reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Super, ja też dziś sobie oglądałam:)
Strasznie podobają mi się wózki firmy Anex model Sport. Bajka, amortyzatory super, można wybrać opcję 2w1 z fotelikiem zamiast spacerówki :) Bardzo podobny do Waszego.
Tylko u nas czas oczekiwania do 8 tyg :( a teraz jeszcze nie chce kupować,bo dopiero 14 tydz.

Napisane na SM-G920F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Wspolczucia!!!
My natomiast zaraz Po porodzie jestesmy zaproszeni do szpitala pokazac coreczke ,tak tu podchodza nie mowiac ze ani zlotowki nie Dalam ani za leki punkcje lub transfer.
Czemu ta Polska zawsze w tyle;((, i malo tego nie dosc ze im zaplacisz to jeszcze traktuja pacjenta jakby byla w fsbryce;(((((, szok

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
U mnie w Novum tak samo. Pani dr prosiła żeby dać zadzwonić i dać znać jak prenatalne wyszły,w gabinecie ma cała ścianę plus stolik że zdjęciami "swoich" dzieciaczkow :)
Na koniec bycia pod jej opieka wysciskalysmy się,ja ze łzami w oczach oczywiście :)
Po rodzeństwo też wracam tylko do niej :)

U mnie w Novum tak samo. Pani dr prosiła żeby dać zadzwonić i dać znać jak prenatalne wyszły,w gabinecie ma cała ścianę plus stolik że zdjęciami "swoich" dzieciaczkow :)
Na koniec bycia pod jej opieka wysciskalysmy się,ja ze łzami w oczach oczywiście :)
Po rodzeństwo też wracam tylko do niej :)

Fajnie :), zazdroszczę takiej opieki.

Coś w tym jest. Jak byłam teraz na usg prenatalnym,lekarz też mówił że często się zdarza tak,że teraz ivf a później coś się odtyka i zachodzi się naturalnie :)

to prawda
Mojej siostry kolezanka trzeci teanfer byl udany (corka),Po 3 latach naturalnie gdzie nie wierzyla bo ma tylko jeden jajnik I on tez zle plemniki tak wiec dziewczynki glowa di gory

Ewelin ja Uk Ale wlochy np tez ma gratis wszystko cale ivf i leki ,oczywiscie musisz spelniac pewnie warunki (ivf tylko gratis jesli nie masz jeszcze dziecka I musisz miec w owych panstwach zameldowanie I lekarza swego, jednak lekarza aby miec potrzebny nin nr a z kolei aby go miec musisz tam pracowac niewiem jak Francia I hiszpania....
Po nastepne dzidzi jesli nie przyjdzie naturalnie JuZ musze placic w it 5200€ a w Uk 4600£

Super, ja też dziś sobie oglądałam:)
Strasznie podobają mi się wózki firmy Anex model Sport. Bajka, amortyzatory super, można wybrać opcję 2w1 z fotelikiem zamiast spacerówki :) Bardzo podobny do Waszego.
Tylko u nas czas oczekiwania do 8 tyg :( a teraz jeszcze nie chce kupować,bo dopiero 14 tydz.

Jest tych modeli i to bardzo duzo. My wczesniej inny model wybralismy i dzis po niego jechalismy ale niewiem jak my tamten wybieralismy bo dzis zauwazylam ze na bialym mial srebne swiwcace kolka.
Kochana masz jeszcze czas ja wiem ze chce sie wszystko na juz na wczoraj.

Z tą skutecznością to ciężko mierzyć bo: z tego co mi mówił lekarz, sporo pacjentek nie informuje lekarza z kliniki nawet jak ma pozytywny test...podobno. Sporo nie informuje o negatywnym tescie- wiec one też nie wliczaja się do statystyk.
Ale - tez jestem zdania zeby te mniejsze kliniki sa lepsze- mam wrażenie ze tam jeszcze wystepuje czynnik ludzki. Dwóch ginekologów jak usłyszało o Invikcie w Gdansku ( nie pracuja w żadnej klinice), to mówiło, ze to fabryka. I tak własnie tam sie czułam.

To prawda, że obsługują tam taśmowo, ale mają dobrych embriologów, dobry sprzęt i doświadczenie i jak się porówna ceny np do Gamety to też są lepsze.

Misia, a ja polecam Invimed. IMSI 6900 bez badan i stymulacji. Do tego embrioglue 250 zł i mrożenie zarodków, nie pamietam juz ile. Ale- podejscie lekarzy, koordynatorów, recepcji- SUPER. Nie ma tłumów. Polecam dr Makowską i dr Rogozę. Po prostu czuć, że walczą razem z Toba :)

Doktor Rogoza dramat!!! Nie polecam ani trochę, zachowuje się jakby nie miał żadnej wiedzy. Na wizycie czułam się jakbym wiedziała lepiej od niego... nie odpowiedział w pełni na żadne pytanie...

Jest tych modeli i to bardzo duzo. My wczesniej inny model wybralismy i dzis po niego jechalismy ale niewiem jak my tamten wybieralismy bo dzis zauwazylam ze na bialym mial srebne swiwcace kolka.
Kochana masz jeszcze czas ja wiem ze chce sie wszystko na juz na wczoraj.
Ja dziś mówię do sprzedawcy,że muszę z mężem przyjechać bo On prawie 2m i żeby wysokość rączki była odpowiednia,a Pan spojrzał na mnie i z uśmiechem "a jak Pani myśli ile mąż razy pójdzie z dzieckiem na spacer?" :)
Uświadomił mi,że takie rzeczy kupuje się pod mamę głównie :)
Człowiek jest zupełnie zielony przy pierwszym dziecku :)
No ja juz bym chciała,tym bardziej że wyprzedaze teraz ale obiecałam sobie,żele do 5 miesiąca nic.

reklama
to prawda
Mojej siostry kolezanka trzeci teanfer byl udany (corka),Po 3 latach naturalnie gdzie nie wierzyla bo ma tylko jeden jajnik I on tez zle plemniki tak wiec dziewczynki glowa di gory

Ewelin ja Uk Ale wlochy np tez ma gratis wszystko cale ivf i leki ,oczywiscie musisz spelniac pewnie warunki (ivf tylko gratis jesli nie masz jeszcze dziecka I musisz miec w owych panstwach zameldowanie I lekarza swego, jednak lekarza aby miec potrzebny nin nr a z kolei aby go miec musisz tam pracowac niewiem jak Francia I hiszpania....
Po nastepne dzidzi jesli nie przyjdzie naturalnie JuZ musze placic w it 5200€ a w Uk 4600£

Czyli tylko jedno podejście macie za free??
Dobre i to,szczególnie jak się uda. U nas to niedługo będzie chyba trzeba zakopywac w piwnicy kartę zapłodnienia ivf , jak taka się władze ma :/

Do góry