reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Z tą skutecznością to ciężko mierzyć bo: z tego co mi mówił lekarz, sporo pacjentek nie informuje lekarza z kliniki nawet jak ma pozytywny test...podobno. Sporo nie informuje o negatywnym tescie- wiec one też nie wliczaja się do statystyk.
Ale - tez jestem zdania zeby te mniejsze kliniki sa lepsze- mam wrażenie ze tam jeszcze wystepuje czynnik ludzki. Dwóch ginekologów jak usłyszało o Invikcie w Gdansku ( nie pracuja w żadnej klinice), to mówiło, ze to fabryka. I tak własnie tam sie czułam.
Ja tez to slyszalam od lekarzy wczesniej zanim poszlam do Artemidy. I przy transferze byla para z Gdanska ktora przeniosla sie do Artemidy Bialystok bo w invictie tasmowka i za wszystko kase ciagna nawet za konsultacje anastezjologa ktora wogole nie jest potrzebna :)

reklama
Może zależy co kto ma nic robione, w sumie histeroskopia to tylko metoda badawcza a różne rzeczy maja być skrobane. Jak ja miałam na Karowej w Warszawie to mnie nie przyjęli na oddział bo... 6 godzin wcześniej zjadłam cruasanta żeby nie umrzeć z głodu (wczesniej miałam w czerniakowskim i miałam być na czczo 6 godzin, a przyjęta na oddział byłam po południu choć od wczesnego rana głodna czekałam na korytarzu. A okazało się ze na Karowej to chcą 12 godzin na czczo i przyjęcie na oddział w ciagu godzinki. Na szczęście to był moj 8dc a mieli miejsce na przepisanie mnie za dwa dni, wiec nie przeleciał mi termin na kolejny cykl.

PGS, 5 zdrowych blasteczek na mnie czeka, od stycznia pierwsze crio :)
Histeroskopia diagnostyczno - terapeutyczna.
Obejrzą wytna wycinek i jak będzie polip to tez usuną.
Na ibuprofenie i relanium ;)
Ja teraz miałam TK z kontrastem o 18 i kazali być na czczo 6 h czyli o 12 zjadłam obiad ;)
Ale tu dziewczyny miały punkcjie na ibuprofenie o_O

Makowska owszem.. Rogoza nie ,nawet na znany lekarz na 69 negatywnych na 100 opini , chodziłam do niego nie polecam tam stracilam dużo kasy na wizyty bez celu , brak odp na pytania , brak diagnozy . 5 minut i po wizycie ... ehh
No widzisz, to ja mam inne odczucia. Mnóstwo moich pytan, zawsze mial czas żeby odpowiadac. Przy pierwszym dziecku zalecił mojemu mezowi super suplementacje, bo nasienie było tragiczne, a mnie clo. Udało sie po miesiącu. Ja jakoś mam do niego zaufanie. Ale dr Makowska też zrobiła na mnie bardzo dobre wrażenie, ona bedzie robiła mi punkcję:). Po udanym transferze pewnie wróce do swojej lekarki, która wczesniej mnie prowadziła.

Histeroskopia diagnostyczno - terapeutyczna.
Obejrzą wytna wycinek i jak będzie polip to tez usuną.
Na ibuprofenie i relanium ;)
Ja teraz miałam TK z kontrastem o 18 i kazali być na czczo 6 h czyli o 12 zjadłam obiad ;)
Ale tu dziewczyny miały punkcjie na ibuprofenie o_O
Nie podoba mi się to. O. Ale trudno, trzeba to trzeba, a 2kg Michałków też coś :*

Nie podoba mi się to. O. Ale trudno, trzeba to trzeba, a 2kg Michałków też coś :*
W sumie to nie wiem czy trzeba bo to był mój pomysł powtórzyć histero po roku ( ostatnia była ok )
Maz mi trochę dokucza mówi chciałaś to masz hi
Nie bardzo chce 4 stymulacji co by mi jajniki nie "wybuchły " ja ją chce dla świętego spokoju.
Gdzieś w głębi wierze ale to jest tak bardzo we mnie głęboko. Ale jak nie spróbuję to nie da mi to spokoju ze a może. ......

No widzisz, to ja mam inne odczucia. Mnóstwo moich pytan, zawsze mial czas żeby odpowiadac. Przy pierwszym dziecku zalecił mojemu mezowi super suplementacje, bo nasienie było tragiczne, a mnie clo. Udało sie po miesiącu. Ja jakoś mam do niego zaufanie. Ale dr Makowska też zrobiła na mnie bardzo dobre wrażenie, ona bedzie robiła mi punkcję:). Po udanym transferze pewnie wróce do swojej lekarki, która wczesniej mnie prowadziła.
A co z lekow bral twoj m ??

Z tą skutecznością to ciężko mierzyć bo: z tego co mi mówił lekarz, sporo pacjentek nie informuje lekarza z kliniki nawet jak ma pozytywny test...podobno. Sporo nie informuje o negatywnym tescie- wiec one też nie wliczaja się do statystyk.
Ale - tez jestem zdania zeby te mniejsze kliniki sa lepsze- mam wrażenie ze tam jeszcze wystepuje czynnik ludzki. Dwóch ginekologów jak usłyszało o Invikcie w Gdansku ( nie pracuja w żadnej klinice), to mówiło, ze to fabryka. I tak własnie tam sie czułam.

Wspolczucia!!!
My natomiast zaraz Po porodzie jestesmy zaproszeni do szpitala pokazac coreczke ,tak tu podchodza nie mowiac ze ani zlotowki nie Dalam ani za leki punkcje lub transfer.
Czemu ta Polska zawsze w tyle;((, i malo tego nie dosc ze im zaplacisz to jeszcze traktuja pacjenta jakby byla w fsbryce;(((((, szok

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry