirusówa jak nic. Tyle ze od wczoraj biorę acard i Encorton. To chyba sie wstrzymam z Encortonem na kilka dni a zamiast acardu przywalę aspirynę. Jak myślicie? Wolę to wyleczyć w 2-3 dni a na encortonie może byc ciężej.

Ostatnia edycja:
A ja jestem CHORA. Już nawet nie pamietam jak to jest bo ja generalnie nie choruje, pewnie przez Encorton.
Wcześniej nawet nie wiedziałam ze to choróbsko bo mnie tylko bolały dłonie a konkretnie jeden palec i mdłości straszne ale myślałam ze to po tych lekach. A dzis łamie mnie wszedzie, dłonie ledwo działają, węzły chłonność podbrzuszu bolą - wczoraj myślałam ze to jajniki albo od okresu bo mam od niedzieli. No i mdlosci, gardło, głowa. Wirusówa jak nic. Tyle ze od wczoraj biorę acard i Encorton. To chyba sie wstrzymam z Encortonem na kilka dni a zamiast acardu przywalę aspirynę. Jak myślicie? Wolę to wyleczyć w 2-3 dni a na encortonie może byc ciężej.

Hej,zapytaj lekarza. Moja Pani dr mówiła,że jak będę chora mam nie brać Encortonu.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

W ciazy często sa plamienia w dniach kiedy normalnie przyszedł by okres. A to by wypadałoby ciebie akurat teraz. Może to to?

Bardzo bym chciała ...

Dzień dobry kobiety [emoji16]
Ja 6 dpt. Na teście jest cień od razu [emoji16] Nawet jeśli się nie uda jesteśmy krok bliżej do celu, a to dzięki Waszym radom.
Pierwsze IVF padło bo jajeczka były do kitu, nic się nie dzielilo. Za Waszymi radami zaczęłam brać witaminy i koenzym Q10. I tak niemal 3 miesiace [emoji16] Z 6 kom zaplodnilo się 5, z czego dwa zarodki 4A podano. w laboratorium usłyszałam , że "wystrzelily" od razu [emoji16] .
Pozostaje mi czekać ale i tak Wam dziękuję [emoji8]

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

No to szybciutko [emoji6] czekamy na wysoka betę [emoji1307]

I IVF Invimed Wro,11.16-punkcja,Hiperka,21.01.17 crio

Hej,zapytaj lekarza. Moja Pani dr mówiła,że jak będę chora mam nie brać Encortonu.

Mamy (jest dr) podpytałam i to samo radzi. Pewnie m sie uda w 2 dni to wyleczyć a potem wrócę do brania. Jak by co mogę przesunąć transfer, na tym naturalnym nie szprycuje sie hormonami

Kreatola :)

Poproszę o zakalendarzowanie mnie na 9 lutego na kontrolę przed transferem na naturalnym

W ogóle rano mam wizytę w klinice a tego samego dnia jestem zapisana u mojego gina w Medicover bo chce zrobić cytologię i dostać skierowanie na usg piersi (muszę co pół roku oba). I sie zastanawiam czy mogę mieć tego samego dnia cytologię jak kilka godzin wcześniej było by usg. Chyba ńijak nie mogę...

Wczoraj robiłam progesteron, wynik w czwartek, wiem,ze to plamienie moze oznaczać WSZYSTKO, do jutra tyle godzin...siedzedze w pracy i co chwile płacze [emoji22]

I IVF Invimed Wro,11.16-punkcja,Hiperka,21.01.17 crio
Mało się udzielam ale bardzo mocno trzymam kciuki :)
Postaraj się nie stresować za bardzo. Ja miałam w 2 miesiącu,w dniu miesiączki plamienia a tak cała ciąża bez nawet jednej plamki. Też się przestraszyłam ale na szczęście to nic.
Takie plamienia mogą się zdarzac nawet cała ciążę. Musimy być wytrwale :)
Będzie dobrze!

2b7e745260c2a09bd7c407fa01c812c0.jpg
Dziewczyny znalazłam dziś to i myślę że wszystkie które przechodzimy przez in vitro zniesiemy jeszcze więcej bo ta walka powoduje ze stajemy się jeszcze silniejsze!!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny,
Dawno mnie nie było ale większość mojego życia teraz przesypiam.
U mnie zaczął sie 14 tydzien, mam za sobą PAPPA, dzidzia zdrowa, wynik 1:5000. Ulga nie z tej ziemi.
Brzuch juz widać :) bardzo wczesnie ale może dlatego ze byłam bardzo szczupla.

Podczytuje Was i trzymam kciuki za Wasze zdrówko i powodzenie!!!!!!!

reklama
Ja bralam letrox w poprzedniej ciazy... Teraz niestety tez.
Co do przechodzenia do dziecka - pi ciazy z lekami na tarczyce w 4-6 tyg zycia dziecka bada mu sie hormony tarczycy i nie jest powiedziane ze dziecko musi dostarac leki. Moj synek mial wyniki w normie - a ja doszlam w ciazy do dawki 125mg... Kolezanka podobnie - coreczka nie miala podwyzszonych wynikow po porodzie.
Jak czytalam to ryzyko dla dziecka po przyjmowaniu nie jest tak duze jak ryzyko poronien i powiklan w ciazy z zawyzonym tsh...

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

Zgadzam sie mi to samo lekarz powiedzial dlatego pisalam ze letrox to nie tylko na chora tarczyce,dlatego tez mimo ze 3 trymestr u mnie a Ja mam wieksza dawke letrox niz przed ivf calym ;),

Co do boli przy porodzie wlasnie na to czekam yupiiii wkoncu Poczuc ten bol porodowy ,oby wszustko bylo ok u nas do 40 tygodnia [emoji110]️nie chcialabym cesarki.....czas pokaze...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry