reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Cześć Dziewczyny, piszę z opóźnieniem, bo wczoraj już nie zdążyłam.
Fasolka jest, serduszko bije i wczoraj miała 1,2 cm. Wiek ciąży biorąc pod uwagę wielkość zarodka 7t3d.
Oprócz usg to mój pobyt w szpitalu był chyba bez sensu. Ciągle się pytałam o wynik progesteronu - czy nie jest za niski, ale mnie zbywano, na wypisie okazało się, że w ogóle go nie zbadali. Prosiłam również o sprawdzenie tarczycy - moje tsh i ft 4 ciągle skacze, też nie sprawdzili tych hormonów. Zbadano tylko krew i mocz, no i usg. Na razie mam leżeć, zero wysiłku fizycznego i mam iść na l4. Zwolnienie ma wypisać lekarz prowadzący.
Kreatola dopisz mnie proszę na jutro na wizytę u ginekologa.

Ufff [emoji4] to teraz leż i żadne sprzątanie przed świetami !![emoji6]

I IVF Invimed Wro,23.11 punkcja-transfer przełożony -Hiperka [emoji30]

reklama
Ja juz po punkcji . Pobrano 14 oscyocytow a 8 dojrzałych . 6 zapładniamy bo tyle można w novum dla kobiet poniżej 35 roku a 2 zostały zamrożone . Nie wiem czy dobrze zrobiłam mrozac 2 jajeczka bo zapłaciłam 685zl za to a nie ma pewności ze jeśli będzie potrzeba to przeżyją mrożenie . Teraz czekamy na tel ile z tych 6 sie zapłodni ? Poza tym czuje sie kiepsko . Jestem osłabiona i brzuch mnie boli , miałam krwawienie troszkę a teraz czuje ze mam opuchnięty brzuch . To normalne ? Wydaje mi sie ze za 1 razem czułam sie lepiej , właściwie w ogóle nie pamietam ze cokolwiek sie działo.

Kropelka,
Ja biore dokladnie to samo,to najnormalniejszy progesteron.A ze jest napisane,zeby wciazy nie brac...to logiczne.Maja chyba na mysli kobiety zachodzace naturalnie w ciaze,a nie po in vitro.Na opakowaniu z estradiolem jest tak samo napisane.Lek jest produkowany we Francji i w sumie chyba w kazdym europejskim kraju mozesz go kupic.U mnie jest tez,w Czechach w kazdej aptece.Bierz i sie nie martw.

Kropelka,
Ja biore dokladnie to samo,to najnormalniejszy progesteron.A ze jest napisane,zeby wciazy nie brac...to logiczne.Maja chyba na mysli kobiety zachodzace naturalnie w ciaze,a nie po in vitro.Na opakowaniu z estradiolem jest tak samo napisane.Lek jest produkowany we Francji i w sumie chyba w kazdym europejskim kraju mozesz go kupic.U mnie jest tez,w Czechach w kazdej aptece.Bierz i sie nie martw.
Dziekuje Ci bardzo annemarie:)
Pozdrawiam

Ja juz po punkcji . Pobrano 14 oscyocytow a 8 dojrzałych . 6 zapładniamy bo tyle można w novum dla kobiet poniżej 35 roku a 2 zostały zamrożone . Nie wiem czy dobrze zrobiłam mrozac 2 jajeczka bo zapłaciłam 685zl za to a nie ma pewności ze jeśli będzie potrzeba to przeżyją mrożenie . Teraz czekamy na tel ile z tych 6 sie zapłodni ? Poza tym czuje sie kiepsko . Jestem osłabiona i brzuch mnie boli , miałam krwawienie troszkę a teraz czuje ze mam opuchnięty brzuch . To normalne ? Wydaje mi sie ze za 1 razem czułam sie lepiej , właściwie w ogóle nie pamietam ze cokolwiek sie działo.
Ja też mroziłam jajeczka na wszelki wypadek (po pierwszej i po drugiej punkcji). Wg mnie to bardzo dobra decyzja. Szkoda niszczyć jak są dobre. Nam ostatnio udało się zapłodnić 6 na 6, więc i Tobie tego życzę :)

Oj uczę się codziennie :-) naturalny to tako jak ja będę podchodzić w styczniu, że podaje lek w 2 dniu i po @ podają? może to jest głupie pytanie ale naprawdę jestem w tym wszystkim tak głupia robię wszystko co mi mówiła i 20 razy pytam znowu o to samo. I mówię do męża pamiętaj co dr. mówi bo ja wyjdę i tak nic nie będę wiedziała i teraz cały czas jego męczę

Oj uczę się codziennie :-) naturalny to tako jak ja będę podchodzić w styczniu, że podaje lek w 2 dniu i po @ podają? może to jest głupie pytanie ale naprawdę jestem w tym wszystkim tak głupia robię wszystko co mi mówiła i 20 razy pytam znowu o to samo. I mówię do męża pamiętaj co dr. mówi bo ja wyjdę i tak nic nie będę wiedziała i teraz cały czas jego męczę
Jak podchodzisz do transferu mrożonych zarodków na cyklu naturalnym, to nie bierzesz żadnych leków. Jeździsz na monitoring owulacji i w odpowiednim dniu po owulacji robią kriotransfer (w zależności ilu dniowy jest zarodek).

Cześć Dziewczyny :) widze że tu już po malutku same Mamusie zostaną to super oby tak dalej :) mam pytanko może troszkę głupie ale mam mały dylemat . Jutro będę dzwoniła do kliniki umawiać się na crio i będzie to między 27-28.12 i zastanawiam się czy mogę zaraz po transferze jechać pociągiem do domu z Białegostoku do Szczecina czy może lepiej zostać jeden dzień w hotelu polezec i wyruszyć w następnym dniu ?

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry