reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Meza siostra mowila,ze jej znajomej dziecko jest przezywane w przedszkolu (chlopiec ma 6 lat), M..... in vitro:-:)-:)-:)-:)-(

reklama
lolitka mam do Ciebie pytanie bo ostatnio cos mowilyscie o badaniach i ja jak patrzylam na swoje wyniki z pol roku wstecz to tsh-3 fsh-4,3 i lh-12 badania kazal mi robic w 2dc co o tym myslisz. Co o tym myslisz?

a tak w ogole to cos cichutko sie zrobilo na tym forum:))

Meza siostra mowila,ze jej znajomej dziecko jest przezywane w przedszkolu (chlopiec ma 6 lat), M..... in vitro:-:)-:)-:)-:)-(
sorry ale nie wierze siostrze Twojego m. Ze niby skąd dzieci w przedszkolu miałyby wiedzieć jak to dziecko zostało poczęte. W większości przypadków nawet najbliższa rodzina nie wie, ze para przechodzi procedurę In Vitro, a co dopiero obcy. Co za bzdura.
Poza tym, to żadne przezwisko. Nie ma w tym nic obrazliwego jak dla mnie.
Matylda rozłożyłas mnie na łopatki z tymi penisami, hahahaha !

Ale sie tu optymistycznie zrobila, ze IVF sie udaje mimo wszystko. Oby! I widze mnostwo dziewczyn z Provity, ja tez;-)

Dzięki Dziewczynki za wsparcie!
Jestem po wizycie i pęcherzyk 16mm, a endometrium 7mm. W czwartek mam kolejną wizytę i jak dobrze pójdzie, to za tydzień w czwartek histeroskopia, a w następnym cyklu transfer.

Faktycznie, M zainteresował się wizytą, a co do dalszych naszych losów, to jeszcze nic pewnego. Uświadamiam M, że On może zostać ojcem w wieku 70 lat, a mnie zostało ok. 5 lat, a potem na adopcję nawet będzie dla mnie za późno:angry:

reklama
sorry ale nie wierze siostrze Twojego m. Ze niby skąd dzieci w przedszkolu miałyby wiedzieć jak to dziecko zostało poczęte. W większości przypadków nawet najbliższa rodzina nie wie, ze para przechodzi procedurę In Vitro, a co dopiero obcy. Co za bzdura.
Poza tym, to żadne przezwisko. Nie ma w tym nic obrazliwego jak dla mnie.
Matylda rozłożyłas mnie na łopatki z tymi penisami, hahahaha !

Rodzina mojego Meza jest bardzo liczna. My nie ukrywamy planow przystapienia do in vitro,siosta meza mieszakajaca w innym kraju starala sie zasiegnac informacji na temat in vitro przeprowadzonego w jej miescie gdyz poczatkowo chcielismy przeprowadzic ta procedure w jej panstwie. Jedna jej znajoma udzilila nam kilku wskazowek.
Na pewno dzieci nie wiedza co to jest in vitro ale rodzice tych dzieci przeciez rozmawiaja w domu,a dziecko tylko powtarza co uslyszy.
To,ze nie wierzysz to juz nie jest moj problem. هههه
Napisalam ta wiadomosc-przestroge aby po udanym in vitro raczej nie rozpowiadac o tym....ههه

Ostatnia edycja:
Do góry