Zobaczę co będzie się jutro działo. Na wypisie po transferze mam taka informację, że w razie plamienia między 6-11 dpt należy zażywać nospę 3x1 i zamiast luteiny dopochwowo brać luteinę podjęzykową. Nic nie jest napisane o zwiększaniu dawki. Teraz biorę 300 na dobę a Ty?To zostań przy tym ile bierzesz. I tak mamy przypisane końskie dawki.
reklama
Mamuska_invitro
Zaciekawiona BB
Zobaczę co będzie się jutro działo. Na wypisie po transferze mam taka informację, że w razie plamienia między 6-11 dpt należy zażywać nospę 3x1 i zamiast luteiny dopochwowo brać luteinę podjęzykową. Nic nie jest napisane o zwiększaniu dawki. Teraz biorę 300 na dobę a Ty?
Ja też mam taki zapis, że ogólnie jeśli wystąpi krwawienie to doustnie (ja mam wtedy do polykania). Ja biorę 3x po 200 czyli dawka kosmos.
No to faktycznie dużo. A Ty gdzie miałaś transfer?Ja też mam taki zapis, że ogólnie jeśli wystąpi krwawienie to doustnie (ja mam wtedy do polykania). Ja biorę 3x po 200 czyli dawka kosmos.
Mamuska_invitro
Zaciekawiona BB
W Novomedica. Tutaj wszystkie kobitki tak dostają.No to faktycznie dużo. A Ty gdzie miałaś transfer?
Peugeotka36
szczesliwa mamusia !!!!
Ja miałam 3. Lekarz z kliniki na taki poziom miał wywalone. Sam mi to powiedział ze do 4,2 jestem w normie i koniec kropka. No ale chodzę do endokrynolog i zarówno ona jak i pani embriolog z kliniki bo się jej podpytywałem uważają, ze tsh jest bardzo ważne i nawet takie 3 trzeba zbijać koniecznie, byle nie za agresywnie, żeby było mniej niż 2 ale nie 1 najlepiej. Lekarzowi powiedziałam, ze nie podejdę do transferu do chwili aż mi tsh nie spadnie poniżej 2 i koniec kropka. Nie był zachwycony ale nie protestował. A ze mam i tak zamrożone zarodki to mogę czekać. W tym miesiącu w końcu 1,69
[emoji122][emoji122][emoji122]I bardzo dobrze ,brawa dla ambiolog
Ja nic do zarzucenia nie mam do lekarza z ivf bo to on mi kazal z 3zbic na ponizej 2,teraz jednak chodze do normalnego lekarza ,grunt ze tez kazal mi brac znow lek ,tylko ze ja nie wiedzialam ze tsh bardzi wazne jest dopiero Po sprawie sie dowiedzialam...
Trzymam kciyki za ciebie!!!
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Koniczyna82
Fanka BB :)
Trzymam kciuki, żeby hiperki nie było. Tez się czułam fatalnie w dniu punkcj i dzieńprzed i po. Ja miałam transfer odroczony ale planowo ze względu na PGS wiec nie wiem jak by było gdyby procedura poszła dalej.Fosum ogromnie sie cieszę ze doczekałas sie córuni wiem jakie to szczęście . Wiesz właśnie sie zastanawiam czy to nie hiperka bo czuje takie rozciąganie i napieranie w brzuchu . Mam nadzieje ze do jutra sie uspokoi .
Koniczyna82
Np i super. A co do wyliczonych statystycznie zagrożeń w ciąży - przynajmniej będziesz jeszcze uważniej monitorowana. Wszystko będzie dobrzeHej... Dopiero zladowalam do domu...
Wyniki krwi
Wolne b-hcg 0.586 MoM
Papp-a 0.265 MoM
Ryzyka skorygowane nadal niskie choc i tak wzrosly w porownaniu do samego usg ale teraz sa
Trisomia 21 1:5426
Trisomia 18 1:2583
Trisomia 13 1: 3175
Wg lekarza opsiujacego i genetyka po wynikach usg nie powinnam sie martwic ( NT 2.5 kosc, nosowa obecna, przeplywy ok)
Co prawda niski wynik pappa oznacza wzrost ryzyka hipotrofii plodu, nadcisnienia indukowanego ciaza i/lub porodu przedwczesnego ( ryzyko porodu przedwczesnego mam podane 1:155 - ale to juz po samym usg mialam wyliczone).
Kolejne usg 6 luty - co prawda poki co jestem umowiona do innego lekarza niz teraz bylam ale chyba sie przepisze do tego samego - ale to dopiero na poczatku stycznia bede probowac...
Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom
Peeggy
Zaangażowana w BB
Ja już po wizycie u mojego lekarza. Poki co mam do 26dc brac luteine potem odstawić - ma przyjść @. Później od 2dc estrofem i 02.01. sprawdzamy co słychać w środku. Jak się nieszczęsny polip złuszczył razem z @ to bedzie kriotransfer (o ile nasza blastusia 4BB się rozmrozi) a jak się nie złuszczył to czekamy do kolejnej @ i będe miec histeroskopie i go usuną, wtedy krio bedzie odroczone do kolejnego cyklu po histero. Pozostaje tylko czekać,mam nadzieję że wszystko się dobrze uloży.Ale to czekanie mnie wykańcza.
Koniczyna82
Tak sobie myślę, ze w naszym przypadku dobrze było by odbyć jakieś szkolenie z medytacji to czekanie... Ale muszę przyznać, ze udało m się wydostać z takiego popłochu i napięcia, wyczekiwania jakie miałam na początku. Płynę sobie z prądem, spokojnie... i czekamJa już po wizycie u mojego lekarza. Poki co mam do 26dc brac luteine potem odstawić - ma przyjść @. Później od 2dc estrofem i 02.01. sprawdzamy co słychać w środku. Jak się nieszczęsny polip złuszczył razem z @ to bedzie kriotransfer (o ile nasza blastusia 4BB się rozmrozi) a jak się nie złuszczył to czekamy do kolejnej @ i będe miec histeroskopie i go usuną, wtedy krio bedzie odroczone do kolejnego cyklu po histero. Pozostaje tylko czekać,mam nadzieję że wszystko się dobrze uloży.Ale to czekanie mnie wykańcza.
reklama
Ja już po wizycie w Novum moje dzieciątko wygląda na 11 ty dzień. Według pomiarów moja dr.powiedziała że wygląda na dziewczynkę bo między nóżkami sisiorka nie widać heh.Byłam dziś u niej ostatni raz do końca ciąży mam brać clexane i acard.Dziewczynki dopiszcie mnie na 29 grudnia na usg prenatalne i 11 styczen wizyta u lekarza prowadzacego.
Napisane na SM-G361F w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na SM-G361F w aplikacji Forum BabyBoom
Podziel się: