reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny dziś znów pojechałam do klinki. Wczoraj miałam informację, ze zarodki w 5d przestały się dzielić, szczególnie trofoblasty, że spróbują jeszcze dobę je potrzymać ale nie można powiedzieć, że choć jeden na pewno dotrwa, 5 ma szanse że może ruszy ale różowo nie jest... no i troszkę się podlamałam. Na szczęście trafiłam na cudowna panią embriolog która nie dość, ze mnie uspokoiła to obiecała czuwać nad zarodkami. Wyjaśniłam że bez PGS też będę chciała je transferować. Ustaliłyśmy, ze w razie czego zamrozi je wcześniej mimo, ze nie będzie możliwości zrobienia punkcji, a nawet, ze jak by został jeden albo dwa to w ogóle z punkcji i badań rezygnuję.

No ale dziś rano mi powiedziała, że jednak wieczorem ruszyły i to wszystkie 5 którym szanse jakakolwiek dawała, co więcej wszystkie są na tyle dobrze rozwinięte, że można badać. Mam 5 ładnych blastocyst: 1x3, 3x4 i jeden 5, trzy z nich są bb, jeden ab i jeden ba.
:) :) :)

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny dziś znów pojechałam do klinki. Wczoraj miałam informację, ze zarodki w 5d przestały się dzielić, szczególnie trofoblasty, że spróbują jeszcze dobę je potrzymać ale nie można powiedzieć, że choć jeden na pewno dotrwa, 5 ma szanse że może ruszy ale różowo nie jest... no i troszkę się podlamałam. Na szczęście trafiłam na cudowna panią embriolog która nie dość, ze mnie uspokoiła to obiecała czuwać nad zarodkami. Wyjaśniłam że bez PGS też będę chciała je transferować. Ustaliłyśmy, ze w razie czego zamrozi je wcześniej mimo, ze nie będzie możliwości zrobienia punkcji, a nawet, ze jak by został jeden albo dwa to w ogóle z punkcji i badań rezygnuję.

No ale dziś rano mi powiedziała, że jednak wieczorem ruszyły i to wszystkie 5 którym szanse jakakolwiek dawała, co więcej wszystkie są na tyle dobrze rozwinięte, że można badać. Mam 5 ładnych blastocyst: 1x3, 3x4 i jeden 5, trzy z nich są bb, jeden ab i jeden ba.
:) :) :)

No to cieszę sie ,ze wszystko dobrze sie skończyło i trochę kropeczek masz ,czyli badanie pgs robisz?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ooo tez dobry pomysł [emoji6] ja sobie myślałam jeszcze ze zrobię test ale nie zobaczę i sprawdzę go dopiero przed beta....ale to takie dziwne myślenie babki ,która nawet punkcji jeszcze nie miała [emoji23][emoji23][emoji23]

[/url]

Ja to jestem w gole walnięta chyba... Wymyślam sobie odpowiedzi na potencjalne pytania mojego potencjalnego dziecka, całe dialogi. Prawie codziennie. Dziś np. zastanawiałam się jak rozmawiać z 3-4 latkiem jeśli się okaże że będzie miało w przedszkolu religię na którą dziecka posyłać nie zamierzam. Tyle, ze myślałam, ze to będzie rozmowa z dzieckiem 6-7 a nie 3 ...i się dowiedziałam że w wielu przedszkolach jest religia. Wyobraziłam sobie, że jeden z moich zarodeczków ma 3 latka i odbieram go zalanego łzami bo mu koledzy powiedzieli, że mama i tata pójdą do piekła. Parę dni temu mieliśmy rozmowę z moim wyimaginowanym dzieckiem dlaczego trzeba myć ząbki. Nawet kupiłam wyimaginowaną klepsydrę (bo pomysł na tæ rozmowę zrodził się, kiedy zobaczyłam taka mini klepsydrę w Tigerze)...

Ale właśnie przez tak wysoki estradiol nie mogłam mieć transferu swiezaka. Powiedział ze przy moim pcos i tak wysokim Estradiolu mozliwa jest hiperka. A hiperka jest duzym ryzykiem dla mojego życia i zdrowia dlatego wsztstkie 7 blastek pojechało na zimowisko. [emoji301][emoji300][emoji301][emoji300]

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

TY lepiej nam zdradź jak wyhodowaliscie tyle pięknych blastek [emoji7][emoji111]️
Pewnie wiedza męża pomogła ![emoji12]

dzieki dziewczyny za tak szybka odpowiedz ;) jestem przekonana ze szans prawie nie ma na powodzenie ale jednak nadzieja do ostatniej chwili jest.... zrobie w czwartek hcg a jesli sie nie uda to glowa do gory i walczymy dalej moze nastepne podejscie bedzie tym szczesliwym ;)

Ja to jestem w gole walnięta chyba... Wymyślam sobie odpowiedzi na potencjalne pytania mojego potencjalnego dziecka, całe dialogi. Prawie codziennie. Dziś np. zastanawiałam się jak rozmawiać z 3-4 latkiem jeśli się okaże że będzie miało w przedszkolu religię na którą dziecka posyłać nie zamierzam. Tyle, ze myślałam, ze to będzie rozmowa z dzieckiem 6-7 a nie 3 ...i się dowiedziałam że w wielu przedszkolach jest religia. Wyobraziłam sobie, że jeden z moich zarodeczków ma 3 latka i odbieram go zalanego łzami bo mu koledzy powiedzieli, że mama i tata pójdą do piekła. Parę dni temu mieliśmy rozmowę z moim wyimaginowanym dzieckiem dlaczego trzeba myć ząbki. Nawet kupiłam wyimaginowaną klepsydrę (bo pomysł na tæ rozmowę zrodził się, kiedy zobaczyłam taka mini klepsydrę w Tigerze)...

Ty??? Ja juz mam wózek dla bliźniaków wybrany....[emoji23][emoji23][emoji23][emoji24][emoji23][emoji24][emoji23]

reklama
TY lepiej nam zdradź jak wyhodowaliscie tyle pięknych blastek [emoji7][emoji111]️
Pewnie wiedza męża pomogła ![emoji12]

Nieeeee sorrry 7 jaj sie zaplodnilo ale tylko 5 nadawalo sie do zamrozenia. Przy moim pcos i AMH-14,9 było takie jajobranie ze hoho [emoji505][emoji505][emoji505][emoji14]jak na razie 2 blastki mnie zawiodły teraz mam trzecią i czekamy do poniedziałku ....

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry