reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Grypa rozłożyła mnie na całe święta, ale pierwszy raz się z tego nawet ciesze ;)dzieki temu nie musieliśmy wysłuchiwać na rodzinnych spotkaniach kiedy w końcu bedziecie miec dziecko itp. W tym roku wogole nie miałam ochoty i nastroju na świętowanie i jak dla mnie to mogłyby te święta zniknąć z kalendarza i przez to że się rozchorowałam to trochę tak było.

reklama
Wigilijne dzień dobry :)
Takie pytanko mam... Spóźniał wam się okres w cyklu po stymulacji? Nie ten pierwszy okres zaraz po punkcji tylko kolejny. Szczególnie proszę o odpowiedź osoby z przełożonym transferem, które nie miały transferu. Mi dzis wypada 35 dc jak zwykle miałam 29-32 i mówię sobie, że to kwestia szoku hormonalnego po stymulacji ale...no same rozumiecie, czekam na ten okres od początku tygodnia a jego ani widu ani słychu a za to dziwne myśli mnie nawiedzają.

PGS, 5 zdrowych blasteczek na mnie czeka, od stycznia pierwsze crio :)
Mi się spóźnial, już byłam pełna nadziei że naturalnie się udało. Codziennie test robiłam. Jednak lekarz powiedział, że to normalne i że okres przyjdzie spóźniony.

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Mi się spóźnial, już byłam pełna nadziei że naturalnie się udało. Codziennie test robiłam. Jednak lekarz powiedział, że to normalne i że okres przyjdzie spóźniony.

Acha, dzięki. Mój jak zwykle nie powiedział nic... chociaż wspomniał, że widac, ze jestem po owulkę, pewnie widział pęknięty pęcherzyk. Dobrze widzieć, ze owulka była normalna. Zrobiłam test wczoraj i dziś rano bo maż kupił 2gi na wszelki wypadek i dam już sobie spokój z testowaniem :)
Dziś 37 dc i nic nie zapowiada okresu, normalnie mam 29-32. A ile tobie się spóźnił?

Hej dziewczyny :) wiem ze są święta i pewnie spędzacie je w gronie rodzinnym a nie na forum ale mam dylemat i pytanie jutro mam 13 dzień i mam się zgłosić na badania przed crio na naturalnym . Wyczytałam ze to jest tak ze podają zastrzyk na pęknięcie i jeśli mam trzy dniowe zarodki to trzeba się po trzech dniach zgłosić i licząc wypadnie to u mnie w Sylwestra :/ napiszcie czy tak jest czy się mylę , mam jechać pociągiem i boje się ze Sylwestra spędzę w pociągu bo połączenie z Białegostoku do Szczecina mam kiepskie ... takie to wszystko nie wiadome i w takim terminie ze nie wiem czy nie zrezygnować i przełożyć o jeden cykl . Dziękuje za podpowiedzi

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Acha, dzięki. Mój jak zwykle nie powiedział nic... chociaż wspomniał, że widac, ze jestem po owulkę, pewnie widział pęknięty pęcherzyk. Dobrze widzieć, ze owulka była normalna. Zrobiłam test wczoraj i dziś rano bo maż kupił 2gi na wszelki wypadek i dam już sobie spokój z testowaniem :)
Dziś 37 dc i nic nie zapowiada okresu, normalnie mam 29-32. A ile tobie się spóźnił?

5-6 dni ... spokojnie przyjdzie i blasteczki niedługo przytulisz :-D buziaki

Swieta swieta i po swietach :) sa tak piekne a jednak tak trudne po 2 niepowodzeniach :(
Oczywiscie nie obylo sie bez lez przy oplatku i juz pod koniec musialam powiedziec zeby juz kolejne osoby nie zyczyly mi ze sie uda bo to wlasnie powoduje we mnie taka reakcje. Hmm niestety moja psychika jak widac dalej jest w rozsypce :(
Mimo wszystko trzeba sie pozbirrac i walczyc dalej i wierze ze sie uda i kazda z nas i ja tez kolejne swieta spedzi w powiekszonym gronie z brzdacem na rekach lub kropkiem w brzuchu :)

Hej dziewczyny :) wiem ze są święta i pewnie spędzacie je w gronie rodzinnym a nie na forum ale mam dylemat i pytanie jutro mam 13 dzień i mam się zgłosić na badania przed crio na naturalnym . Wyczytałam ze to jest tak ze podają zastrzyk na pęknięcie i jeśli mam trzy dniowe zarodki to trzeba się po trzech dniach zgłosić i licząc wypadnie to u mnie w Sylwestra :/ napiszcie czy tak jest czy się mylę , mam jechać pociągiem i boje się ze Sylwestra spędzę w pociągu bo połączenie z Białegostoku do Szczecina mam kiepskie ... takie to wszystko nie wiadome i w takim terminie ze nie wiem czy nie zrezygnować i przełożyć o jeden cykl . Dziękuje za podpowiedzi

A może po prostu jutro podejmij decyzję?
Ja bym nie odkładała ze względu na to, ze transfer miałby być w sylwestra, nie wytrzymałabym chyba ;)

Swieta swieta i po swietach :) sa tak piekne a jednak tak trudne po 2 niepowodzeniach :(
Oczywiscie nie obylo sie bez lez przy oplatku i juz pod koniec musialam powiedziec zeby juz kolejne osoby nie zyczyly mi ze sie uda bo to wlasnie powoduje we mnie taka reakcje. Hmm niestety moja psychika jak widac dalej jest w rozsypce :(
Mimo wszystko trzeba sie pozbirrac i walczyc dalej i wierze ze sie uda i kazda z nas i ja tez kolejne swieta spedzi w powiekszonym gronie z brzdacem na rekach lub kropkiem w brzuchu :)

Gosia, przykro mi z powodu Twojego smutku...
Ja na szczęście nie musiałam słuchać takich komentarzy, bo dość szybko pojawiła się córa, ale teraz przy drugim już też każdy pyta. Mimo wszystko nie ma juz takiego bólu jaki by było, gdyby nie było naszego małego owsika.
Trzymam kciuki, żeby ten rok był dla Ciebie pomyślny.

Hej ja mam transfer jutro a na Sylwka idziemy z Mężem normalnie. Tzn szaleć i pić % nie będę ale kilka tańców i wspólne śmiechy przy stole krzywdy nie zrobią. Ostatnim razem dzień po transferze mieliśmy wesele poszliśmy na ślub i na 2 godz na wesele tylko siedziałam i się nie udało. Co ma być to będzie!

reklama
Hej ja mam transfer jutro a na Sylwka idziemy z Mężem normalnie. Tzn szaleć i pić % nie będę ale kilka tańców i wspólne śmiechy przy stole krzywdy nie zrobią. Ostatnim razem dzień po transferze mieliśmy wesele poszliśmy na ślub i na 2 godz na wesele tylko siedziałam i się nie udało. Co ma być to będzie!

Bonia86 a podchodzisz na naturalnym cyklu ?? Ja się boje ze się nie trafie w termin i wypadnie np dzień transferu w sylwestra [emoji53] to jest to ze nikt w klinice mi do końca nie wytłumaczył jak będzie wyglądał ten transfer kazali tylko się wstawić w 13 dniu cyklu

Do góry