reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dzień dobry kobiety [emoji16]
Ja 6 dpt. Na teście jest cień od razu [emoji16] Nawet jeśli się nie uda jesteśmy krok bliżej do celu, a to dzięki Waszym radom.
Pierwsze IVF padło bo jajeczka były do kitu, nic się nie dzielilo. Za Waszymi radami zaczęłam brać witaminy i koenzym Q10. I tak niemal 3 miesiace [emoji16] Z 6 kom zaplodnilo się 5, z czego dwa zarodki 4A podano. w laboratorium usłyszałam , że "wystrzelily" od razu [emoji16] .
Pozostaje mi czekać ale i tak Wam dziękuję [emoji8]

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

[emoji8] super!

.......................................................................
PGS 5 blastek, 4 zdrowe, pierwszy przytulony

reklama
A ja jestem CHORA. Już nawet nie pamietam jak to jest bo ja generalnie nie choruje, pewnie przez Encorton.
Wcześniej nawet nie wiedziałam ze to choróbsko bo mnie tylko bolały dłonie a konkretnie jeden palec i mdłości straszne ale myślałam ze to po tych lekach. A dzis łamie mnie wszedzie, dłonie ledwo działają, węzły chłonność podbrzuszu bolą - wczoraj myślałam ze to jajniki albo od okresu bo mam od niedzieli. No i mdlosci, gardło, głowa. Wirusówa jak nic. Tyle ze od wczoraj biorę acard i Encorton. To chyba sie wstrzymam z Encortonem na kilka dni a zamiast acardu przywalę aspirynę. Jak myślicie? Wolę to wyleczyć w 2-3 dni a na encortonie może byc ciężej.

Ostatnia edycja:
A ja jestem CHORA. Już nawet nie pamietam jak to jest bo ja generalnie nie choruje, pewnie przez Encorton.
Wcześniej nawet nie wiedziałam ze to choróbsko bo mnie tylko bolały dłonie a konkretnie jeden palec i mdłości straszne ale myślałam ze to po tych lekach. A dzis łamie mnie wszedzie, dłonie ledwo działają, węzły chłonność podbrzuszu bolą - wczoraj myślałam ze to jajniki albo od okresu bo mam od niedzieli. No i mdlosci, gardło, głowa. Wirusówa jak nic. Tyle ze od wczoraj biorę acard i Encorton. To chyba sie wstrzymam z Encortonem na kilka dni a zamiast acardu przywalę aspirynę. Jak myślicie? Wolę to wyleczyć w 2-3 dni a na encortonie może byc ciężej.

Hej,zapytaj lekarza. Moja Pani dr mówiła,że jak będę chora mam nie brać Encortonu.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

W ciazy często sa plamienia w dniach kiedy normalnie przyszedł by okres. A to by wypadałoby ciebie akurat teraz. Może to to?

Bardzo bym chciała ...

Dzień dobry kobiety [emoji16]
Ja 6 dpt. Na teście jest cień od razu [emoji16] Nawet jeśli się nie uda jesteśmy krok bliżej do celu, a to dzięki Waszym radom.
Pierwsze IVF padło bo jajeczka były do kitu, nic się nie dzielilo. Za Waszymi radami zaczęłam brać witaminy i koenzym Q10. I tak niemal 3 miesiace [emoji16] Z 6 kom zaplodnilo się 5, z czego dwa zarodki 4A podano. w laboratorium usłyszałam , że "wystrzelily" od razu [emoji16] .
Pozostaje mi czekać ale i tak Wam dziękuję [emoji8]

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

No to szybciutko [emoji6] czekamy na wysoka betę [emoji1307]

I IVF Invimed Wro,11.16-punkcja,Hiperka,21.01.17 crio

Hej,zapytaj lekarza. Moja Pani dr mówiła,że jak będę chora mam nie brać Encortonu.

Mamy (jest dr) podpytałam i to samo radzi. Pewnie m sie uda w 2 dni to wyleczyć a potem wrócę do brania. Jak by co mogę przesunąć transfer, na tym naturalnym nie szprycuje sie hormonami

Kreatola :)

Poproszę o zakalendarzowanie mnie na 9 lutego na kontrolę przed transferem na naturalnym

W ogóle rano mam wizytę w klinice a tego samego dnia jestem zapisana u mojego gina w Medicover bo chce zrobić cytologię i dostać skierowanie na usg piersi (muszę co pół roku oba). I sie zastanawiam czy mogę mieć tego samego dnia cytologię jak kilka godzin wcześniej było by usg. Chyba ńijak nie mogę...

Wczoraj robiłam progesteron, wynik w czwartek, wiem,ze to plamienie moze oznaczać WSZYSTKO, do jutra tyle godzin...siedzedze w pracy i co chwile płacze [emoji22]

I IVF Invimed Wro,11.16-punkcja,Hiperka,21.01.17 crio
Mało się udzielam ale bardzo mocno trzymam kciuki :)
Postaraj się nie stresować za bardzo. Ja miałam w 2 miesiącu,w dniu miesiączki plamienia a tak cała ciąża bez nawet jednej plamki. Też się przestraszyłam ale na szczęście to nic.
Takie plamienia mogą się zdarzac nawet cała ciążę. Musimy być wytrwale :)
Będzie dobrze!

2b7e745260c2a09bd7c407fa01c812c0.jpg
Dziewczyny znalazłam dziś to i myślę że wszystkie które przechodzimy przez in vitro zniesiemy jeszcze więcej bo ta walka powoduje ze stajemy się jeszcze silniejsze!!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny,
Dawno mnie nie było ale większość mojego życia teraz przesypiam.
U mnie zaczął sie 14 tydzien, mam za sobą PAPPA, dzidzia zdrowa, wynik 1:5000. Ulga nie z tej ziemi.
Brzuch juz widać :) bardzo wczesnie ale może dlatego ze byłam bardzo szczupla.

Podczytuje Was i trzymam kciuki za Wasze zdrówko i powodzenie!!!!!!!

reklama
Ja bralam letrox w poprzedniej ciazy... Teraz niestety tez.
Co do przechodzenia do dziecka - pi ciazy z lekami na tarczyce w 4-6 tyg zycia dziecka bada mu sie hormony tarczycy i nie jest powiedziane ze dziecko musi dostarac leki. Moj synek mial wyniki w normie - a ja doszlam w ciazy do dawki 125mg... Kolezanka podobnie - coreczka nie miala podwyzszonych wynikow po porodzie.
Jak czytalam to ryzyko dla dziecka po przyjmowaniu nie jest tak duze jak ryzyko poronien i powiklan w ciazy z zawyzonym tsh...

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom

Zgadzam sie mi to samo lekarz powiedzial dlatego pisalam ze letrox to nie tylko na chora tarczyce,dlatego tez mimo ze 3 trymestr u mnie a Ja mam wieksza dawke letrox niz przed ivf calym ;),

Co do boli przy porodzie wlasnie na to czekam yupiiii wkoncu Poczuc ten bol porodowy ,oby wszustko bylo ok u nas do 40 tygodnia [emoji110]️nie chcialabym cesarki.....czas pokaze...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry