reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Witam nie wiem czy się cieszyć czy nie...miałam dziś wizytę E2 podroslo do 7 tys... Mam około 30 Janeczek po około 15-16mm lekarz zalecił dziś jeszcze ostatni dzień stymulacji i już koniec jutro pregnyl i we wtorek o 8 punkcja... Jednak powiedział że transfer za miesiąc z mrozakow :( trochę mnie zasmucil i nie wiem czy na własną odpowiedzialność nie chcieć teraz swiezakow...

Koniecznie odpusc!! Nie ma nic gorszego niz hiperstymulacja. Szpital, bol.... i to tygodnie bolu.
Najnowsze badanie odkrylo, ze hiperstymulacja dziala negatywnie na ciaze, a ciaza ja napedza.

Sluchaj sie lekarza.

reklama
A dlaczego nie teraz? Dużo jajeczek - masz hiperstymulację?
U mnie lekarka robiąca transfer "straszyła" szpitalem, bo mogła hiperka wystąpić, ale i tak powiedziałam, że chcę od razu, szczególnie, że sugerowała to w zaplanowany dzień transferu, więc byłam już bardzo nastawiona.
Hymmm w sumie nic nie mówił o hipersrymulacji... Tylko widziałam na usg mnóstwo pęcherzyków około 30... Ale z drugiej strony miałam teraz scretching endomeyrium i to pójdzie na marne,? ;(

Co do seksu... Moj lekarz mowil tylko w dniu transferu zeby sie powstrzymac... A tak to jesli nie ma plamien i innych podejrzanych objawow to z tego co sie orientuje nie ma przeciwwskazan. .
Co prawda ja mam troche opory ale jednak ulegam... Coz... W weekend po transferze ktory byl w poniedzialek cos tam bylo - no moze bez szalenstw - ale jakos nie zaszkodziło bo beta dwa razy juz wyszla pozytywna... Zobaczymy jeszcze w pobiedzialek...

Napisane na LG-K420 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja juz jestem w sumie w prawie14 tygodniu , ale do 10 miałam plamienia które tak mnie zablokowały ze szok, my mamusie z in vitro mamy ostro przechlapane, nie dość ze poczęcie wymaga tyle wysiłku i stresu....to towarzyszy nam cały czas ta obawa i strach!

hej dziewczyny. Ja juz po trznsferze. Mialam podana blastke 4AA, embriolog mowil ze bardzo ladna.
Nie wiem czy to ze stresu czy po progesteronie ale po transferze jak sie polozylam to prawie caly czas spalam;)
ale zauwazylam ze mam jakies male plamienie - czy to moze byc po transferze?
I dostalam tylko crinone raz dziennie i zadnego wiecej progesteronu. Jak myslicie czy to ok? dodam ze wogole mi nie badali progesteronu.
Milego wieczoru:-D

Kasia jak dobrze kojarze to ty u prof. Wołczyńskiego. Ja tez mialam crinone i tez nie badali mi prg. Masz podany ladny zarodek ktory zostanie z toba ja mialam 4BB i dzis jestem w 14t6d

Ostatnia edycja:
Witam nie wiem czy się cieszyć czy nie...miałam dziś wizytę E2 podroslo do 7 tys... Mam około 30 Janeczek po około 15-16mm lekarz zalecił dziś jeszcze ostatni dzień stymulacji i już koniec jutro pregnyl i we wtorek o 8 punkcja... Jednak powiedział że transfer za miesiąc z mrozakow :( trochę mnie zasmucil i nie wiem czy na własną odpowiedzialność nie chcieć teraz swiezakow...
Ja na twoim miejscu bym nie upierala sie na transfer teraz. Ja tez mialam odroczony transfer i za miesiac crio i udany. Bedziesz potem lepiej sie czula dojda do siebie jajniki po punkcji.

Dziekuje Husan:)
Profesor tez mowil ze crione wystarczy wiec juz sie wiecej nie bede martwila:)
Teraz tylko do nastepnego poniedzialku.
Gosiu dopisz mnie prosze na 24 na bete :tak:

Hymmm w sumie nic nie mówił o hipersrymulacji... Tylko widziałam na usg mnóstwo pęcherzyków około 30... Ale z drugiej strony miałam teraz scretching endomeyrium i to pójdzie na marne,? ;(
Chyba by zauważył hiperke :) jak nie mówił to może chodzi tylko o to,że masz bardzo dużo pęcherzyków i musisz trochę odpocząć :)
Nie martw się crio. U mnie w Novum mówili, że więcej ciąż mają z crio niż normalnych transferów :)

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja na twoim miejscu bym nie upierala sie na transfer teraz. Ja tez mialam odroczony transfer i za miesiac crio i udany. Bedziesz potem lepiej sie czula dojda do siebie jajniki po punkcji.
Sama nie wiem tylko w sumie po co był scretching... :/...na marne... Jakie jest przygotowanie do criotrsnsferu jakie są etapy.... Lecę zrobić ostatni menopur i cóż czekam do wtorku i mam nadzieję że wszystko będzie dobrze u nas problem z nssieniem i ja mam PCOS...

reklama
Do góry