reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

No proszę a nie mówiłam...

Palu teraz to życzę spokoju i zdrówka dla was 2 czy 3? na ten piękny czas ciąży.

Kaska ale słodka fasoleczka

Roxii czekamy na relacje z punkcji

Reszcie dziewczyn powodzenia w starankach.. oby luty okazał się owocny :D

reklama
kochanie nie ma co przedwczesnie gratulowac....nie wierze testom dopoki nie zobacze bety i to nie tylko tej dzisiejszej ale zeby wzrastala..

palu - tak sie ciesze i cichutko gratulujac czekam na potwierdzenie w wynikach bety :) a widzisz jednak ten chinski rok smoka mowi prawde hihih

kaska - jaka piekna fasoleczke, gratuluje, bo jeszcze nie mialam okazji :-)

Roxii - odezwij sie jak tam po punkcji???

Palu- ja znalazłam raz w necie tabelę bety, ile na dany dzień powinna pokazywać.
Ale moja droga bedzie wszystko git- bo co 2 testy i oba mają kłamać?!?!?Choć ja nadal bardzo trzymam kciuki!!!!!!
Roxii-?????Daj znać, bo ja muszę wszystkie atrakcje i wrażenia z punkcji pozbierać co będę wiedzieć co mnie czeka!!!

palu - dobrze gadasz. cieszyc sie trzeba z 2 kresek ale nie podniecac. najwazniejsze zeby beta przyrastala... ale mamy juz pierwszy wazny znak ze zaskoczylo

Hej dziewczyny już jestem, obolała, ale jestem.:-D
W sumie to niedawno wróciłam do domu i od razu na bb, aż mój M się zdenerwował ze zamiast spać to ja na forum:-p:-D

Wszystko w zasadzie poszło dobrze, pobrali mi 13 jajeczek, a jutro ok 12 mają dzwonić ile się zapłodniło. Tylko jest jedno ale, jeszcze przed zabiegiem lekarz powiedział mi ze mam wysoki poziom estriadiolu co swiadczy o tym że jajniki za bardzo zareagowały na stymulację:sorry2: I powiedział ze niewiadomo czy nie doszło do przestymulowania, powiedział że jeśli bedzie między 20 a 30 jajeczek to jeszcze ok ale jeśli ponad 30 to będa musieli zamrozić bąbelki i odczekać:-( No i powiem wam że teraz nie wiem, bo po zabiegu powiedziano mi że wszystko jest ok i że pobrali 13 jajeczek. Ja się zapytałam czy wszystko wporządku to powiedzieli że tak, nie miałam jak się dokładniej wypytać czy doszło do przestymulawania czy nie bo nie było już tłumacza, a ja aż tak dobrze po angielsku nie mówię zeby w takiej kwestii się dogadać:sorry2: no i teraz zyję w niepewnosci czy tylko powiedzieli ze jest ok czy po prostu sami jeszcze nic nie wiedzą. Dziewczyny jak myślicie jeśli by mnie jednak przestymulowali to powiedzieli by mi od razu po zabiegu???:confused: ehh zawsze musi być coś, mam nadzieję ze będzie ok:tak:
Jesli chodzi o sam zabieg to powiem Wam ze myślałam że będzie lepiej:baffled: Jak się obudziłam to czułam straszny ból tam na dole, dali mi dwie tabletki paracetamolu i trochę przeszło. ale ogólnie czuję się bardzo słabo i wciaż mnie wszystko napieprza, czuję sie jaK 80-cio lektnia babka:-D Też tak miałyście??? Do tego jakieś 2 godziny po zabiegu jak juz wydawało mi się że jest ok, nagle zasłabłam,oblały mnie poty i straciłam kontakt z rzeczywistością:-p ale po chwili doszłam do siebie, oczywiscie to zdarzenie spowodowało że przetrzymali mnie dłuzej w szpitalu, ja się wystraszyłam ze coś sie dzieje i ze będę musiała tam zostać, ale naszczęście nie:-D
No to by było na tyle. Teraz leże w łózeczku i odpoczywam, no i zamartwiam się tylko tym przestymulowaniem, bo nie wiem czy jednak doszło do tego czy nie:baffled: A i od piątku mam brać progesteron w żelu dopochwowo i dali mi jakieś zastrzyki właśnie na zbicie tego estradiolu...
:baffled:
Palu dziś tescior wyraźniejszy:tak: czekam z Tobą na wynik betki i jestem pewna że będzie wysoka:-D
Kaska superr fasolka, też taką chcę!!!!:-p

DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM ZA WSPARCIE I KCIUKI! :*******

reklama
Hej!Ale się zaczyna dziać na wątku:-DCoraz więcej zafasolkowanych przybędzie, ale super:tak:
Palu
ja robiłam betę w 10dpt i miałam 3 dniowe zarodki i beta wyniosła 109-po cichu gratuluję i czekam z niecierpliwością na wynik
Roxi fajnie, że już po-jesli miałaś 13 pobranych, a lekarz obawiał się żeby nie było miedzy 20-30 to myślę, że będzie dobrze- ja bardzo dobrze wspominam punkcje-usypianie-budzenie-wszystko przebiegło bez żadnych niespodzianek
Najważniejsze , że już w domku jesteś i możesz odpocząć

Do góry