reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Hejka mam.pytanie jak bierzecie te wszystkie witaminy D,B itp ... ? Wiem że co najmniej 3 miesiące jak się bierz to ma jakiś sens . A jak chce wziąść wcześniej tzn np od dziś przez 3 miesiące i później powinnam zrobić miesiąc przerwy? I znów 3 miesiące? Czy z tą przerwa to bajda? Jakie jest wasze zdanie :o

reklama
Hej dziewczyny widzę że z dnia na dzień coraz więcej ciekawych wątków[emoji4]Ja pomału dochodzę do siebie ale mam problem bo nie mogę dostać okresu 3 dzień jestem bez leków. Ile wynosi czekałyście po nieudanych transferach? Chciałabym dostać do końca tygodnia bo wtedy crio wypadnie mi między świętami a sylwestrem a wtedy mamy oboje wolne .Oczywiscie jeśli cykl mi się nie rozwali przez te ilości leków [emoji53]

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Witam Was dziewczyny,
przepraszam, że zaśmiecam Wam wątek, ale chciałabym poprosić Was o odpowiedź :) Moja siostra jest po in vitro w Holandii - dziś jest 8 dzień po transferze 5-dniowego zarodka (criotransfer, na cyklu naturalnym) oraz 14 dni po zastrzyku pregnyl (dawka 5000). Dziś rano zrobiła test (clear blue) i wyszedł pozytywny. czy możliwe jest, że to jeszcze pregnyl?
Hej. Myślę ze w 8 dpt pregnyl nie jest już na tak wysokim poziomie aby test wyszedł pozytywnie. Do tego trzeba doliczyć jeszcze czas między podaniem pregnylu a transferem więc jak na moje oko to może już być dzidziunia ;)

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny! Podczytuję sobie was od jakiegoś czasu i z wypiekami śledzę nowe informacje o punkcjach, transferach i betach :) Jutro czeka mnie pierwsza w życiu punkcja i denerwuję się coraz bardziej. Mam około 7 pęcherzyków i nadzieję, że coś z tego będzie. Pozdrawiam Was i trzymam kciuki za wszystkie , bo każda z nas tu dąży do tego samego.

Hejka dziewczynki, właśnie dostałam informacje z kliniki, ze dwie z moich trzech komóreczek rosną. Mam nadzieję, że do jutra nie wywiną żadnego numeru[emoji5] Transfer jutro o 13.00. Chyba dopiero do mnie to wszystko dociera[emoji5] Pozdrawiam i powodzenia

Bedzie dobrze,nie stresuj sie [emoji6]

Hej dziewczyny! Podczytuję sobie was od jakiegoś czasu i z wypiekami śledzę nowe informacje o punkcjach, transferach i betach :) Jutro czeka mnie pierwsza w życiu punkcja i denerwuję się coraz bardziej. Mam około 7 pęcherzyków i nadzieję, że coś z tego będzie. Pozdrawiam Was i trzymam kciuki za wszystkie , bo każda z nas tu dąży do tego samego.

Ja tez przed pierwsza punkcją,jeszcze sie nie boje bo to dopiero w przyszłym tyg ale z tego co dziewczyny piszą to raz ciach i juz jesteś po [emoji6]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć dziewczyny, dziękuje wam za kciuki ale niestety już po wszystkim... zarodki się zagnieździły, ale nie rozwijają się :( Szczerze mówiąc nie brałam takiej opcji pod uwagę, no nic swoje już wypłakałam w sobotę jak spadła po raz pierwszy. Teraz przyjęłam to z pokorą, w poniedziałek mamy zrobić kariotypy, a następna próba za dwa lub trzy miesiące, ponieważ nie mamy niestety zamrożonych zarodków. W programie mamy trzy próby, więc tak szybko się nie poddamy. A teraz planujemy jakiś wyjazd, byle zmienić otoczenie i trzeba wracać do pracy, jakby się nic nie wydarzyło... pozdrawiam was wszystkie ! Mam nadzieję, że będziecie miały więcej szczęścia !

Agamiz przykro mi... a ilu dniowe zarodeczki były? dobrze, ze z miejsca jeszcze 2 podejścia masz w tym programie, chyba latwiej to znieść.

Cześć dziewczyny, dziękuje wam za kciuki ale niestety już po wszystkim... zarodki się zagnieździły, ale nie rozwijają się :( Szczerze mówiąc nie brałam takiej opcji pod uwagę, no nic swoje już wypłakałam w sobotę jak spadła po raz pierwszy. Teraz przyjęłam to z pokorą, w poniedziałek mamy zrobić kariotypy, a następna próba za dwa lub trzy miesiące, ponieważ nie mamy niestety zamrożonych zarodków. W programie mamy trzy próby, więc tak szybko się nie poddamy. A teraz planujemy jakiś wyjazd, byle zmienić otoczenie i trzeba wracać do pracy, jakby się nic nie wydarzyło... pozdrawiam was wszystkie ! Mam nadzieję, że będziecie miały więcej szczęścia !

Aż nie wiem co napisać... zastanawiam sie za jakie grzechy i dlaczego,to jest takie niesprawiedliwe [emoji22] a w ogóle to jestem wściekła bo okazuje sie ,ze w ogóle nie możesz sie cieszyć dopóki nie urodzisz ....tylko czekam ,aż mnie cos zaskoczy.....
To ładujcie baterie najlepiej w ciepełku i wracaj ze zdwojona siła,tule mocno!!!!

Witam Was dziewczyny,
przepraszam, że zaśmiecam Wam wątek, ale chciałabym poprosić Was o odpowiedź :) Moja siostra jest po in vitro w Holandii - dziś jest 8 dzień po transferze 5-dniowego zarodka (criotransfer, na cyklu naturalnym) oraz 14 dni po zastrzyku pregnyl (dawka 5000). Dziś rano zrobiła test (clear blue) i wyszedł pozytywny. czy możliwe jest, że to jeszcze pregnyl?
Hej ja tez z Holandii :) Jesli jest 14 dni po zastrzyku z pregnylu to raczej juz jest dzidzia. Pregnyl utrzymuje sie do 10 dni. Pozdrowienia dla siostry :)

reklama
Do góry