reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Cześć dziewczyny,
mój pierwszy post - także witam wszystkich serdecznie.

Jestem po transferze mrozaczka
robiłem betę:
5 dpt - 5,2
10dpt - 124
13dpt - 733

Niestety mam bardzo niski progesteron
13dpt - 3,6 ng/ml ;-(
Zapodaję od początku Lutinus a od kilku dni Prolutex z zastrzyku.
No i trochę nie wiem co mam mysleć... Wizyta dopiero w czwartek.
Mój lekarz powiedział, że progesteron jest drugorzędny. Najważniejszy jest przyrost bety, a potem USG. Nie zwiększył mi leków, powiedział, że tego się w ogóle nie sprawdza. Nie martw się, gdy robiłam rekonesans,to 90% dziewczyn w ogóle progesteronu nie badała. Czekaj cierpliwie do wizyty.

reklama
Trzymamy kciuki za piekbe jajca :) bete na wysokosci oraz dobre wiadomosci na badaniu prenatalnym
✊✊✊✊nie puszczamy za wgryzanie sie kropkow w nowe 9 miesieczne domki mamus :*

Wrzesien mamy to kobietki to bedzie nasza jesien :biggrin2::tak: owocna w kolejne ciaze ruszamy do boju po nasze szczescia.
Niech wrzesien bedzie jeszcze bardziej szczesliwszy niz lipiec i sierpien razem wziete :):tak::tak:
Wakacje zakonczone z mega pozytywni wiadomosciami o kolejnych ciazach niech to dalej trwa :tak::tak::tak:
Mamy to dzieciaczki przychodza na swiat :*
Bety sa w koncu pozytywne :) :) forum odczarowane :)
Worek dobrych wiadomosci pękł bety rosna w górę sa kolejne ciążę czekamy na reszte :):*:wink::yes:
  • Trzymamy kciuki za szyjke pisanki zeby sie nie skracala
  • Kciuki za blizniaki madziagi zeby szybko mogly zdrowiutkie wyjsc z rodzicami do domku
  • Trzymamy kciuki za synka agatek28 oby szybciutko nabieral sil

Wrzesień
Shake it up baby, twist and shout :)
Bedzie sie dzialo tej jesieni :)

14:milagros - transfer
14:gosia321 -wizyta u gin przed stymulacja
14:Ewunka - kontrola w trakcie stymulacji
14:Hooope86 - wizyta w trakcie stymulacji

16:kilosierra- betowanie
16:Drygonfly - wizyta serduszkowa
16:Ewunka - punkcja
16:Hooope86-punkcja
16:shaggy - wizyta w trakcie stymulacji
19:rybka14- wizyta kontrolna u gin prowadzacej ciążę
19: katherina - usg serduszkowe
19: zosia87- usg serduszkowe
19:shaggy - punkcja
21:husan- badania prenatalne
21:Marley - usg pecherzykowo- serduszkowe
22:Dragonfly79 - usg serduszkowe
22:malutkikaczorek - wizyta przed crio
23: butterfly - wizyta serduszkowa
24:ema51 - wizyta kontrolna przed crio
26:rybka14 badania prenatalne
gosia321- rozpoczecie stymulacji
Falka- rozpoczecue stymulacji
BeataWarszawa - rozpoczecie stymulacji
Natalia89- rozpoczecie stymulacji
Jaskolcia -histeroskopia
Kasik99- rozpoczecie stymulacji
Skontrolujcie kalendarz gdzie którą dopisac :)
;) :D8-)
♡♡♡♡♡[/QUOTE][/QUOTE]

To jest podwójne szczęście!

Napewno o wszystkim sie dowiem w swoim czasie, ale ze forum magiczne jest, to dziewczyny szczęśliwe mamy, zalecenia po transferze [emoji173]️ prosze napisać [emoji16]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja przed punkcją dwa razy byłam na masażu relaksacyjnym, tak się złożyło, że miałam też dwutygodniowy urlop, więc odpoczęłam, nie stresowałam się. Po punkcji i 2 dni po transferze jadłam ananasa (nie ma na to badań, ale podobno nie szkodzi). Żyłam normalnie, codziennie krótkie spacery, piłam kakao i jadłam buraki. I byłam bardzo pozytywnie nastawiona :) Nie wiem, co pomogło, ale od transferu czułam, że się udało, czego i Tobie życzę :)

W ananasie jest bromelina i na to jakies badania sa. Ułatwia ona implantacje, ale jak ananas jest niedojrzały to może powodować skurcze macicy. Pamiętam ze dojrzałość ma znaczenie ale nie pamiętam w którą stronę :-)

Dzień dobry dziewczyny[emoji8]
Milagros powodzenia podczas transferu niech kropka zostanie już z tobą do końca [emoji1]
Powodzenia na wizytach dla reszty i trzymam kciuki za owocne stymulacji [emoji110][emoji110]
ja stwierdziłam że narazie znikam bo ostatnie komentarze trochę mnie stresują a to nie jest mi teraz potrzebne wolałabym czytać więcej motywujacych komentarzy a nie opinii o statystykach i procentach mówiących o tym że to czy tamto jest gorsze i są mniejsze szanse albo większe komplikacje rozumiem że są osoby które nie wiedzą jaka decyzję podjąć i potrzebują porady ale to chyba było by lepiej napisać prywatna wiadomość do tej osoby a nie tak oficjalnie gdzie wiele osób jest w tej gorszej sytuacji i potrzebują wsparcia żeby do końca tego 9 miesiąca mieć siłę i wiarę że wszytko będzie dobrze bo ja się załamalam po tym co przeczytałam i to było mi naprawdę nie potrzebne [emoji17]
Jeszcze raz powodzenia [emoji110][emoji110][emoji175]

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja juz po .
Punkcjia w piątek o 8.
Dziś o 20 ostatni zastrzyk.
A ja lubię czytać te statystyki badania i inne cuda.
A i tak wiem ze statystyki swoje a życie swoje.
Według badań to ja już dawno powinnam skorzystać z komórki dawczyni bo moje szanse są strasznie mizerne ale. ..... walczę jak lew o swoje nadające się jajko. Może to nie jest dobra decyzja według badań ale jest moja .
I tak jak lubię czytać jak dziewczyny narzekają bo zygaja bo są w ciąży ( a ja nie )
Tak lubię czytać badania i statystyki.
Chyba jestem tolerancyjna :)
Miłego dnia

Do góry