reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Po krótce dziewczyny przedstawię wam moją historię ;-) pierwsze ivf kwiecień 2016-1 transfer brak ciąży, 1 mrozak blastka- rozpadła sie przy rozmrazaniu. drugie ivf grudzień 2016- 2 mrozaki blastki. plus swiezy transfer blastki i w poniedziałek 19.12 lekarz kazał zrobić weryfikacje bety i proga, także czekam w napięciu na poniedziałek...
Czekam razem z Tobą. Też planuję testować w poniedziałek. Którego grudnia miałaś transfer?

reklama
Jestem świeżo po transferze bo miałam w poniedziałek 12 grudnia ale biorę prolutex i muszę w poniedziałek sprawdzić czy coś się dzieje. przy 5 dniowej blastce cos już powinno wyjść...

Mój M dzisiaj wraca,zobaczę,jak bedzie okazja to będę przy nim czegoś szukać i przy nim je znajdę,moze bedzie tylko kupa śmiechu-oby ...

Ale dzięki dziewczyny za rady [emoji6] chociaż w tej sytuacji to mogliby faceci sie wypowiedzieć bo my kobitki to zawsze tak wyolbrzymiamy [emoji57]

I IVF Invimed Wro,23.11 punkcja-transfer przełożony -Hiperka [emoji30]
Rozmowa rozmowa i tylko rozmowa. W domyslach to Ty możesz taka telenowele pierdyknac ze .... ..

Ja Dziewczyny znowu plamię. W nocy obudził mnie okropny ból brzucha i pleców. Poszłam sprawdzić do toalety i wszystko było ok. Wstałam o 6 no i plamienie już było. Na szczęście na razie nie jest takie mocne jak ostatnio. Pojechałam do szpitala, tym razem innego, z Kropką na razie ok. Zaproponowali mi położenie się na oddziale, ale odmówiłam, bo nic nowego z leków nie zostałoby włączone, więc na razie obserwuję się w domu. O 19 mam mieć pierwszą wizytę u swojego ginekologa.

Jaskolcia w poniedziałek na wizycie doktor powiedziała mi że brunatne plamienia mogą się zdarzyć. W takim przypadku miałam po prostu leżeć, powiedziała mi ze mam sobie odpuścić szpital. No chyba ze plamienia byłby jasno czerwone i obfite, Ale wtedy miałam się zgłosić do niej.

Napisane na SM-G7105 w aplikacji Forum BabyBoom

Jaskolcia w poniedziałek na wizycie doktor powiedziała mi że brunatne plamienia mogą się zdarzyć. W takim przypadku miałam po prostu leżeć, powiedziała mi ze mam sobie odpuścić szpital. No chyba ze plamienia byłby jasno czerwone i obfite, Ale wtedy miałam się zgłosić do niej.

Napisane na SM-G7105 w aplikacji Forum BabyBoom
Na razie tak próbuję do tego podchodzić. W sobotę krwawienie było obfite i jasnoczerwone, teraz ma kolor "ceglasty" i jest średnie. Na razie obserwuję, zobaczę co powie jeszcze dzisiaj ginekolog.

Hej! Dobrze, że już masz wyniki i niskie ryzyko. Teraz już wyluzuj, nie analizuj i ciesz się ciążą.
Pozdrawiam serdecznie!

N
Dziewczyny mogę poprosić o wpis do kalendarza na jutro transfer.
Dzwonili z przychodni mamy 5 zarodeczkow . Zdecydowaliśmy sie na transfer 2 dwodniowych a pozostałe 3 przetrzymac do 5 doby przed mrożeniem . Rozważaliśmy poczekać ze wszystkimi do 5 doby ale doradzili na 2 dobę rzeby nie ryzykować . Co o tym myślicie ?

Właśnie ja się też nad tym długo zastanawiałam, myślę że czekanie do 5 doby to duże ryzyko, ale z drugiej strony jak juz jakis dotrwa to ponoć jest znacznie większa szansa, że zostanie :) Ja w trzeciej dobie miałam 10zaplodnionych do piątej doby dotrwał tylko jeden.

reklama
Na razie tak próbuję do tego podchodzić. W sobotę krwawienie było obfite i jasnoczerwone, teraz ma kolor "ceglasty" i jest średnie. Na razie obserwuję, zobaczę co powie jeszcze dzisiaj ginekolog.
Znam dwie dziewczyny, które krwawiły w ciąży. Jedna z nich było po in vitro. W obu przypadkach wszystko dobrze się skończyło :) i Tobie tego życzę.
A u mnie dziś 8 dpt i właśnie zauważyłam u siebie plamienie. Wystraszyłam się trochę. Nie wiem czy do kliniki nie zadzwonić... Mam nadzieję, że to dobry znak mimo wszystko.

Do góry