reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Chyba by zauważył hiperke :) jak nie mówił to może chodzi tylko o to,że masz bardzo dużo pęcherzyków i musisz trochę odpocząć :)
Nie martw się crio. U mnie w Novum mówili, że więcej ciąż mają z crio niż normalnych transferów :)

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Dokładnie! Moja doktor w zeszłym roku to samo mówiła - w niektórych przypadkach z crio może być większa szansa, kiedy organizm nie jest taki wymęczony. A twój na pewno musiał się sporo nawysilać, żeby 30 jajeczek wyhodować!

reklama
Sama nie wiem tylko w sumie po co był scretching... :/...na marne... Jakie jest przygotowanie do criotrsnsferu jakie są etapy.... Lecę zrobić ostatni menopur i cóż czekam do wtorku i mam nadzieję że wszystko będzie dobrze u nas problem z nssieniem i ja mam PCOS...
To nie jest tak ze w dniu punkcji musisz miec hiperstymulacje i lekarz juz to zauwazy...ona moze byc po kilku dniach...to jest dla twojego zdrowia i zeby nie zmarnowac zarodka...ja tez mam pco :(

Daria jezeli bys szla na sztucznym cyklu to bierzesz estrofem zeby uroslo endometrium i jak lekarz powie ze juz jest dobre to wyznacza termin crio...zadnych zastrzykow juz :)

Sama nie wiem tylko w sumie po co był scretching... :/...na marne... Jakie jest przygotowanie do criotrsnsferu jakie są etapy.... Lecę zrobić ostatni menopur i cóż czekam do wtorku i mam nadzieję że wszystko będzie dobrze u nas problem z nssieniem i ja mam PCOS...
Ja mialam crio na sztucznym cyklu. Od 2 dnua bralam progonova i acard 12d podglad i 24dc crio.
Tak jak piszesz po co ci byl scretching oni tez tak w ciebie nie wejda kazdy inaczej na leki reaguje.
Tak jak Beatawarszawa pisala ze z crio jest wiecej ciaz niz ze swiezakow tez to slyszalam

Daria - nie upieraj sie, wez crio.. 10 tygodni hiperstymulacji w przypadku ciazy to masakra. Naprawde nie warto, hiperka to cos okropnego - a ciąza niestety ja podkręca. Ja wlasnie koncze 13ty tydzien ciazy a plyn z otrzewnej jeszcze calkiem nie zszedl. Od 3ciego tygodnia ciazy nosze ciazowe ciuchy bo w nic innego nie wchodze.. 6 tygodni lezalam.. nie polecam :(

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom

Hiperki nie widac na tym etapie. Masz strasznie wysoki estradiol. Jak zajdziesz w ciaze to tylko bedzie gorzej.

Ja przechodzilam to 2 razy. Teraz od razu mowilam, ze nie zgadzam sie na podejscie na swiezym. Tylko crio. To bylo ok 16tyg wyjete z zyciorysu!!!

Dziękuję dziewczyny za informację :) i doradzanie przerazila mnie ta hiperka z waszych opowieści... Myślę że faktem jest to że lekarz chce żebym odpoczela.. Jestem szczupła i mają w sobie 30jajeczek mam brzuch jak balon i dyskomfort... Modlę się żeby pobrane komórki się zaplodnily na dobrej klasy zarodeczki... A jakie witaminy dieta przed crio???

Trzymamy kciuki za transfer oraz dorodne jajeczka i piekne endo :) :*✊✊
✊✊✊✊nie puszczamy za wgryzanie sie kropkow w nowe 9 miesieczne domki mamus :* ❤

Październik mamy to kobietki to bedzie nasza jesien niech bedzie szczesliwsza od lata :biggrin2::tak: owocna w kolejne ciaze ruszamy do boju po nasze szczescia.
Dzieciaczki przychodza na swiat :* ❤❤❤
Bety sa w koncu pozytywne :) :) forum odczarowane :)
Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie najwiekszego marzenia kazdej z nas bycia mamą :):*:wink::yes:
  • Trzymamy kciuki za szyjke pisanki zeby sie nie skracala

Październik
Shake it up baby, twist and shout :)
Bedzie sie dzialo

15:kasik99 - transfer
15:dariaa16 - kontrola w trakcie stymulacji
15:gosia321 - kontrola w trakcie stymulacji
15:milagros -wizyta przed crio

17:Rustynka - wizyta przed crio
17:lile- wizyta u gin prowadzacego ciążę
17:BeataWarszawa - punkcja
17:ema51 - betowanie 3
17:gosia321 - wizyta w trakcie stymulacji
18:milagros - wizyta przed crio
19:katka1234- betowanie 1
20:rybka14 -wizyta kontrolna u gin prowadzacego ciążę
20: gosia321 -punkcja
20:malinuś -betowanie 1
21:husan- wizyta kontrolna u gin prowadzacego ciążę
24:kasik99- betowanie 1
25:ewelin86- wizyta u gin prowadzacego ciążę
26:Koniczyna82 - wizyta w klinice rozpoczynajaca podejscie do ivf
28:ema51 - wizyta pecherzykowa
31:butterfly -badania prenatalne

Listopad
2:Koniczyna82- rozpoczecie stmulacji
2:katherina203 - wizyta u lekarza prowadzacego ciążę
3: katherina203- badania prenatalne
7:rybka14- wizyta u gin prowadzacego ciążę
10:butterfly -wizyta u gin prowadzacego ciążę
17:Olusja1987 - termin cc witamy na swiecie upragnionego synka
24:rybka14 -wizyta u gin prowadzacego ciążę

Grudzień
19:ewelin86 - witamy na swiecie ukochanego synka

Skontrolujcie kalendarz gdzie którą dopisoac :)
;) :D8-)
❤❤❤❤❤[/QUOTE]

Dziękuję dziewczyny za informację :) i doradzanie przerazila mnie ta hiperka z waszych opowieści... Myślę że faktem jest to że lekarz chce żebym odpoczela.. Jestem szczupła i mają w sobie 30jajeczek mam brzuch jak balon i dyskomfort... Modlę się żeby pobrane komórki się zaplodnily na dobrej klasy zarodeczki... A jakie witaminy dieta przed crio???
Zeby ustrzec sie przed hiperka to pij duzo wody i jedz bialko...nawet pij takie dla sportowcow. Przed crio jedz orzechy brazylijskie a jakies 2-3 dni przed i po transferze swiezego ananasa...ok. 2 plastry...na endometrium poekne wskazane jest czerwone winko...

reklama
Kochana trudno streching zrobisz drugi raz lekarz wie co robi a crio czesciej jest udane :)

Do góry