reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dzięki Palu za odpowiedź. Ja to w ogóle nie mam pojęcia na ten temat, ale z tego co widzę to i tak miałas większe pęcherzyki odemnie, mam nadzieję że do poniedziałku będą już większe:tak: Trochę poszperałam w necie i właśnie znalazłam że pęchole powinny być ok lub ponad 20mm. Także moje faktycznie jeszcze za małe:sorry: a jesli chodzi o poziom estriadpolu to mi nawet nikt nic nie mówił. Oni za każdym razem pobierają krew i badają, ale nie podaja mi wyników, tylko dzwonią i mówią z wszystko jest ok, proszę dalej brać zastrzyki...

Dziewczyny- ja jestem po 1 wizycie i doszliśmy do wniosku, że mam krótki protokół. Dostałam puregon 600, miałbyć 300, ale nie mieli akurat, powiedział, że nie ma większej różnicy (nie wiem jak farmakologicznie, ale cenowo masakra!!!!). Teraz czekam na małpiszona i do dzieła od 3dc ten puregon- na 1 zastrzyk jadę do kliniki po dalsze również instrukcje.
Dziewczyny mam teorię wytłumaczoną, ale powiedzcie mi jak to jest w praktyce?!?!?
krótki protokół, puregon 600- brałyście?

sylha ja mialam krotki z antagonista. Bralam gonal f po 150 jednostek przez 9-10dni a pozniej cetrotide ale to juz pod koniec. Oczywiscie gonal tez. i na koniec ovitrelle na pekniecie
Roxii urosna:))

Sylha no to super wieści!:-) Fajnie ze masz ten krótki protokół, nie bedziesz musiała się kłuć przez miesiąc jak ja:confused2: tylko kilka dni i już:tak: Teraz tylko żeby @ szybko przylazła i do dzieła!!!:-D
Na kiedy masz termin @???
Palu dzięki, mam nadzieję;-):-)

Dziewczyny- ja jestem po 1 wizycie i doszliśmy do wniosku, że mam krótki protokół. Dostałam puregon 600, miałbyć 300, ale nie mieli akurat, powiedział, że nie ma większej różnicy (nie wiem jak farmakologicznie, ale cenowo masakra!!!!). Teraz czekam na małpiszona i do dzieła od 3dc ten puregon- na 1 zastrzyk jadę do kliniki po dalsze również instrukcje.
Dziewczyny mam teorię wytłumaczoną, ale powiedzcie mi jak to jest w praktyce?!?!?
krótki protokół, puregon 600- brałyście?
Te 600 to ilość leku w penie. Właściwie jest tam 700 jednostek i nie martw sie że nie dostalas 300 bo pewnie później i tak byś musiała dokupić następną dawkę. Średnio w jednym zastrzyku dostajesz od 50 do 150 jednostek puregonu, przez ok 12 dni. Ja sie stymulowalam puregonem 15 dni i dostawalam małe dawki a i tak wykorzystalam 1300 jednostek. Niestety koszty są duże i nie widac końca. Mam badzieje, że będziesz sie dobrze stymulować :)

qrcze 3 raz piszę tego posta :wściekła/y::wściekła/y::angry::angry::angry:, ciągle coś.
Palu- a ile czasu brałaś ten cetrotide???I ile za niego płaciłaś?!?!?
Anna- dzięki za info. myśmy zamieszanie z lekiem z 300 na 600 dogadywali już w recepcji, pełno ludziuf i nie dopytałam (najwyżej bym mu dzwoniła), ale ja miałam stracha, że ta 600 znaczy mocniejsza sę mocniej wystymuluję i jeszcze hiperki dorobię:baffled: na ale jak to ilość to git. Ja mam przepisane 150jm od 3dc, ale jak dostanę małpiszona to mam jeszcze do niego dzwonić, a na pierwszy zastrzyk idę do kliniki, żeby się nauczyć podawania. w 5dc mam usg. Ja za 600 płaciłąm 650zł za opakowanie- a ty?
Roxii- na ja właśnie tych igieł się panicznie boję:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:- trochę uraz z dzieciństwa, a mi gin powiedział, że skoro i IUI mi się książkowo stymulowało, to ten krótki starczy. Małpiszona mam dostać 6-7 luty.

sylha chyba przez 3-4ostatnie dni... jeden okolo 100zl. Ogolnie u mojego gina wszystkie leki tansze bo nie musze isc do apteki tylko u niego biore. Jak patrzyla na cene gonalu w pewnie to ja u niego 900zl zaplacilam a jak patrzylam w aptece to od 1300-1500zl

reklama
Palu- na ja narazie internetowo obczaiłam i ten mój puregon u niego 650, a w jakieś aptece 800, pytam się bo właśnie z kilku złotych przy całości może się zrobić niezła sumka
Ech ciebie jeszcze tydzień został, a mnie jak będzie git to dobry miesiąc. Ale postanowiłam, że choć pójdę na betę to i tak sobie zrobię normalnie sikańca:tak:

Do góry