reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Jak już mówimy o nadgorliwości to dodam 3 grosze w temacie zbijania TSH.
Byłam u mojej pani endokrynolog. No nie wiem ale kobieta budzi moje wielkie zaufanie, naprawdę czuje się że ma wiedzę, doświadczenie. Zwiększyła m oczywiście dawkę leku, na razie 25 5xtydz. i 50 w pn. I pt. Powiedziała, że oczywiście trzeba to TSH zbijać ale spokojnie i nie do 1 albo mniej, trochę poniżej 2 w zupełności wystarczy. Powiedziała, że ostatnio często słyszy o bardzo agresywnym zbijanie tsh przed ciążą, interesowała się tematem i po pierwsze aż tak silne zbijanie nie jest potrzebne a po drugie powoduje to, ze trzeba będzie najprawdopodobniej brać juz ten lek do końca życia bo po ciaży nie udaje się wrócić do normy bez tabletek.

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No mi trochę siadła psycha ja jestem anty tabletkowa ale na forum byłam dziwna. ....
Po poszłam do lekarza i mówię że bym chciała encorton heparyne bo wszyscy biorą i w Novum dają encorton w standardzie. .....zrobiła na mnie wielkie gały. .... i zrobiła wykład o skutkach ubocznych. ... i powiedziała ze jak zrobię badania i wyjdzie ze potrzebuje to mi da.
Vit D Pozwoliła brać miesiąc i sprawdzić poziom jak dobie do 40 to odstawić ....
Kwas foliowy mam 20 czy jakoś tak bo się przerzucilam z 400 na 800 i mi uszami wychodzi buahaha. .....
Ja zaczęłam brak kilka kolorowych Witaminek. .. ale jak czytam ze dziewczyny biorą i biorą i nie kontrolują poziomu to mi słabo. ...... no ale każdy sobie sam .......

Tak. Tez mowilam swojej raz: a moze encorton? Popatrzyla na mnie jak na wariatke. Nie. Tego pani nie dam.

Coraz mniej sie tu udzielam, bo chyba srednio tu pasuje... czesc wpisow dziala na mnie negatywnie a czesc to same bzdury...

No chyba, ze ze mna cos nie tak...

Będę żyła. . Idę do domu ( cholera tuż przed kolacja :))
A na obiad dali paelle z warzywami i dorsza z małzami :oo: ble i na deser gruszke .
Zrobili mi dokładny przegląd nawet usg wątroby i nerek ....
Śmieszne jest to ze usg z 9 jest całkiem inne jak dziś ( lewy jajnik no bomba ):o
No nic we wtorek mam wrócić na krew i usg

Jak już mówimy o nadgorliwości to dodam 3 grosze w temacie zbijania TSH.
Byłam u mojej pani endokrynolog. No nie wiem ale kobieta budzi moje wielkie zaufanie, naprawdę czuje się że ma wiedzę, doświadczenie. Zwiększyła m oczywiście dawkę leku, na razie 25 5xtydz. i 50 w pn. I pt. Powiedziała, że oczywiście trzeba to TSH zbijać ale spokojnie i nie do 1 albo mniej, trochę poniżej 2 w zupełności wystarczy. Powiedziała, że ostatnio często słyszy o bardzo agresywnym zbijanie tsh przed ciążą, interesowała się tematem i po pierwsze aż tak silne zbijanie nie jest potrzebne a po drugie powoduje to, ze trzeba będzie najprawdopodobniej brać juz ten lek do końca życia bo po ciaży nie udaje się wrócić do normy bez tabletek.

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom
Ja mam ths 1.6 i mówię no trzeba by to było zbić do 1 ... a ona i do końca życia na lekach. ? Teraz zrobiłam powtórnie cały pakiet tarczycy i mam ths 1.3 .
Nikt mi tego nie rusza.

Będę żyła. . Idę do domu ( cholera tuż przed kolacja :))
A na obiad dali paelle z warzywami i dorsza z małzami :oo: ble i na deser gruszke .
Zrobili mi dokładny przegląd nawet usg wątroby i nerek ....
Śmieszne jest to ze usg z 9 jest całkiem inne jak dziś ( lewy jajnik no bomba ):o
No nic we wtorek mam wrócić na krew i usg
Ewunka, trzymaj się Kochana. Jestem pełna podziwu dla Ciebie, że nigdy nie tracisz poczucia humoru:)

Tak. Tez mowilam swojej raz: a moze encorton? Popatrzyla na mnie jak na wariatke. Nie. Tego pani nie dam.

