reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

O widzę, że jest tu więcej dziewczyn z invimedu we Wrocławiu:)
Ja u dr G., też zastanawiam się czy w razie tfu tfu tfu tfu ewentualnego niepowiedzenia nie przenieść się gdzie indziej. Od wrocławskiej invicty skutecznie odstraszyła mnie dziewczyna z którą leżałam po punkcji na sali mówiąc, że każda jedna stymulacja była przeprowadzana tak samo i nie uwzględniano, że u niej te dawki nie dają żadnych wyników. Nie zdecydowałam się na wrocławską invictę również ze względu na słaby wynik w programie rządowym (23%), w porównaniu do wrocławskiego invimedu (37%) Link do: Wyniki skuteczności realizatorów Programu Rządowego | Stowarzyszenie na Rzecz Leczenia Niepłodności i Wspierania Adopcji. Z drugiej strony invicta ma chyba lepszą ofertę jeżeli chodzi o badanie zarodków.
Na razie skupiam się na krio, później będę "ewentualnie" myśleć co dalej.

reklama
Dobrze ze chociaz optymistycznie myslicie :)
Jutro o 9:50 musze byc najpozniej godzine pozniej wizyta
Mam nadzieje ze bedzie pozytywnie chociaz juz chyba nerwy odbieraja mi te pozytywne mysli :)
Będzie dobrze,nie może być inaczej :)
A nerwy zrozumiałe :) ja dzień przed pierwszą beta nie spalam prawie całą noc :)

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja u dr G., też zastanawiam się czy w razie tfu tfu tfu tfu ewentualnego niepowiedzenia nie przenieść się gdzie indziej. Od wrocławskiej invicty skutecznie odstraszyła mnie dziewczyna z którą leżałam po punkcji na sali mówiąc, że każda jedna stymulacja była przeprowadzana tak samo i nie uwzględniano, że u niej te dawki nie dają żadnych wyników. Nie zdecydowałam się na wrocławską invictę również ze względu na słaby wynik w programie rządowym (23%), w porównaniu do wrocławskiego invimedu (37%) Link do: Wyniki skuteczności realizatorów Programu Rządowego | Stowarzyszenie na Rzecz Leczenia Niepłodności i Wspierania Adopcji. Z drugiej strony invicta ma chyba lepszą ofertę jeżeli chodzi o badanie zarodków.

Tak, jest nas wiecej wrocławianek.
Ja myśle o jeszcze jednej klinice, narazie robię rozpoznanie. Ale chyba będziemy próbować tez zakwalifikować sie do adopcji.

Niestety ceny invitro sa tak wielkie ze az głowa boli. Mimo ze zarobki mamy na niezłym wg mnie poziomie to wywalić nagle 12 tysiecy to sa naprawdę koszta ogromne.

Głęboko wierze w powrót refundacji invitro.
Wtedy uderzę ze zdwojona siła !

Teraz spróbuje jeszcze raz podejść z mężem ale najpierw kariotypy

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

powodzenia :) Wiesz juz jakie bedziesz brala leki poza penem?

Narazie tylko mam rozpisany puregon od 2dc i od 4dc dodatkowo Oragalutran

Mam wynik! Beta 102 :biggrin2: progesteron 23,7 jaki wy miałyście ?

Inka to chyba dobry wynik,Gratulacje !

Ha. No to ja w ponidziałek pytałam swojego gina o suplementację przed ciąża. Zwłaszcza, że poprzednia była z problemami. I ze nie chce za dużo, żeby mi doradził. To mi powiedział, że w Invimed nie zaleca się niczego poza zwykłym kwasem foliowym. Nawet nie zestaw witaminowy tylko folik. Żadnej b12, magnezu, wit d3 (co jest u mnie szczególnie wskazana ze względu na historie onkologiczną). Ani słowa o formach metylowanych mimo, że jestem po ciąży z trisomią (tą homocysteinę badam sama dla siebie). To polityka firmy jest że zalecają tylko kwas foliowy to co on się będzie rozdrabniać...

Mi na początku zaproponował kwas foliowy a później kazał kupić Mamadha a tu jest cały zestaw wit

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

Tak jak piszesz,jak trzeba bedzie to będziemy sie zastanawiać a teraz do boju [emoji6]

Dobrze ze chociaz optymistycznie myslicie :)
Jutro o 9:50 musze byc najpozniej godzine pozniej wizyta
Mam nadzieje ze bedzie pozytywnie chociaz juz chyba nerwy odbieraja mi te pozytywne mysli :)

Trzymam kciuki za wysoka betę [emoji4]

Tak, jest nas wiecej wrocławianek.
Ja myśle o jeszcze jednej klinice, narazie robię rozpoznanie. Ale chyba będziemy próbować tez zakwalifikować sie do adopcji.

Niestety ceny invitro sa tak wielkie ze az głowa boli. Mimo ze zarobki mamy na niezłym wg mnie poziomie to wywalić nagle 12 tysiecy to sa naprawdę koszta ogromne.

Głęboko wierze w powrót refundacji invitro.
Wtedy uderzę ze zdwojona siła !

Teraz spróbuje jeszcze raz podejść z mężem ale najpierw kariotypy

Nas te ceny też powalają, wydaje mi się, że ciągle zbieramy na leczenie niepłodności i wkurza mnie, że nie mogę liczyć przynajmniej na częściową pomoc państwa w zakresie leczenia. Ja średnio wierzę w szybki powrót refundowanego in vitro. Biorę też pod uwagę upływający czas, który dla nas kobiet jest nieubłagany. Mam 33 lata i myślę, że obecnie rządząca nam partia ma duże szanse utrzymać się na kolejną kadencję, co oznacza, że in vitro będzie raczej na świeczniku niż, że pary będą mogły liczyć na jakąkolwiek pomoc w tym zakresie.

Hoope wierzę, że Ci się uda - masz mega pozytywne nastawienie:)

reklama
Przechodzi mi coraz częściej przez mysl Adopcja.

Mi pomimo jednej próby też.... a to synek ( z adopcji) moich przyjaciół [emoji7] . Zakochałam się od pierwszego wejrzenia, stąd myśl o adopcji.
1478111729-1d1mld.jpeg

Napisane na SM-G928F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry