reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Aniu mi też idealnie nie wyszło i tez lekarz powiedział ze możemy robić dodatkowe badania kazał tez brać heparyne w zastrzyk ach lub ewentualnie acard i pierwsze nie przesądza o niczym jeszcze nie załamuj się wiem ze dziś nie wyglada to dobrze ale jeszcze może się wszystko wyjaśnić popraw mnie jak się mylę ale chyba chodzisz w Anglii do ginekologa oni trochę inaczej podchodzą do ciaz wiem ze takie ciążę jak moja a już te te bez owodni sugerują usunąć nie denerwuj się to i tak nic nie da wiem ze prosto się mówi ale ja też zastanawiałam się po 1 prenatalnych czy robić te badania dodatkowe a co jak będzie któreś dziecko chore itd

reklama
Hmm tak sie wtrace troszke w te tematy badan prenatalnych.
Lile skoro mowiz ze te NK moze byc podwyzszone z powodu chorob matki to ja podsune takie przypuszczenie
Aniu tylko nie obrazaj sie bo ja tu nieam zamiaru nic prorokowac.
Jak wyszla u mnie mutacja MTHFR to przeczytalam duzo artykulow na ten temat.
I biorac pod uwage Aniu ze twoje 1 dziecko urodzilo sie z wada serca ktora moze pojawic sie wlasnie u dzieci rodzicow dotknietych ta mutacja. Jesli mutacka nie jest leczona heparyna i metylowanymi formami witamin i kwasu foliowego. Moze ona podwyzszac wystepowanie wad u dzieci takich jak rozszczep kregoslupa zespol Downa ale nie musi do tego prowadzic.
Za to jesli matks jest nosicielem genu to badania prenatalne wychodza wlasnie z podwyzszeniem prawdopodobienstea wystspienia wad wrodzonych w tym zespolu Downa.
Aniu moze warto by bylo porozmawiac o tym z lekarzem ewentualnie udac sie do poradni genetycznej.
I profilaktycznie brac heparyne i metylowane formy wit b6 i b12 oraz kwas foliowy.

Do góry