Coraz mniej sie tu udzielam, bo chyba srednio tu pasuje... czesc wpisow dziala na mnie negatywnie a czesc to same bzdury...

No chyba, ze ze mna cos nie tak...
Wiesz ja też jestem dziwna. ...
Odstawiam tańce. .... polecam pierogi ;) bo takie faszefowanie się na zapas mnie przeraża .
Brać leki oczywiście ale badać się badać i kontrolować a nie tak po prostu bo inni biorą. Ja się trochę zgniewalam na nową klinikę bo zaproponowała mi 2 punkcjie na 1 stymulacji a nie encorton. .... i heparyne. ...
Ale już mi przeszło :)
Zrobię badania co mi kazała i jak wyjdzie potrzeba to i owszem

No mi trochę siadła psycha ja jestem anty tabletkowa ale na forum byłam dziwna. ....
Po poszłam do lekarza i mówię że bym chciała encorton heparyne bo wszyscy biorą i w Novum dają encorton w standardzie. .....zrobiła na mnie wielkie gały. .... i zrobiła wykład o skutkach ubocznych. ... i powiedziała ze jak zrobię badania i wyjdzie ze potrzebuje to mi da.
Vit D Pozwoliła brać miesiąc i sprawdzić poziom jak dobie do 40 to odstawić ....
Kwas foliowy mam 20 czy jakoś tak bo się przerzucilam z 400 na 800 i mi uszami wychodzi buahaha. .....
Ja zaczęłam brak kilka kolorowych Witaminek. .. ale jak czytam ze dziewczyny biorą i biorą i nie kontrolują poziomu to mi słabo. ...... no ale każdy sobie sam .......

Jak ja tu - dość niedawno - dołączyłam to byłam w szoku, ile dziewczyny tabletek łykają. Też jestem anty-tabletkowa, dla mnie im mniej, tym lepiej. Nawet na ból głowy czy bóle menstruacyjne nic nie biorę - lubię mieć moje ciało pod kontrolą. I powtórzę, co pisałam wczoraj - no-spy nie brałam nigdy w życiu i trzy razy zarodki się zagnieździły, więc to na pewno od no-spy nie zależy.
Ale oczywiście, Ewunka, zgadzam się z Tobą w 100% - każdy decyduje za siebie!

Ewunka, trzymaj się Kochana. Jestem pełna podziwu dla Ciebie, że nigdy nie tracisz poczucia humoru:)
Inaczej dostala bym depresji a ostatnio jak byam u psychologa to mi 10 stron ćwiczeń wyrukowal na rozluźnienie. .... chyba stolca :)
Bardziej pomaga mi dobry nastrój mimo ze mnie napi..... czasem mi ciezko ( smutno źle ) ale staram sie jak mogę
A mój maz wychodząc mowi .... pojde niech mi da kroplowke ten taboret od 8 h uwiera mnie w dupe. ..... hihihi
I mam straszne bóle:)

reklama
Wiesz ja też jestem dziwna. ...
Odstawiam tańce. .... polecam pierogi ;) bo takie faszefowanie się na zapas mnie przeraża .
Brać leki oczywiście ale badać się badać i kontrolować a nie tak po prostu bo inni biorą. Ja się trochę zgniewalam na nową klinikę bo zaproponowała mi 2 punkcjie na 1 stymulacji a nie encorton. .... i heparyne. ...
Ale już mi przeszło :)
Zrobię badania co mi kazała i jak wyjdzie potrzeba to i owszem

Ja clexane biore niestety bo mam mutacje :( i ogolnie biore za duzo tabletek ale zadnej "bo inni biora i nie zaszkodzi" . wszystko szkodzi i bierze sie wtedy, gdy szkoda jest mniejsza niz potencjalny zysk.

Ja chyba juz stara jestem... duzo przeszlam, mam za soba 4 stymulacje, 4 transfery i 5 lat w invitro.

Tak tu slodko pierdzaco jest strasznie.
Zle wyniki - na pewno bedzie dobrze.
Niska beta - wspaniale, gratuluje mamusiu.
Krwawienie w 12dpt - cudownie, to implantacja.
Beta spada - trzymamy kciuki zeby urosla.

Nie przeszkadza wam to, ze ludzie przez to niepotrzebne nadzieje sobie robia?

Do góry