reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Mam + 15 Ale nie grubaska ze mnie ha ha ,czy to wazne ta waga?? Skoro tyle lat staran .... ja sie ciesze ,moge przytyc nastepne 15;)
982c16a7b0c425cf5befb9fbc2b3da01.jpg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ale tu dziś miło :D
Ja żyję i mam się dobrze.
Ból raczej śmieszny ..... jest to trochę niekontrolowane najgorzej jak wypełnia Ci macie potem kroi nożyczkami wyjmuje kawałek oddychasz z ulgą a on mówi aaa aa wezmę jeszcze trochę :o
Myślisz niech Cię uj ....
Cały dziwny bolek :) trwa minute góra 2 . Wstajesz i idziesz do domu :) Jak nowa.
Macica ok brak polipow i innego tałatajstwa.
Macica ma kształt serca ;) ale to ponoć nic porostu taki model :D
Wynik biopsji niebawem :)
Super :)
Czyli jak zwykle wiecej strachu niz to warte :)
Trzymalas za jajka ?
Kochana masz macice akurat na dwa zarodki jeden w jednej drugi w drugiej czesci nacicznego serca ❤

Relacja z wizyty :)
W lutym robimy badania nasienia i sprawdzamy jak sie maja zolniezyki czy rozbrykaly sie troszke czy dalej sa leniwe
Jesli z plemnioramu bedzie ok to zaczynamy od marca protokol z antagonista od 16 dc estrofem i w polowie brania wizyta i startujemy :)
Lekarz mowil zeby histero zrobic przed podejsciem zeby byla jako streching od razu. Ale ja wole sprawdzic teraz co tam w mojojej macicy i jak tam endometrium i ewentualny streching zrobic przed podejsciem.
Jesli z plemniorami bedzie ok to robimy podejscie z naszymi jesli ni choc mam nadzieje ze nie bedzie takiej potrzeby nasienie dawcy.
Lekarz nieugienty jesli chodzi o encorton ale jeszcze bede nad tym pracowac :) jak nie to na wlasna reke z waszymi podpowiedziami jak brac wezme go i tak :)
Jeszcze dopytam swoja endokrynolog czy mi go ewentualnie zleci : D

Koniczynka, kciuki za jutrzejsza betę!!

Do 35r.ż dwa. Jednak ze względu na ryzyko ciąży mnogiej odradzałabym podawanie dwóch. Tak długo walczymy o dziecko, że głupotą byłoby stracić dwójkę gdy coś pójdzie nie tak.Jednak jest ryzyko jest zabawa:-) bliźniaki się rodzą zdrowiutkie tu na forum:-)
DO 35rż czy OD 35rż podają dwa?

koniczyna a co ma iniekcja do morfologii embrionu?
statystyka to statystyka a nie pewniak... Jednak ona tez coś pokazuje, a ty akurat właśnie możesz być wyjątkiem od reguły:-)Czy tego chcesz czy nie...
Tak jak pisałam przy 4kach nie ma przewagi żadnej płci jest 50/50.Przewaga jest duza przy 5tkach i 6tkach a to są najszybsze zarodki i najlepiej rokujące. Aczkolwiek i takei morule czasem ucierają im nosa, bo się implantują a 5ki nie:-) No i jeszcze jedno. Njalepszy zarodek nie daje gwarancji poprawnego materiału, jednak prawdopodobieństwo rośnie wraz z ladneijszą morfologią..
Wow, ale duzo wiesz na ten temat :) zawodowo masz z tymi tematami styczność czy wszystkiego sie dowiadywałas przez to ze podchodziłas do ivf? Chciałabym to wszystko juz wiedzieć. Moze polecisz mi jakies źródła?

W lutym robimy badania nasienia i sprawdzamy jak sie maja zolniezyki czy rozbrykaly sie troszke czy dalej sa leniwe
Jesli z plemnioramu bedzie ok to zaczynamy od marca protokol z antagonista od 16 dc estrofem i w polowie brania wizyta i startujemy :)
Lekarz mowil zeby histero zrobic przed podejsciem zeby byla jako streching od razu. Ale ja wole sprawdzic teraz co tam w mojojej macicy i jak tam endometrium i ewentualny streching zrobic przed podejsciem.
Jesli z plemniorami bedzie ok to robimy podejscie z naszymi jesli ni choc mam nadzieje ze nie bedzie takiej potrzeby nasienie dawcy.
Lekarz nieugienty jesli chodzi o encorton ale jeszcze bede nad tym pracowac :) jak nie to na wlasna reke z waszymi podpowiedziami jak brac wezme go i tak :)

A co to jest ten streching i od czego zależy czy sie go wykonuje?

--------------------------------------------
35l, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014 roku

Koniczynka, kciuki za jutrzejsza betę!!

DO 35rż czy OD 35rż podają dwa?

Wow, ale duzo wiesz na ten temat :) zawodowo masz z tymi tematami styczność czy wszystkiego sie dowiadywałas przez to ze podchodziłas do ivf? Chciałabym to wszystko juz wiedzieć. Moze polecisz mi jakies źródła?

A co to jest ten streching i od czego zależy czy sie go wykonuje?

--------------------------------------------
35l, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014 roku
Strching to zadrapanie endometrium moze pomoc przy implantacji zarodka

Super że jest plan
A co twój lekarz mówi jak tłumaczy ta swoją nieugiętość?

reklama
Szczęśliwa [emoji3] a tak serio to cały czas mam brzuch jak balon od punkcji.
Leżę i pachne [emoji16]

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom
No właśnie leżę i pachnę źle mi sie kojarzy. Nie wiem czemu ale zawsze tak mam, ze mimo ze normalnie sie nie pocę, to jak mam dni takiego leżenia to 2 razy podkoszulkę zmieniam w ciagu dnia. Bo jakoś mi śmierdzi.
Może to dlatego, ze leżę tylko jak sie kiepsko czuje, choruje albo mam stres...

Do góry