reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Taaaaa mam. ....
Nic nie mam czekam dziś 6 dzień i nie wyświetla mi się nawet vit D a co dopiero test ana i te inne cuda. ... nie wiem ile się na to czeka. Mam nadzieje ze do 9 .12 będą wyniki bo mam wizytę w klinice i wizytę u zwykłego gin by dał jeszcze kilka skierowanan :rolleyes:
A Ty masz wizytę wcześniej niż na 2029 :-) :)
Ja myślałam że zacznę w styczniu ale nie wiem czy zacznę 4 ostatnia przygodę ze stymulacjia po ostatnich 2 torbielach po 4cm nie wiem kiedy to się wchłonie. ..... do tego endometrialna idzie na rekord ma już 8 cm tyle się najadla hormonów jeb...... przez 3 stymulacjie z 1 cm do 8 cm urosła. ....

Czemu oni Cie w menopauze nie sprobuja wprowadzic? Przynajmniej ta francowata endy by nie rosla... No i mi powiedzieli, ze po tej kuracji decapeptylem tez powinna sie jakos jaj poprawic, choc fakt - nie musi. Ale moze warto sprobowac?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Czemu oni Cie w menopauze nie sprobuja wprowadzic? Przynajmniej ta francowata endy by nie rosla... No i mi powiedzieli, ze po tej kuracji decapeptylem tez powinna sie jakos jaj poprawic, choc fakt - nie musi. Ale moze warto sprobowac?

Wiesz ta franca rośnie na stymulacji zamiast jajek :errr: zjada cały gonal. .....
Po stymulacji maleje nieco. ......
Ten jajnik można powiedzieć nie jest brany juz pod uwagę .....
A prawy jest malutki po operacji. ..... i przez 2 stymulację spał .... w 3 się odezwał dal 1 komórkę 1 zarodek i implantacjie. ...
I no cóż moje szanse są małe :( nawet bardzo ......
Nie wiem jaki plan jest dobry. .... ciężko wyczuć .
Narazie proponują menopur 300 + orangutan.
Ja zastanawiam się nad protokołem new hope zobaczę co na to powiedzą. ....

Haha, Ewunia bo to zależy jak pociagniesz. Na nodze trzeba skore napiąć jedna ręką a drugą energicznie szarpnąć ale koniecznie prawie równolegle do powierzchni skóry, inaczej właśnie można zerwać. No i te woski w papierku straszne są...
A muszelkę to woskuję takim kosmicznym woskiem, gdzie najpierw skóra smarowana jest oliwką wiec praktycznie nie może być przez wosk podrażniona, a do włosków się gad przyczepia pięknie. Woskuję nawet po śluzówce, mogę powtarzać a i tak śladu nie ma, ba, mogę depilować nim włoski nosie (oczywiście tylko te z wierzchu, prawie na zewnątrz) i śladu nie ma, klientek nawet specjalnie to nie boli [emoji5]. Tyle, że da się go kupić tylko o szkoleniach i na fakturę branżową... Takie cuda. Nazywa się Lycon, jak by gdzieś wam proponowano to naprawdę polecam.
Nigdy więcej :szok:

Trzymamy kciuki za udany transfer, piękną punkcję i dobrą wizytę - i za same dobre wiadomości!
Życzymy cierpliwości wszystkim czekającym na badania! Miłego, pozytywnego dnia dla wszystkich!

[emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]nie puszczamy za wgryzanie sie kropkow w nowe 9 miesieczne domki mamus :* [emoji173]

Już grudzień - kobietki, to bedzie nasza zima. Niech bedzie szczesliwsza od lata i jesieni razem wziętych :biggrin2::tak: owocna w kolejne ciaze! Ruszamy do boju po nasze szczescia.
Listopad zakonczony pozytywnymi wiadomościami :) :) forum odczarowane :) ciąg dalszy pozytywnych wiadomości :yes::yes::yes:;):)
Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie najwiekszego marzenia kazdej z nas bycia mamą :):*
Grudzień
Shake it up baby, twist and shout :)
Bedzie sie działo

1: katherina - wizyta u gin prowadzacej ciążę
1: nadzieja90 - criotransfer
1: ewelin85 - punkcja

3: milagors - betowanie 1
3: ambicja 1987 - transfer
3: liczka - wizyta w czasie stymulacji
5: rybka14 - 2 badania prenatalne
5: butterfly1331 - wizyta u gin prowadzacego ciążę
6: milagors - betowanie 2
7: ema51 - badania prenatalne
9: Ewunka - wizyta w drugiej klinice
9: jaskolcia - USG pęcherzeykowo/serduszkowe [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]
10: milagors - betowanie 3
12: kreatola - badania prenatalne 1
12: asiex - USG serduszkowe [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]
13: bonia86 - usg jajników i rozpoczęcie stymulacji
13 (16:30) rustynka - wizyta u gin prowadzącego ciążę
13: koniczyna82 - wizyta przed stymulacją
14: ewelin86 - wizyta u gin prowadzacego ciążę
15: mawila - USG serduszkowe [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]
16: margaretka35 - konsultacje
19: ewelin86 - termin cc: witamy na swiecie ukochanego synka
19: ziółko86 - USG serduszkowe [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]
21: butterfly1331 - 2 badania prenatalne
21: husann - wizyta u gin prowadzącego ciążę
21: Kropelka30 - USG serduszkowe [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]
28: BeataWarszawa - badania prenatalne 1

2017

10.01 - jeera86 - początek stymulacji
12.01 - kreatola - wizyta u gin prowadzącej ciążę
14.04 - Peugeotka36 - termin cc

Skontrolujcie kalendarz, gdzie którą dopisać :)

;) :D8-)
[emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, napisałam właśnie długi post na dzień dobry. Długi, po po każdym słowie zawiecha... Pisałam z 15 minut! No, prawie dotarłam do końca ale zwiechy się skumulowały i apka wywaliła, post znikł grrry... Muszę chyba poprosić Mikołaja o nowy tablet.

