reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Moze zle sie wyraziłam Kate wiem o co ci chodzi tez natomiast dalej uwazam ze waga ma sie nijak do poziomu tkanki tłuszczowej!
A i to roznie jednej zaniknie miesiaczka przy 17% a innej przy 11%
Pozatym dwie dziewczyny o tym samym wzroście jedna wszy 50 druga 58 i ta druga moze miec mniejszy % tkanki niz ga pierwsza bo moze byc tzw skinny fat
Wiec waga ma tu mało ....,

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Przylec wytlumacz ang lekarzom ;), tutaj mnie i znajoma nie dopuscili do ivf poprzez nadwage i niedowage

Klocic Sue nie klocilam bylam poprostu w szoku ze nieplodnosc idiopatyczna i od razu ivf a np nie iui Ale sluchalam bo tak wogole myslalam ze invitro zawsze Sue udaje[emoji13][emoji13][emoji95][emoji95][emoji95] dopiero lekarz mnie uswiadomil i pozniejsze forum

No Ale jestesmy szczesliwi bedziemy rodzicami czego zycze tu kazdej ,jutro sunrisea wazny dzuen !!!;)

reklama
No to sikne [emoji846]

I IVF Invimed Wro,11.16-punkcja,Hiperka,21.01.17 crio

Bedziesz zla sama na siebie, jak nie wyjdzie, ze nie poczekalas... Ja bym bety wczensiej niz w 10 dniu nie robila, a test to wogole 12-13 dzien moim zdaniem. Po co sobie stresu dodawac [emoji6]

A to mrożą i nie wiedza czy sie nadają?[emoji58]

nie wiem czy posta zjadło wiec pisze skrót.mroza oocyty zdolne do zapłodnienia w fazie MII.Nie wiadomo jakiej sa jakości.Organoleptycznie jest dobrze, ale...Chyba nie możliwości prawdzenia jakości oocytu. miara jakości jest powstanie zdrowego maluszka:-) tak wybierane sa dawczynie, nie po wieku często a po tym ile i czy zdrowe dzieci sa z ich komorek.

nie wiem czy posta zjadło wiec pisze skrót.mroza oocyty zdolne do zapłodnienia w fazie MII.Nie wiadomo jakiej sa jakości.Organoleptycznie jest dobrze, ale...Chyba nie możliwości prawdzenia jakości oocytu. miara jakości jest powstanie zdrowego maluszka:-) tak wybierane sa dawczynie, nie po wieku często a po tym ile i czy zdrowe dzieci sa z ich komorek.

Aha, czyli zdolnych do zapłodnienia miałam duzo, ale jakiego to sie dopiero okaże [emoji846]

Moze zle sie wyraziłam Kate wiem o co ci chodzi tez natomiast dalej uwazam ze waga ma sie nijak do poziomu tkanki tłuszczowej!
A i to roznie jednej zaniknie miesiaczka przy 17% a innej przy 11%
Pozatym dwie dziewczyny o tym samym wzroście jedna wszy 50 druga 58 i ta druga moze miec mniejszy % tkanki niz ga pierwsza bo moze byc tzw skinny fat
Wiec waga ma tu mało ....,

wiem, ze to nie takie proste waga nie musi = tłuszcz i w drugą stronę. Ale płodność kobity jest zachowana przy poziomie około 20% tkanki tłuszczowej a obecne FIT FIT to raczej poniżej 15%.
BTW to że jest krwawienie co miesiąc to nie znaczy, żd jest to owulacja i organizm f-uje jak powinien. Nie trzeba od razu paszteta z siebie robić, ale wychudzenie nie jest obre przed ani w trakcie ciąży. A wychudzenie to raczej łatwo stwierdzić, zobaczyć..Bo ja tutaj mówie o niedowadze a nie o szczupłej dziewczynie. Zresztą dużo by pisać..Ja przez podnoszenie robala mam teraz ręcęi nogijak atletka :-p wygadam jak monstrum.A on dopiero 12,5kg wazy:-(

Aha, czyli zdolnych do zapłodnienia miałam duzo, ale jakiego to sie dopiero okaże [emoji846]

ja niestety nie miałam szczęścia z mrożonymi oocytami. No niby było i nie było:-p ale drugi raz nie mroziłabym tyle kasy poszło w błoto.

ja niestety nie miałam szczęścia z mrożonymi oocytami. No niby było i nie było:-p ale drugi raz nie mroziłabym tyle kasy poszło w błoto.

O a co sie stało? Ja tylko czytałam ,ze mrożone maja mniejsze szanse na zapłodnienie. I raczej sie cieszyłam,ze nie będę musiała stymulacji jeszcze raz przechodzić.

U mnie z 15 zamrożonych odmrozily się tylko dwa. Co prawda ciąża była:) ale mrożenie to hardcore dlakomórek. Jednak jak już się odmrozi to jest ciaza:-)
Ale jest optymistyczna wersja z 8 odmroziły się tez 2 i teraz biegają po świecie:-)

reklama
No tak dziewczyny.. dziś ostatnia moja noc w niepewności. Łamię się strasznie , ta beta mnie przerasta. Pewnie znowu męcząca noc przede mną . Tak się boję kolejnej i ostatniej klęski...
Takie małe wspomnienia :
Stymulacja => 15 occytów
1 in vitro 5/6 z zapłodnione - tylko 1 blastka 2b
2 in vitro 4/9 zapłodnione - 1 świeżak 8b , 1 blastka 3bb
i koniec mrożaków i totalny brak kasy :hmm:

Do góry