reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Morelka A w jakim mieście się leczyłaś? I jaki lekarz był tym który Ci pomógł? Całe szczescie, że mimo, że to schorzenie nie jest uleczalne, to można je zaleczyć na tyle by z tym żyć, a nawet zajść w ciążę.

reklama
6 to dużo, czy mało? nie znam się jeszcze na tym jutro jeszcze mam zastrzyk, później antybiotyk dwie tabletki i progesteron jakiś aplikator. Zobaczyłam w aucie, że to antybiotyk, i nie mam osłony p/grzybiczej, a zawsze muszę brać do antybiotyku, wiem, że mam w domu, czy mogę brać przed transferem o ile się odbędzie? Chyba jutro zadzwonię do doktor i się zapytam.
Do MZ zawsze zapladniaja 6. Klasyczne ivf to okolo 10komorek. Im mniejsza ilosc oocytow tym czesro Sa lepszej jakosci. Jak nie jestrscje beznadziejm przypadkiem to 6 oocytow w zupelnosci wystarczy. My mielismy na procedure 20% podczas gdy ludzie maja okolo 40% i 6 oocytow wystarczyło.:-)

U mnie w 2 dzień @ Elonva później przez 3 dni puregon 200 j i orgalutran dzisiaj znowu orgalutron puregon 300 j, jutro o 10 orgalutran i o 21 ovitrelle w niedzielę sumamed w poniedziałek w dniu punkcji już po mam brać Crinone, aż do transferu

No nie pamietam, moze tez było 150 [emoji6] a ta rozpiskę lekarzowi zostawiłam, ale teraz sie zastanawiam nad tym mrożeniem oocytow, cY był sens ... zapytam dr czy oni je oglądali i tylko dobre mrozili

I IVF Invimed Wro,11.16-punkcja,Hiperka,21.01.17 crio

Debilizm lub i nie sluchalam lekarza przytylam I 1 ivf udane niewiem czy to poprzez wage ze przytylam lub zmniejszone tsh na ponizej 2 bralam tabsy na znizenie hormonu przed ivf Ale grunt ze bede mama yupiii

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Moze zle sie wyraziłam Kate wiem o co ci chodzi tez natomiast dalej uwazam ze waga ma sie nijak do poziomu tkanki tłuszczowej!
A i to roznie jednej zaniknie miesiaczka przy 17% a innej przy 11%
Pozatym dwie dziewczyny o tym samym wzroście jedna wszy 50 druga 58 i ta druga moze miec mniejszy % tkanki niz ga pierwsza bo moze byc tzw skinny fat
Wiec waga ma tu mało ....,

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Mogę jutro sikacza robić?[emoji12] 7dpt , 2 trzydniowe , bi zaczynam świrować...

I IVF Invimed Wro,11.16-punkcja,Hiperka,21.01.17 crio
Ja w 8dpt 3 dniowego zarodka miałam pozytywny Pink test - super czuly. W tym dniu beta 38. Zrobiłam jeszcze 2 testy o mniejszej czułości ale drugie kreski były blade i mało widoczne. Powodzenia :)

Do góry