reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ha. No to ja w ponidziałek pytałam swojego gina o suplementację przed ciąża. Zwłaszcza, że poprzednia była z problemami. I ze nie chce za dużo, żeby mi doradził. To mi powiedział, że w Invimed nie zaleca się niczego poza zwykłym kwasem foliowym. Nawet nie zestaw witaminowy tylko folik. Żadnej b12, magnezu, wit d3 (co jest u mnie szczególnie wskazana ze względu na historie onkologiczną). Ani słowa o formach metylowanych mimo, że jestem po ciąży z trisomią (tą homocysteinę badam sama dla siebie). To polityka firmy jest że zalecają tylko kwas foliowy to co on się będzie rozdrabniać...

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom
Mi w invimed zalecili nie tylko kwas foliowy bo kazali też brać femibion 2x1 acard 1x1 i witaminę d 2000 więc nie tylko sam folik.

Chocolateri takie zdjecia napawają radością!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Wiem [emoji3] Jak taki mały szkrab , nawet nie mój a bym go zacalowala. Mój mąż nie może się nigdy od niego odkleic. [emoji38] Już postanowiłam, że nawet jeśli w końcu nam się uda ( mamy jeszcze 2 próby), i tak dam dom i ciepło jakiemuś szkrabowi.

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Tak, jest nas wiecej wrocławianek.
Ja myśle o jeszcze jednej klinice, narazie robię rozpoznanie. Ale chyba będziemy próbować tez zakwalifikować sie do adopcji.

Niestety ceny invitro sa tak wielkie ze az głowa boli. Mimo ze zarobki mamy na niezłym wg mnie poziomie to wywalić nagle 12 tysiecy to sa naprawdę koszta ogromne.

Głęboko wierze w powrót refundacji invitro.
Wtedy uderzę ze zdwojona siła !

Teraz spróbuje jeszcze raz podejść z mężem ale najpierw kariotypy

Ja bym na refundację nie liczyła..prędzej zablokują wogóle IVF niż dadzą refundację...

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Nie jestem w stanie dzisiaj Was doczytać.
Chciałam zapytać , czy znacie moze jakies miejsca, poradnie , chodzi mi o porady telefoniczne dotyczące badań prenatalnych , genetycznych. Nie wiem czy w ogole takie cos istnieje... chciałabym porozmawiać z kims kompetentnym...
Istnieją takie miejsca ?
wizytę mam w poniedziałek dopiero, a dla mnie to jak całe lata.
Dowiem sie wtedy wyników trisomii z tej biopsji która dzis miałam. Choc w sumie juz raczej wszystko przesadzone...

Chciałam zapytać , czy znacie moze jakies miejsca, poradnie , chodzi mi o porady telefoniczne dotyczące badań prenatalnych , genetycznych. Nie wiem czy w ogole takie cos istnieje... chciałabym porozmawiać z kims kompetentnym...
Istnieją takie miejsca ?
Dowiem sie wtedy wyników trisomii z tej biopsji która dzis miałam. Choc w sumie juz raczej wszystko przesadzone...

No ale dlaczego przesadzone? Przeciez wszystko moze byc dobrze. Wyzsza przeziernosc to jeszcze nie wyrok.

Tutaj na bb jest grupa, nazywa sie cos "robic anniopunkcje czy nie" kiedys ja czytalam, dziewczyny tam przechodza przez to co ty.

Trzymaj sie!

Istnieją takie miejsca ?

Aniu co lekarz powiedzial dzis na badaniach. Nie zalamuj sie mysl pozytywnie ze wszystko bedzie dobrze. Nie mozesz sie poddac :*

A ile bylo dobrych komórek ? Tylko 2 ? Co twoj lekarz na to ? Każdemu inny protokół pasuje u mnie zawsze lepiej przy krótkim.

Mialam jedna stymulacje,krotkim protokolem, cale podejscie zakonczone niepowodzeniem.W srode mam dopiero pierwsza wizyte po niepowodzeniu.Ogolnie embriolog powiedzial ze slaba jakosc komorek .Bedziemy probowac dalej , chic koszty przerazaja.Co moge zrobic by pomoc komeroczka ??

reklama
Mialam jedna stymulacje,krotkim protokolem, cale podejscie zakonczone niepowodzeniem.W srode mam dopiero pierwsza wizyte po niepowodzeniu.Ogolnie embriolog powiedzial ze slaba jakosc komorek .Bedziemy probowac dalej , chic koszty przerazaja.Co moge zrobic by pomoc komeroczka ??

Małgosiu
A powiedział Ci embriolog dlaczego słaba jakość komórek?

Do góry