reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny - pukały wczoraj do was poprzebierane dzieciaki? Bo do mnie przyszły 3 dziewuszki i mówią że cukierek albo psikus. A u nas krucho ze słodyczami i mowię im że nie bardzo wiem skąd mam ten cukierek wytrząsnąć, mąż pyta czy może być psikus. Dziewuszka zrezygnowana wymamrotała, że psikusa to one w sumie nie mają. To pytam czy mogą być gruszki. Dzieciaki się ożywiły i mówią, że bardzo lubią gruszki. I nawet się zaczęły zachwycać jakie te gruszki śliczne ;)

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny - pukały wczoraj do was poprzebierane dzieciaki? Bo do mnie przyszły 3 dziewuszki i mówią że cukierek albo psikus. A u nas krucho ze słodyczami i mowię im że nie bardzo wiem skąd mam ten cukierek wytrząsnąć, mąż pyta czy może być psikus. Dziewuszka zrezygnowana wymamrotała, że psikusa to one w sumie nie mają. To pytam czy mogą być gruszki. Dzieciaki się ożywiły i mówią, że bardzo lubią gruszki. I nawet się zaczęły zachwycać jakie te gruszki śliczne ;)

U mnie też chodziły poprzebierane dzieciaki :) A dziś rano gdy mąż był w sklepie widział pod naszym blokiem samochód owinięty papierem toaletowym :D To chyba był ten psikus :p

Jeszcze latem okazało się, że w pół roku po ostatnim usg piersi zrobiło ki się nowych mi multum cyst (na tyle sporych że wymacałam) i trzeba było z 3 miejsc zrobić biopsję. A ja jestem po czerniaku, przez to czekałam z prokreacja kilka lat żeby się upewnić że dziadostwo nie wróci. Po tej historii z HSIL szyjki kolejne onkologiczne komplikacje mnie paraliżowały. Na szczęście wyszła ta biopsja prawidłowo. Ale boję się że za jakiś czas odnowi mi się HSIL i stracę macicę i cóż... Będzie za późno na ciążę, wisi to ryzyko nade mną

Kochana, a może dr Mrugacz z Bociana? Czytalam za z przypadkami ciężkimi, czasem wręcz beznadziejnymi radzi sobie świetnie....

Dasz radę, będziesz mama już niedługo :) trzymam za Ciebie mocno kciuki [emoji110]

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

Konieczynko ja tez teraz wybrałam invicte Wrocław. Jednak nie mam jeszcze wybranego lekarza.
Byłam u Ogórek ale nie zrobiła na mnie dobrego wrażenia. Chciała robic inseminacje bez podstawowych badań. Kasa kasa kasa... spróbuje gdzie indziej.
Jeśli mam porównać obsluge pacjenta wybieram invimed, w invicta mimo ze na umówiona godzinę jest wizyta to czeka sie nawet 2 godziny pod gabinetem.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja leczylam się u dr Wojciechowskiego ale jak dla mnie to naciągnął nas na dodatkową procedurę i badania których nie musieliśmy miec no i trzymał się tego że tylko 6 komórek. Zmieniłam lekarza na dr Ogórek i byłam bardzo zadowolona choć pierwsza wizyta u niej była dość opryskliwa inie za delikatna podczas badania USG, początkowo zniechęciłm się ale już na drugiej wizycie jak mnie przejęła to inna była rozmowa i sama zaproponowała aby zapłodnić wszystkie komórki jakie bede miała, podpowiedziała co mam zrobić aby zdobyć zaświadczenie o wskazaniach po pobrania wszystkie,ich komorek i od razu powiedziała że z naszymi wynikami tzn. Wynikami nasienia tylko invitro. I miała szczęśliwa rękę i wyszło że jestem w ciąży już w 11tc za pier,wszym razem się udało.

Hej, po badaniu. Jestem załamań, choc musze sie otrząsnąć i poczekać do jutra. Przeziernosc zła. Wysokie ryzykow chorób genetycznych, w sumie głownie o Downie mowili. Jutro kolejne usg i biopsja kosmowki. Byłam tak zaszokowana, ze nie wiem czy dobrze ze na to sie zdecydowałam, bo mogłam wybrać amniopunkcję. Ale na amniopunkcję musiałabym czekac . Teraz doczytałam, ze daje ona jednak odpowiedz na posiadania 200 chorób, a biopsja kosmowki, nie dość ze bardziej inwazyjna to jeszcze bardziej ryzykowna.
Jak przeżyć do jutra ? ? [emoji24][emoji27]

Hej, po badaniu. Jestem załamań, choc musze sie otrząsnąć i poczekać do jutra. Przeziernosc zła. Wysokie ryzykow chorób genetycznych, w sumie głownie o Downie mowili. Jutro kolejne usg i biopsja kosmowki. Byłam tak zaszokowana, ze nie wiem czy dobrze ze na to sie zdecydowałam, bo mogłam wybrać amniopunkcję. Ale na amniopunkcję musiałabym czekac . Teraz doczytałam, ze daje ona jednak odpowiedz na posiadania 200 chorób, a biopsja kosmowki, nie dość ze bardziej inwazyjna to jeszcze bardziej ryzykowna.
Jak przeżyć do jutra ? ? [emoji24][emoji27]

Ania, a nie mozesz zamiast biopsji zrobic amniopunkcji? Moze mozesz jeszcze odwolac?

Ta przeziernosc bardzo zla? Jest mozliwosc pomylki przy usg?

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ania, a nie mozesz zamiast biopsji zrobic amniopunkcji? Moze mozesz jeszcze odwolac?

Ta przeziernosc bardzo zla? Jest mozliwosc pomylki przy usg?

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

A jaka to bardzo zła przeziernosc, bo wlasnie sie nad tył zastanawiam??? Mowili ze powinno byc do 3mm, a u mnie jest 4mm. Dziecko mniejsze o 4-5 dni . Na usg sprzed kilku tyg była roznica 7dni. Bie wiem czy moge zmienić , raczej bedzie ciezko, No jutro mogłabym odwołać, ale nie wiem czy bede w stanie czekac tyle do tamtego badania a pozniej ta długo na wynik .

Do góry