reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

roxii - niewazne ile pobrali, wazne ile bylo ogolem (malych nie pobieraja). oni nie wiedza czy doszlo to przestymulowania, nikt nie wie. im wyzszy estradiol tym wieksze prawdopodobienstwo ze sie zjawi. hiperka sie pojawia PO punkcji, najczesciej w ciagu tygodnia po...
ile z tych 13 bylo komorek? ile dojrzalych? trzymam kciuki za seks na szkielku

reklama
Roxii przestymulowanie dopiero wychodzi po paru dniach. Ja mialam wysoki estradiol prawie 30kom pobranych, a w srodku nic mi pecholi nie zostawili, a dwa dni przed zabiegiem bralam dostinex to jest na zbicie prolaktyny i tydzien po punkcji tez bralam. Na usg jak mi robil to torbiele mi sie nie robily tylko plyn sie wydostawal do jam ciala, a na to nie ma lekarstwa, Trzeba to przetrzymac i duzo pic, zeby chyba to wyplukac. Mnie po zabiegu tyly bolaly tam gdzie nerki ale po tabletach przeszly. Gorzej mi bylo wstac bo mi sie w glowie krecilo. Ale hiperka byla gorsza niz ten zabieg i to o wiele i jeszcze po narkozie przez ponad tydzien mnie zoladek bolal;/
dobra jade po wyniki. Mam nadzieje, ze beda

Palu - no mega gratulację, dajesz mi nadzieje kochana. Ja po wczorajszej wizycie średnio zadowolona jestem. Zlecil mi jeszcze p/c p endomysium ( o ile nie przekręciłam nazwy ) to odnośnie jeszcze mojego poronienia. Był strasznie rozczarowany, że dostałam okresi i wogóle że takie superanckie blastusie sie nieprzyjęły. Szuka i drąży czy nie mam jakiś przeciwcial odrzucających zarodek. Juz sama nie wiem co o tym wszystkim myślec. Powiedział że criotransfer na początku kwietnia i myśli o podaniu 1 blastusi. Mam mieszane uczucia i nie wiem co o tym myślec. Czy faktycznie mogę mieć jeszcze jakieś przciwciała "ukryte" odrzucające zarodek?????????? Bo ja już wszystkie podstawowe badania po poronieniu wykonałam i były ujemne łącznie z badaniami genetycznymi!. Co myslicie dziewczyny?

Dzięki dziewczyny za dopowiedź, ale czegoś tu nierozumiem. Mówicie że hiperka występuje kilka dni po punkcji i dopiero wtedy będzie wiadomo. No ale ja w sobotę lub w poniedziałek mam mieć transfer więc skąd będa wiedzieli w sobotę czy jest hiperka czy nie? a lekarz powiedział ze jak się okaże że mnie przestymulowali to nie zrobią mi transferu teraz tylko zamrozą maleństwa i będzie trzeba odczekac. Nic nie kumam:baffled:
lolitka nic nie wiem ile dojrzałych itd. powiedzieli tylko ze pobrali 13 jajeczek. Jutro będe wiedzieć wiecej jak zadzwonią.

Paula a nie miałaś podanego Pregnylu na pęknięcie? Bo po tym też może wyjść test ciążowy...Utrzymuje się ileś tam dni w organiźmie...
Mam nadzieję, że nie od tego i trzymam &&&&&

beta 314 i progesteron 18 jupi!!!!!!!!!!!!!!!!! a to 8dpt chyba blizniaki:))))

Ostatnia edycja:
PALU no to gratulacje oby to było to :) chociaż po stymulce jak dostałaś gonatropiny to mogą dac wynik pozytywny mimo braku ciązy a progesteron też dostajesz pewnie w tabsach, ale trzymajmy się tej optymistycznej wersji i powtórz betke np w poniedziałek to jak urosnie to jest fasolka a jak spadnie to znaczy, że nie ma

Znalazłam takie cuś poziom progesteronu

Tydzień ciąży
Poziom
po owulacji
1 - 28 ng/ml
do 12
9 - 47 ng/ml
12-28
17 - 146 ng/ml
powyżej 28
55 - 200 ng/ml

Ostatnia edycja:
Roxii ja mialam miec podane 5 dniowe zarodki takze jak przyjechalam na wizyte, zeby mi wsadzil zarodki to zobaczyl, ze mam wode i mi nie poda. U Ciebie tez powinien zobaczyc przed podaniem czy jest ok czy tez nie

reklama
Magdus w pt napewno zrobie bete. Tylko zastanawiam sie czy isc do kosmetyczki na te rzesy. Bo klejem mi dokleja jedna rzese do mojej jednej rzesy....mialam juz pare razy robione..musze przeczytac czy to jakies przeciwwskazanie

Do góry