reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Aniu tak mi przykro ze na prenatalnych dowiedzialas sie tak strasznych rzeczy:(
Wierze jednak ze twoj waleczny kropek okaze sie zdrowym slodkim dzieciaczkiem. Slyszalam ze nieraz 1 prenatalne wychodzilo zle a dziecko rodzilo sie zdrowe. Wierze ze i u ciebie tak bedzie :*

reklama
Hej, po badaniu. Jestem załamań, choc musze sie otrząsnąć i poczekać do jutra. Przeziernosc zła. Wysokie ryzykow chorób genetycznych, w sumie głownie o Downie mowili. Jutro kolejne usg i biopsja kosmowki. Byłam tak zaszokowana, ze nie wiem czy dobrze ze na to sie zdecydowałam, bo mogłam wybrać amniopunkcję. Ale na amniopunkcję musiałabym czekac . Teraz doczytałam, ze daje ona jednak odpowiedz na posiadania 200 chorób, a biopsja kosmowki, nie dość ze bardziej inwazyjna to jeszcze bardziej ryzykowna.
Jak przeżyć do jutra ? ? [emoji24][emoji27]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Aniu, przykro mi. Tulę mocno. Przewertowałam paręnaście artykułów w sieci i Twój wynik nie musi oznaczać nic złego.
Życzę Ci dużo siły i wytrzymałości!

Napisane na HUAWEI RIO-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Czytam i dziewczyny pisza, ze nawet z NT 9mm wychodzily prawidlowe kariotypy. Ponoc podwyzszone NT czesto jest powiazane z choroba matki we wczesnej ciazy..

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

Dziekuje bardzo dziewczyny , za wsparcie i podpowiedzi. Na głowie mam na dodatek przeprowadzkę , dziecko, głowa mi peka. Wlasnie nie mam innych info, oprocz przeziernosci, dziecko jest mniejsze niz powinno, ma 57.8mm. - ok 12t0d. Napisali, ze bazując na IVF rozmiar jest poniżej 5 centyla.
Koniczynko, wejdę na ten wątek pozzniej. Pewbie cała noc spędzę na czytabiu. Wiem, ze teoretycznie nic nie jest przesadzone, ale to naprawdę ciężkie. Dodatkowo martwi mnie wielkość dziecka i jak składam to sobie od początku, ta słaba ciagle betę... choc wyczytałam, ze przy np Downie, beta jest bardzo wysoka.

reklama
Czytam i dziewczyny pisza, ze nawet z NT 9mm wychodzily prawidlowe kariotypy. Ponoc podwyzszone NT czesto jest powiazane z choroba matki we wczesnej ciazy..

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

Ja byłam zdrowa , na samym początku , jak brałam Encorton, troszkę se przeziębiłam, ale ogólnie nic mnie nie bierze zazwyczaj.

Do góry