Tak więc już zwięźle ale z serca
POWODZENIA DZISIAJ
I dzień dobry :)

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

Wiesz ta franca rośnie na stymulacji zamiast jajek :errr: zjada cały gonal. .....
Po stymulacji maleje nieco. ......
Ten jajnik można powiedzieć nie jest brany juz pod uwagę .....
A prawy jest malutki po operacji. ..... i przez 2 stymulację spał .... w 3 się odezwał dal 1 komórkę 1 zarodek i implantacjie. ...
I no cóż moje szanse są małe :( nawet bardzo ......
Nie wiem jaki plan jest dobry. .... ciężko wyczuć .
Narazie proponują menopur 300 + orangutan.
Ja zastanawiam się nad protokołem new hope zobaczę co na to powiedzą. ....

Wiem, ze rosnie w trakcie stymulacji, mi tez podrosly, ale dlatwgo przed podejsciem na 3 miechy wprowadziki mnie w menopauze, zeby jak bede zaczynac to ta endo uspiona byla. Nie wiem czy to pomoglo, ale cos zadzialalo - dlatego o tym pisze, bo a noz widelec u Ciebie tez by dalo rade. Fakt uderzenia goraca byly porazkowe, ale czego sie nie robi...

Wiem, ze rosnie w trakcie stymulacji, mi tez podrosly, ale dlatwgo przed podejsciem na 3 miechy wprowadziki mnie w menopauze, zeby jak bede zaczynac to ta endo uspiona byla. Nie wiem czy to pomoglo, ale cos zadzialalo - dlatego o tym pisze, bo a noz widelec u Ciebie tez by dalo rade. Fakt uderzenia goraca byly porazkowe, ale czego sie nie robi...

Zapytam na kolejnej wizycie .
Ale wydaje mi się ze oni z ta moja połowa jajnika nie chcą mnie wprowadzić w menopauze w obawie że mnie z niej nie wyprowadza. .......
W jakiej byłaś klinice. ?
Ja teraz jestem w quiron i ivi jeszcze nie zdecydowałam

Ja przed podejściem do in vitro zostałam wprowadzona w menopauzę na 6 miesięcy.
Uwierzcie mi ze to lato to była jakas tragedia przez te leki!!!!! Po trzech miesiącach menopauzy (Lucrin depot 3,75 mg) miałam laparoskopię, po laparo kolejne 3 miesiące menopauzy.
Potem stymulacja 2 tygodnie decapeptyl, po dwóch tygodniach menopur razem z decapeptylem i jajniki zareagowały na stymulację menopurem i w ciagu 8 dni byłam gotowa do punkcji. A dodam ze u mnie endo IV.
Żaden lekarz przy podejściu do ivf nie powinien ignorować endometriozy i chociaż półroczna menopauza to naprawde była katorga to było warto i zrobiłabym to jeszcze raz gdybym musiała, dla pewności ze w macicy cisza.

Pozdrawiam Was i trzymam kciuki za dzisiejszy dzień!!!!!!:)

Zapytam na kolejnej wizycie .
Ale wydaje mi się ze oni z ta moja połowa jajnika nie chcą mnie wprowadzić w menopauze w obawie że mnie z niej nie wyprowadza. .......
W jakiej byłaś klinice. ?
Ja teraz jestem w quiron i ivi jeszcze nie zdecydowałam

Fecunmed, leczyl mnie dr Saura. Zanim sie zdecydowalam, bylam na konsultacji w Quiron, ale lekarka mi wogole nie podpasowala. Ivi podobno jest mega drogie, no i chyba sa najbardziej znani, ale nie wiem jakie maja rezultaty. Tam podobno koszt to jakies 8tys + leki, prawda to?

reklama
Ja przed podejściem do in vitro zostałam wprowadzona w menopauzę na 6 miesięcy.
Uwierzcie mi ze to lato to była jakas tragedia przez te leki!!!!! Po trzech miesiącach menopauzy (Lucrin depot 3,75 mg) miałam laparoskopię, po laparo kolejne 3 miesiące menopauzy.
Potem stymulacja 2 tygodnie decapeptyl, po dwóch tygodniach menopur razem z decapeptylem i jajniki zareagowały na stymulację menopurem i w ciagu 8 dni byłam gotowa do punkcji. A dodam ze u mnie endo IV.
Żaden lekarz przy podejściu do ivf nie powinien ignorować endometriozy i chociaż półroczna menopauza to naprawde była katorga to było warto i zrobiłabym to jeszcze raz gdybym musiała, dla pewności ze w macicy cisza.

Pozdrawiam Was i trzymam kciuki za dzisiejszy dzień!!!!!!:)

Ja mam endometrioze 3go stopnia. Mialam decapeptyl przez 3 miesiace, na szczescie na wiosne, bo w lecie mogloby to byc nie do przezycia. Ale udalo sie i dzieki temu w stumulacji mialam tylko Menopur i Gonapeptyl. Orangutana juz nie trzeba bylo :) Tez mialam krotka stymulacje - 10 dni i punkcja.

Do góry