reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Kropelka, ja mialam przy moich 6ciu poprzednich ivf, mocne ciagniecie w pachwinach. Prawdopodobnie z jajnikow to odczucie pochodzilo i najprawdopodobniej bylo spowodowane progesteronem. Mialam je zarowno przy nieudanych jak i udanym in vitro. Niestety wiarygodny jest tylko test z krwi lub ten nieszczesny domowy po czasie @. Jesli ta Twoja druga kreska jest ciazowa, to powinna sie umacniac. Za jakies 3 dni moze bedzie bardziej wiarygodny.
Ja jestem 2dpt po transferze niestety dwoch morul 5dobowych, czyli zarodki opoznione o jedna dobe. Jedyne co to pocieszam sie, ze moja 10miesieczna coreczka tez byla zarodkiem opoznionym o jeden dzien. Moze dadza rade... Jakies szanse sa. Zamowilam testy Pink test, ale i tak zamierzam robic pierwsza weryfikacje z krwi 7dpt, czyli w poniedzialek.

Każda kobieta zasługuje na to zeby byc mamą! Bez względu na przeszłość, popełnione błędy, to ze moze kiedyś nie chciała lub nie była gotowa. Po cos przecież mamy cycki!!!! Natury sie nie oszuka.
Ja uważam ze wszystkim nam sie uda...jesli nie teraz to pozniej...jesli nie pozniej to jeszcze pozniej.
Ja tak schizuje bo chciałabym znac juz wynik. Nawet jesli jest negatywny wolałabym wiedziec jak najszybciej. Chciałabym miec w sobie wiecej spokoju niż mam. Nie da sie :/
W cuda nie wierze ale w to, ze wszystkie nasze smutki kiedyś zamienia sie w radość wierze bardzo mocno.
Ściskam mocno kciuki.

O, Kropelka, jeszcze mi sie cos skojarzylo. W bodajze klinice Invicta robia 3 weryfikacje bhcg. W 3dpt, 6dpt 9dpt. W 3cim dpt widac czasami u dziewczyn pozostalosc po ovitrelle/pregnylu, bo pozniej bhcg maleje i dzidziusia nie ma. Natomiast w 6dpt wzrost hormonu oznacza juz poczatek implantacji. No, wiec miejmy nadzieje, ze skoro u Ciebie juz dzis 9dpt to slad jakiejkolwiek kreski oznacza, ze jednak bhcg pochodzi z implantacji. Jakby co moge Ci podeslac linka do watku gdzie wypisuja te bhcg.

1479910278-opdvzv.jpeg

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

In vitro Naprawde jest dla ludzi o mocnych nerwach!!!!
Biorę sie za pieczenie murzynka. Bo inaczej bede sie wlepiać w ten test cat dzień...

Lile absolutnie ciąży nie chce wykluczać...a rak jądra cóż....wmówić sobie mozna wszystko w takim stresie ;)
Asiex u mnie to juz 14 doba po ovitrelle...myślisz ze moze utrzymać sie tak długo?
Ja mysle ze to nie ovitrelle i trzymam kciuki za ciemnienie kreski :)

reklama
Do góry