Ewunka
Fanka BB :)
Zastosowanie inhibitorów aromatazy. W ostatni czasie coraz częściej w standardowych protokołach stymulacji dołącza się letrozol w dawce 2,5-5 mg/d. Użycie tego leku nadal jest dość kontrowersyjne, ze względu na brak jednoznacznych danych dotyczących jego bezpieczeństwa i konieczność stosowania poza zarejestrowanymi wskazaniami. Użycie letrozolu wydaje się być uzasadnione u pacjentek z estrogenozależnymi nowotworami, stymulowanych w celu zachowania ich płodności, w endometriozie i adenomyozie, w związku z ryzykiem choroby zakrzepowo-zatorowej, ale także coraz częściej w grupie poor responders (47). Zastosowanie inhibitora aromatazy nie zwiększa statystycznie znamiennie wskaźnika ciąż, liczby uzyskanych oocytów czy transferowanych zarodków, wiąże się natomiast z niższym kosztem i jest uznawane za bardziej przyjazne dla pacjentek (48). Lee i wsp. wskazywali również na poprawę środowiska hormonalnego płynu pęcherzykowego po użyciu letrozolu (49). W naszym własnym materiale obserwowaliśmy poprawę jakości oocytów po zastosowaniu inhibitorów aromatazy u pacjentek z niską rezerwą jajnikową, w porównaniu do tych, które uzyskano w poprzednim cyklu stymulacji.Jestem, jestem. Najpierw mialam stymulacje na samym letrozolu i 0 komorek, potem letrozol 7 dni dwa razy dziennie, potem zastrzyki z fsh (cykl przerwany). Przy 4tej stymulacji 10 dni letrozolu raz dziennie, potem zastrzyki z fsh - i to byla ostatnia. Przy pierwszej stymulacji zle sie po tym czulam, potem juz sie organizm przyzwyczail.
Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom
Znalazłam coś takiego i pamiętałam o Tobie i chciałam go włączyć do menopuru tylko nie wiedziałam jak to się jje .Dzięki.
Zobaczę co mi lekarz odpisze bo jeszcze ma święta i czekam hi
A jak moje bliźniaki. ? Grzeczne. ?