reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

roxii -wielksoc pecherzy zalezy od rodzaju pomiaru jakiego uzywaja w danej klinice. ale ogolna zasada jest taka ze musi byc min 3 pecherzyki wielkosci 18-20mm i wtedy robi sie punkcje.

sylha
- nie ma znaczenia jaka fiolke puregonu przepisano. te 600 to ilosc plynu w fiolce. z pewnoscia bedziesz musiala dokupic wiecej bo se sama mozeszpoliczyc ze jak dziennie masz brac 150, a stymulka trwa srednio 10-12 dni to ile trzeba. daj znac jak chcesz kupic nieco taniej bo mi zostal Puregon 900 na sprzedaz....

reklama
ja tze mialam z antagonista ale nie pisalo czy krotki czy dlugi, i bralam zastrzyki przez 7 dni pierwsze 4 dni po 150 a potem po 187 jaak dobrze pamietam a czym rozni sie krotki od dlugiego ? u mnie nic nie pisalo

biviol- antykoncepcyjne na wyciszenie- 19 euro
gonal f900-362 euro
cetrotide 2x0,25 mg 110 euro
i nie mialam ovitrell na pekanie tylko brevactid 5000.I.E to 37 euro
no i utrogest 35 euro to by bylo na tyle z lekow co bralam

lolitka200- powedz mi kochana bo ja mam tez jeszczze gonal bo mi zostalo ile on moze stac w lodowce? co ? bo napewno bedziemy jeszcze raz podchodzzic do calej procedury i tak sie zastanawiam ile to moze stac :)

Ostatnia edycja:
ja mam tez jeszczze gonal bo mi zostalo ile on moze stac w lodowce? co ? bo napewno bedziemy jeszcze raz podchodzzic do calej procedury i tak sie zastanawiam ile to moze stac :)
Ale masz zaczety czy nowy?
Bo nawet na ulotce pisze,że zaczety miesiąc,a nowy do końca terminu ważności:)

Sylha Czyli u Ciebie juz ten blisko poczatku:-D:-D:-D
Niedlugo bedziemy trzymać kciuki za jajeczka,a pózniej za pozytywną betę;-)

Dziewczynki ja juz po wizycie i troche jestem zszokowana bo dostałam tabletki antywłamaniowe do brania i mam zacząć od 1 dnia @ czyli od poniedziałku.

Czy któraś przed stymulacją też brała tabletki anty i jak długo?

Z tymi lekami też lipa każą kupić na zaś a potem się okazuje,że są zbędne bo było ich za dużo i jak któraś zaskoczy po 1 razie to potem co z tym robić?

Marnują wasza kasę normalnie a buuuuuuu

reklama
Cześć Dziewczyny. Postanowiłam wpaść do Was po długiej mojej nieobecności aby podnieść na duchu wszystkie te którym brakuje już sił. Staraliśmy się o dziecko 5 lat. Wiele przeszliśmy przez ten czas (m.in. 2 nieudane in vitro), chwile zwątpienia i totalne dno osiągaliśmy kilka razy. Byłam już tak tym wszystkim zmęczona (fizycznie i psychicznie) że powiedziałam że 3 in vitro nie będzie. Myśleliśmy o kolejnej inseminacji gdy tu nagle bez żadnych leków, procedur pojawiły się wyśnione dwie kreski. Bałam się uwierzyć w ten cud. Teraz trzymam go w ramionach gdy piszę te słowa. Uwierzcie wam też się uda. Czasami trudno jest nam zrozumieć dlaczego nas to dotyka, dlaczego musimy tak wiele przejść ale mówię wam że warto. Jestem z wami myślami

Do góry