reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Witam wszystkich:) mam pytanie czy większe dawki leków typu menopur ma za zadanie otrzymania wiekszej ilości pęcherzyków? Np z 75 jednostek 9 A z 150 będzie np 15 sztuk. Czy źle myślę? Uwzględniając Amh oczywiście.

Witam wszystkich:) mam pytanie czy większe dawki leków typu menopur ma za zadanie otrzymania wiekszej ilości pęcherzyków? Np z 75 jednostek 9 A z 150 będzie np 15 sztuk. Czy źle myślę? Uwzględniając Amh oczywiście.
U mnie nie było więcej, zwiększenie dawki miało na celu przyspieszenie dojrzewania komórek.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Witam Was dziewczyny,
przepraszam, że zaśmiecam Wam wątek, ale chciałabym poprosić Was o odpowiedź :) Moja siostra jest po in vitro w Holandii - dziś jest 8 dzień po transferze 5-dniowego zarodka (criotransfer, na cyklu naturalnym) oraz 14 dni po zastrzyku pregnyl (dawka 5000). Dziś rano zrobiła test (clear blue) i wyszedł pozytywny. czy możliwe jest, że to jeszcze pregnyl?

Inga po .
A u Ciebie komorki endometrioza niszczy ? Czy jakis inny powód? Czym Cie stymulowali i jakie efekty?
Gdzie masz ta endo ?
To tez niestety moje utrapienie.......
Mam endometrioze 4 st i niska rezerwę po operaciach
No właśnie tak mi zawsze mówili ze mam endometrioze ale teraz wychodzi że mam mięśniaki ( wycinane wraz z torbielą w 2011 ale teraz 3 malutkie mięśniaki odrosły ) miałam polipy usuwane teraz i w 4 lata wcześniej ale to nie endometrioza. Teraz wyszło polipowate endometrium ale to tez nie endometrioza ( zapomniałam zmienic w sygnaturce;)). Także moze wreszcie jestem dobrze zdiagnozowana. Co do słabej jakości komórek to 1 procedura ( monepur 225) dr nie chciało się wysilać ( trudny dostep do prawego jajnika) i pobrał tylko z lewego słabszego jajnika ( na nim była usuwana torbiel) jedna komórka się zapłodniła i padła w 3 dobie. W 2 ivf ( puregon 225) z dojrzałe i zapłodnione ale z licznymi fragmentacjami ale nie przekształciły się w blastocyte. W Bocianie wreszcie zwrócono uwagę na tsh ( barałm leki) mocne uderzenie 150 elonva + menpur 275 5 dni później gonal 150 i monepur 275, więcej komórek bo 7 ( wczesniej zawsze po 4) tez 2 dojrzałe i zapłodnione klasa B wiec sukces ale tez słabe bo 3 dobie jedna 4B druga 2B oczywisci ciąży brak.
Jak to jest ze słabymi komórkami chyba na razie nikt nie jest w stanie odpowiedzieć bo jak widzisz sa dziewczyny z endometrioza , maja ładne blastocyty i zachodzą ale większość jednak ma słabe komórki. Ja mam słabe dlaczego nie wiem niby można spisać to na wiek 40 jak podchodziłam 39 ale dużo kobiet ma w tym wieku jeszcze ładne komórki tym bardziej ze u mnie amh 1,4.
Ja ze względu właśnie na wiek koncze przygodę z tradycyjnym ivf czeka już na mnie maluszek do adopcji prenatalnej tylko musdze 3 miechy jechać na proverze i zaleczyć przrost endometrium.
Ty jesteś jeszcze młoda i masz czas próbować na swoich komórkach i zapewne się doczekasz maluszka czego Ci bardzo zycze.

reklama
Do góry