reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

W mojej klinice też drogo. ICSI 4500(razem z punkcja i swiezym transferem), crio transfer (wraz z AH)1200, mrożenie zarodków (taka sama cena mrozenie jajeczek)1000(pierwsza slomka)500(kolejne slomki), nacięcie osłonki AH 600, do tego pierwsza wizyta 150, kolejne wizyty 120, leki do stymulacji i po transferze (ok.3500),dodatkowe koszty przechowywania jajeczek, zarodków i nasienia przez kolejny rok po 500 zł. Badania przed procedura i w trakcie ok.2500. W sumie nazbiera się niezła kwota :-(
W Artemidzie dodatki i zmiana icis na imsi sa w cenie za nic nie doplacamy :)

reklama
Pixe dixi [emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️

Joasia!![emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji295]️[emoji295]️[emoji295]️[emoji295]️wiele kobiet ma plamienia,trzymam mocno

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny nie wiem co robić okazało się że mój lekarz wyjechał na urlop. Co robić dziś miałam brać lek PROGYNOVA21 a okazało się wczoraj ze mam ureaplasme. Jak myślicie brać ten lek. Czy sie wstrzymacw. Bo zastanawiam się czy może będzie i leczenie i stymulacja!?

Dziewczynki mnie wszystko ma kosztować maz 6000tys w Białymstoku. Leki ok 2000. Wizyty w medicover 2000 i za szpital 1200. Plus wysłałam na badania krew męża i moja 420zl Plus mocz na dna ureaplasme chlymadia i inne 200zl

Jestem juz w domu, niestety to nie jest plamienie a konkretny krwotok. Rano jak wkladalam progesterone to zero krwii a 45 minut pozniej, najpierw na papierze a potem to juz ciurkiem. Usg bylo ale za duzo nie widac, maly pecherzyk i w srodku nic ale to mowia ze wczesnie. Mysle ze pecherzyk jest jeszcze bo krwawienie sie dzis zaczelo ale watpie aby cos tam bylo i raczej do poniedzialku to juz nic nie zostanie.

Nie wiem co pisac bo nadziei w sumie juz nie mam, chyba sie pozegnam z invitro bo to juz drugie i chyba dalej psychicznie wysiade. Ale mam jeszcze 6 zarodkow ... oj tak mi smutno!!!

Dziewczyny nie wiem co robić okazało się że mój lekarz wyjechał na urlop. Co robić dziś miałam brać lek PROGYNOVA21 a okazało się wczoraj ze mam ureaplasme. Jak myślicie brać ten lek. Czy sie wstrzymacw. Bo zastanawiam się czy może będzie i leczenie i stymulacja!?
Julita ja też miałam ureaplasme i z tego co pamiętam to brałam jakieś antybiotyki, które skończyłam kilka dni przed punkcja. Wiem że one nie szkodzą samej stymulacji. Może idź do innego lekarza?

Napisane na SM-G7105 w aplikacji Forum BabyBoom

Jestem juz w domu, niestety to nie jest plamienie a konkretny krwotok. Rano jak wkladalam progesterone to zero krwii a 45 minut pozniej, najpierw na papierze a potem to juz ciurkiem. Usg bylo ale za duzo nie widac, maly pecherzyk i w srodku nic ale to mowia ze wczesnie. Mysle ze pecherzyk jest jeszcze bo krwawienie sie dzis zaczelo ale watpie aby cos tam bylo i raczej do poniedzialku to juz nic nie zostanie.

Nie wiem co pisac bo nadziei w sumie juz nie mam, chyba sie pozegnam z invitro bo to juz drugie i chyba dalej psychicznie wysiade. Ale mam jeszcze 6 zarodkow ... oj tak mi smutno!!!

Asia! Co Ty wypisujesz!
Nawet tak nie mysl.
Wszystko bedzie dobrze

reklama
Dziewczyny jak ja sobie podsumowałam wszystko po zabiegu czyli koszty wizyt przygotowujących, dodatkowe badania, sam zabieg i leki to mi wyszło 14200. Zabieg robiłam w klinice przy szpitalu w Poznaniu. Tam sam koszt zabiegu, wraz z mrozeniem, to chyba 7500 ale potem leki sporo nadbiły no i prywatne wizyty.

Napisane na SM-G7105 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry