reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Witam dziewczyny jestem tu nowa. Jestesmy z mezem po 4 nieudanych IUI. I teraz bedziemy podchodzic do in vitro. Za tydzien mamy wizyte w klinice i teraz chciałabym prosic o pomoc. Chcialabym sie dowiedziec o co najlepiej pytac lekarza i jakie dodatkowe opcje przy in vitro brac pod uwage. Z góry dzieki za odpowiedz [emoji4]
Ps. Czy ktoras podchodzila do in vitro w Gamecie w Lodzi?

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzięki. Ja przez 10 dni po 2 tabletki. Tydzień czekania i powtórne badanie. Mam nadzieję że będzie ok bo przez to opóźnia mi się cała procedura in vitro

Z tego co wiem to tydzień to za mało na powtorne badanie ale sprawdź i jeśli okaże sie ze dalej masz to odczekaj jeszcze tydzień [emoji6] bedzie dobrze, mi tez sie wszystko opóźniło...

I IVF Invimed Wro,11.16-punkcja,Hiperka,21.01.17 crio

Witam dziewczyny jestem tu nowa. Jestesmy z mezem po 4 nieudanych IUI. I teraz bedziemy podchodzic do in vitro. Za tydzien mamy wizyte w klinice i teraz chciałabym prosic o pomoc. Chcialabym sie dowiedziec o co najlepiej pytac lekarza i jakie dodatkowe opcje przy in vitro brac pod uwage. Z góry dzieki za odpowiedz [emoji4]

Witaj [emoji846] poczytaj trochę wstecz nasze forum i info w necie bo tego jest naprawdę duuuuzo, każda z nas ma inny przypadek i podobne lecz inne leczenie, musisz zaufać lekarzowi, napewno zleci Ci masę badań i dopiero wtedy bedzie wiadomo co jest nie tak, a wtedy któraś z podobnym problemem cos Ci doradzi [emoji6]

Witaj :)
Wiesz, najlepiej napisz coś więcej, jakie macie problemy, jaka historię

Witaj [emoji846] poczytaj trochę wstecz nasze forum i info w necie bo tego jest naprawdę duuuuzo, każda z nas ma inny przypadek i podobne lecz inne leczenie, musisz zaufać lekarzowi, napewno zleci Ci masę badań i dopiero wtedy bedzie wiadomo co jest nie tak, a wtedy któraś z podobnym problemem cos Ci doradzi [emoji6]

Dodam ze u nas problemem jest slabe nasienie. U mnie wszysko ok hormony, droznosc itp.

Witaj :)
Wiesz, najlepiej napisz coś więcej, jakie macie problemy, jaka historię
Staramy sie prawie 3 lata. Maz mial kiepskie nasienie, operacje powrozka nasiennego i leki. Troche sie poprawilo. W lipcu 2016 trafilismy do kliniki leczenia nieplodnisci do gamety w lodzi.dostalismy mase badan do zrobienia lacznie z genetycznymi i kariotypy. U mnie nic nie stwierdZono wiec problemem tylko albo az zostalo kiepskie nasienie. W pazierniku 2016 podeszlismy do 1IUI a w styczniu tego roku do 4 ostatniej i teraz kolejnym krokiem jest in vitro.

Ostatnia edycja:
Koniczynka, kciuki za jutrzejsza betę!!

DO 35rż czy OD 35rż podają dwa?

Wow, ale duzo wiesz na ten temat :) zawodowo masz z tymi tematami styczność czy wszystkiego sie dowiadywałas przez to ze podchodziłas do ivf? Chciałabym to wszystko juz wiedzieć. Moze polecisz mi jakies źródła?

A co to jest ten streching i od czego zależy czy sie go wykonuje?

--------------------------------------------
35l, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014 roku
Do 35 podają dwa po 35 można nawet trzy, chyba że coś się zmieniło.
Co do IVF to jestem szperaczem nie związanym osobiście z medycyną, ale wykształcenie mi pomogło zrozumieć co nieco...
Z czasem bezsilność takdobija, że chcesz wziąć sprawę w swoje ręce i sama zrobićto IVF. BTW znam takie agentki co same się stymulowały, no ja z mężem trochę też mieliśmy hardcore. Bo dodaliśmy za dużo rozpuszczalnika i przeliczaliśmy dawki menopuru, żeby wyszło na to do lekarz pisał. Wiesz jakiego starch mieliśmy dając po 330IU menopuru!! normalnie miałobyc 150. :-)

reklama
Staramy sie prawie 3 lata. Maz mial kiepskie nasienie, operacje powrozka nasiennego i leki. Troche sie poprawilo. W lipcu tego roku trafilismy do kliniki leczenia nieplodnisci do gamety w lodzi.dostalismy mase badan do zrobienia lacznie z genetycznymi i kariotypy. U mnie nic nie stwierdZono wiec problemem tylko albo az zostalo kiepskie nasienie. W pazierniku podeszlismy do 1IUI a w styczniu tego roku do 4 ostatniej i teraz kolejnym krokiem jest in vitro.

AAA to będzie dobrze:-) luzik w ramiączkach:-)

Do góry