reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Morelka A w jakim mieście się leczyłaś? I jaki lekarz był tym który Ci pomógł? Całe szczescie, że mimo, że to schorzenie nie jest uleczalne, to można je zaleczyć na tyle by z tym żyć, a nawet zajść w ciążę.

reklama
6 to dużo, czy mało? nie znam się jeszcze na tym jutro jeszcze mam zastrzyk, później antybiotyk dwie tabletki i progesteron jakiś aplikator. Zobaczyłam w aucie, że to antybiotyk, i nie mam osłony p/grzybiczej, a zawsze muszę brać do antybiotyku, wiem, że mam w domu, czy mogę brać przed transferem o ile się odbędzie? Chyba jutro zadzwonię do doktor i się zapytam.
Do MZ zawsze zapladniaja 6. Klasyczne ivf to okolo 10komorek. Im mniejsza ilosc oocytow tym czesro Sa lepszej jakosci. Jak nie jestrscje beznadziejm przypadkiem to 6 oocytow w zupelnosci wystarczy. My mielismy na procedure 20% podczas gdy ludzie maja okolo 40% i 6 oocytow wystarczyło.:-)

U mnie w 2 dzień @ Elonva później przez 3 dni puregon 200 j i orgalutran dzisiaj znowu orgalutron puregon 300 j, jutro o 10 orgalutran i o 21 ovitrelle w niedzielę sumamed w poniedziałek w dniu punkcji już po mam brać Crinone, aż do transferu

No nie pamietam, moze tez było 150 [emoji6] a ta rozpiskę lekarzowi zostawiłam, ale teraz sie zastanawiam nad tym mrożeniem oocytow, cY był sens ... zapytam dr czy oni je oglądali i tylko dobre mrozili

I IVF Invimed Wro,11.16-punkcja,Hiperka,21.01.17 crio

Debilizm lub i nie sluchalam lekarza przytylam I 1 ivf udane niewiem czy to poprzez wage ze przytylam lub zmniejszone tsh na ponizej 2 bralam tabsy na znizenie hormonu przed ivf Ale grunt ze bede mama yupiii

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Moze zle sie wyraziłam Kate wiem o co ci chodzi tez natomiast dalej uwazam ze waga ma sie nijak do poziomu tkanki tłuszczowej!
A i to roznie jednej zaniknie miesiaczka przy 17% a innej przy 11%
Pozatym dwie dziewczyny o tym samym wzroście jedna wszy 50 druga 58 i ta druga moze miec mniejszy % tkanki niz ga pierwsza bo moze byc tzw skinny fat
Wiec waga ma tu mało ....,

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mogę jutro sikacza robić?[emoji12] 7dpt , 2 trzydniowe , bi zaczynam świrować...

I IVF Invimed Wro,11.16-punkcja,Hiperka,21.01.17 crio
Ja w 8dpt 3 dniowego zarodka miałam pozytywny Pink test - super czuly. W tym dniu beta 38. Zrobiłam jeszcze 2 testy o mniejszej czułości ale drugie kreski były blade i mało widoczne. Powodzenia :)

Do góry