reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Grzybice wywołał Luteina, a prolutex dostałam teraz, żeby się wyleczyć. Będę brała jeszcze przez 7 dni (do końca 12 tygodnia) i koniec z progesteronem... przynajmniej na razie.
Jakby coś ktoś gdzieś to mi zostały 2 pełne opakowania po 7 sztuk prolutexu gdyby ktoś potrzebował prosze o cynk ;)

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

ja sie umowilam na pierwsza wizyte w 12dc moze to za pozno...?
Tak jak dziewczyny 12dc to dobry dzień na podglad [emoji6]

Pixie_Dixie
Nie da się zmniejszyć tak zareagowałam na ten estrofem ja zawsze miałam dobre endo a tak mi dużo uroslo że właściwie powinnam mieć znowu okres. Mojego lekarza nie było ale ten powiedział że w takim przypadku to będzie musiało być na naturalnym i mam znowu przyjść po okresie. Wkurza mnie to bo znowu czas leci a jak mnie z pracy zwolnią to nie będę miała l4 ani macierzyńskiego

Kochana,wien ,ze łatwo sie mówi ale praca sie nie przejmuj, stres naprawdę złe na nas działa, a co do czekania to ja musiałam po punkcji czekać bo miałam hiperke, strasznie sie dłuży ale dałam radę i Ty tez dasz

Jednak racja, jutro ma przyjść @ i nic nie widać i nie słychać nie będzie w terminie :-/ więc dopiero będę dzwonić q 2 dzień cyklu jak będę już pewna do kliniki i zapiszę się na usg mam nadzieję, że będą miejsca

Musiałaś nagadać na rejestracji,ze musisz w tym dniu i koniec,ale zawsze maja miejsca,wiec sie nie przejmuj [emoji6]

Wiem co to za bol bo przyjmowalam te zastrzyki od crio do konca 11 tyg + zel i za taki zestaw placilam bez groszy 500 zl i to na tydzien wystarczalo

Wyobraz sobie ze ja musialam brac proluyex 2 na dzien przez 14 tygodni...wyobraz sobie ile to kasy...

O matko dziewczyny , nie miałam pojęcia,ze to jeszcze tyle moze kosztować [emoji15]

I IVF Invimed Wro,11.16-punkcja,Hiperka,01.17- krio

Tak jak dziewczyny 12dc to dobry dzień na podglad [emoji6]

Kochana,wien ,ze łatwo sie mówi ale praca sie nie przejmuj, stres naprawdę złe na nas działa, a co do czekania to ja musiałam po punkcji czekać bo miałam hiperke, strasznie sie dłuży ale dałam radę i Ty tez dasz

Musiałaś nagadać na rejestracji,ze musisz w tym dniu i koniec,ale zawsze maja miejsca,wiec sie nie przejmuj [emoji6]

O matko dziewczyny , nie miałam pojęcia,ze to jeszcze tyle moze kosztować [emoji15]

I IVF Invimed Wro,11.16-punkcja,Hiperka,01.17- krio
Na miesiac po transfetze moj progesteron kosztowal prawie 2 tys zl...duzo kasy ale niczego nie zaluje...

nie:) do crio...czekalam jeden cykl po nieudanym swierzaku...kazali przyjsc w 13dc ale zapisalam sie 12dc...lekow zadnych nie kazali brac podchodze na cyklu naturalnym...
Aniu ,
pierwsza kontrole na naturalnym robi sie wlasnie pomiedzy 10-13 dc.wiec wszystko ok.Zapytaj doka o estradiol i progesteron nie zaszkodza na pewno:):):)

reklama
Dziewczyny ale Wy mega dawki progesteronu przyjmowałyście! Ja brałam tylko 3xdziennie Lutinus. W czasie brania nie robiłam badania jego poziomu. Wydaje mi się, że ostatnie badanie miałam przed transferem. Rozumiem, że takie dawki przyjmowałyście od samej punkcji?

Do góry