reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Moze zle sie wyraziłam Kate wiem o co ci chodzi tez natomiast dalej uwazam ze waga ma sie nijak do poziomu tkanki tłuszczowej!
A i to roznie jednej zaniknie miesiaczka przy 17% a innej przy 11%
Pozatym dwie dziewczyny o tym samym wzroście jedna wszy 50 druga 58 i ta druga moze miec mniejszy % tkanki niz ga pierwsza bo moze byc tzw skinny fat
Wiec waga ma tu mało ....,

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Przylec wytlumacz ang lekarzom ;), tutaj mnie i znajoma nie dopuscili do ivf poprzez nadwage i niedowage

Klocic Sue nie klocilam bylam poprostu w szoku ze nieplodnosc idiopatyczna i od razu ivf a np nie iui Ale sluchalam bo tak wogole myslalam ze invitro zawsze Sue udaje[emoji13][emoji13][emoji95][emoji95][emoji95] dopiero lekarz mnie uswiadomil i pozniejsze forum

No Ale jestesmy szczesliwi bedziemy rodzicami czego zycze tu kazdej ,jutro sunrisea wazny dzuen !!!;)

reklama
No to sikne [emoji846]

I IVF Invimed Wro,11.16-punkcja,Hiperka,21.01.17 crio

Bedziesz zla sama na siebie, jak nie wyjdzie, ze nie poczekalas... Ja bym bety wczensiej niz w 10 dniu nie robila, a test to wogole 12-13 dzien moim zdaniem. Po co sobie stresu dodawac [emoji6]

A to mrożą i nie wiedza czy sie nadają?[emoji58]

nie wiem czy posta zjadło wiec pisze skrót.mroza oocyty zdolne do zapłodnienia w fazie MII.Nie wiadomo jakiej sa jakości.Organoleptycznie jest dobrze, ale...Chyba nie możliwości prawdzenia jakości oocytu. miara jakości jest powstanie zdrowego maluszka:-) tak wybierane sa dawczynie, nie po wieku często a po tym ile i czy zdrowe dzieci sa z ich komorek.

nie wiem czy posta zjadło wiec pisze skrót.mroza oocyty zdolne do zapłodnienia w fazie MII.Nie wiadomo jakiej sa jakości.Organoleptycznie jest dobrze, ale...Chyba nie możliwości prawdzenia jakości oocytu. miara jakości jest powstanie zdrowego maluszka:-) tak wybierane sa dawczynie, nie po wieku często a po tym ile i czy zdrowe dzieci sa z ich komorek.

Aha, czyli zdolnych do zapłodnienia miałam duzo, ale jakiego to sie dopiero okaże [emoji846]

Moze zle sie wyraziłam Kate wiem o co ci chodzi tez natomiast dalej uwazam ze waga ma sie nijak do poziomu tkanki tłuszczowej!
A i to roznie jednej zaniknie miesiaczka przy 17% a innej przy 11%
Pozatym dwie dziewczyny o tym samym wzroście jedna wszy 50 druga 58 i ta druga moze miec mniejszy % tkanki niz ga pierwsza bo moze byc tzw skinny fat
Wiec waga ma tu mało ....,

wiem, ze to nie takie proste waga nie musi = tłuszcz i w drugą stronę. Ale płodność kobity jest zachowana przy poziomie około 20% tkanki tłuszczowej a obecne FIT FIT to raczej poniżej 15%.
BTW to że jest krwawienie co miesiąc to nie znaczy, żd jest to owulacja i organizm f-uje jak powinien. Nie trzeba od razu paszteta z siebie robić, ale wychudzenie nie jest obre przed ani w trakcie ciąży. A wychudzenie to raczej łatwo stwierdzić, zobaczyć..Bo ja tutaj mówie o niedowadze a nie o szczupłej dziewczynie. Zresztą dużo by pisać..Ja przez podnoszenie robala mam teraz ręcęi nogijak atletka :-p wygadam jak monstrum.A on dopiero 12,5kg wazy:-(

Aha, czyli zdolnych do zapłodnienia miałam duzo, ale jakiego to sie dopiero okaże [emoji846]

ja niestety nie miałam szczęścia z mrożonymi oocytami. No niby było i nie było:-p ale drugi raz nie mroziłabym tyle kasy poszło w błoto.

ja niestety nie miałam szczęścia z mrożonymi oocytami. No niby było i nie było:-p ale drugi raz nie mroziłabym tyle kasy poszło w błoto.

O a co sie stało? Ja tylko czytałam ,ze mrożone maja mniejsze szanse na zapłodnienie. I raczej sie cieszyłam,ze nie będę musiała stymulacji jeszcze raz przechodzić.

U mnie z 15 zamrożonych odmrozily się tylko dwa. Co prawda ciąża była:) ale mrożenie to hardcore dlakomórek. Jednak jak już się odmrozi to jest ciaza:-)
Ale jest optymistyczna wersja z 8 odmroziły się tez 2 i teraz biegają po świecie:-)

reklama
No tak dziewczyny.. dziś ostatnia moja noc w niepewności. Łamię się strasznie , ta beta mnie przerasta. Pewnie znowu męcząca noc przede mną . Tak się boję kolejnej i ostatniej klęski...
Takie małe wspomnienia :
Stymulacja => 15 occytów
1 in vitro 5/6 z zapłodnione - tylko 1 blastka 2b
2 in vitro 4/9 zapłodnione - 1 świeżak 8b , 1 blastka 3bb
i koniec mrożaków i totalny brak kasy :hmm:

Do góry