reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Mam taką nadzieję, że będzie ok sama wiem, że ja jestem bardzo delikatna i boję się zawsze o siebie, że coś mi się może stać dlatego tak bardzo się bałam tego invitro i dalej boję

reklama
Sprawdź progesteron w piątek razem z betą. Mi lekarz powiedział że niski progesteron to ew. SKUTEK niepowodzenia a nie jego PRZYCZYNA.

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom
Dokładnie, ja w novum miałam badany progesteron przed punkcja a potem dopiero razem z beta. Też brałam od transferu 100 luteine pod język i 200 dopochwowo lutinus,w dniu bety progesteron miałam ok 150 :)
Ja bym poczekala na spokojnie do bety,to już za kilka dni :)

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny, poradźcie mi. Transfer był w srodę, progesteron był badany na 6 dni przed, zanim jeszcze zaczęłam aplikować lutinus. Nie miałam zleconego robienia tego progesteronu, przed i po transferze aplikuję lutinus 3xdziennie. Innego progesteronu nie. To naprawdę normalne? Betuję w piątek. Na moim miejscu latały byście po mieście na własna rękę sprawdzać ten progesteron czy to bez sensu i lepiej siedzieć na tyłku i nie kombinować?

.......................................................................
PGS 5 blastek, 4 zdrowe, pierwszy przytulony
Wlasnie sprawdz z beta. Bo jak beta bedzie wysoka to progesteron tez powinien byc ladny bo to jego poziom odpowiada za plamienia krwawienia i niestety poronienia

I powiedzcie jaki koszt jest przy 2 podejsciu? I czy tez jest stymulacja jak to wyglada za 2 razem
Julita, wszystko zależy od tego czy masz mroziaczki. Jeśli tak to 2 podejściem to koszt transferu plus ewentualnie leków. Koszt zależny od kliniki.
Jeśli nie masz mroziaczkow to niestety zaczynasz wszystko od nowa :( cała stymulacje,punkcje,zastrzyki,leki itd.
Leki są refundowane na 3 cykle, czyli na 3 stymulacje (wPL).

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry