reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dzwoniłam do lekarza powiedział, ze moze wolno przyrasta, ale jak dwa tyg po punkcji to moze tak byc ... Nie wierze w to. ...We środę mam powtórzyć .
Boshe jestem załamana ! Pęknie mi serce zaraz i głowa !

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

A jaki miałaś poprzedni wynik bety? Są kalkulatory i można sprawdzić czy jest odpowiedni przyrost.

Jeszcze nic straconego.
U mnie w 9dpt teraz wyszedł negatywny z moczu.
Ale ja wiedziałam, ze biedaczki nie dały rady.
Przy udanym in vitro miałam zupełnie inne odczucia, rozciągania, klucia takie śmieszne w macicy i czułam pachwiny.
Tym razem tylko mulenie jak na okres , cały dół brzucha i skrzepy w 3dpt.
U mnie beta to formalność na papierku.
Ale będę walczyć dalej.

Nie ma sie co zalamywac, bo to wcale nie wyglada jakos tragicznie. Zrob w srode i bedziesz wiedziec

Dzieki, moze i tak. W sumie wyczytałam teraz , ze w ciagu 72 godzin powinna przyrastać o okolo110% . W piątek miałam 14, dzis 33 wiec przyrost prawidłowy, ale chyba jak rzeczywiście byłaby ciąża to ta beta byłaby juz w setkach... [emoji27]

No kochana blizniaki na ta chwile musza ci wystarczyc...:)
Nie mysl o tamtych 3...te dwa musza dac rade motylku...
Tak staram się myśleć. O dziwo nie wylałam ani jednej łzy, stres może zaszkodzić kropkom, a te muszą dać radę.

Matylku przykro ze nie ma sniezynek ale masz 2 kruszynki w brzuszku i wierzę że one z Tobą zostaną . Ja ciocia blizniakowa w to wierzę.
Ciesze się ze nie lezysz plackiem tylko wyznajesz moja zasadę ze trzeba żyć normalnie by zaczęło się w Tobie życie .
Gorąco pozdrawiam
Dziękuję, kochana :-* Nie zapominaj o tańcach, są nam teraz wyjątkowo potrzebne.
Dbam o siebie, relaksuję się, spaceruję, jem buraki, piję kakao i delektuję się ciążą za radą Lolitki. Mam nadzieję, że to pomoże się zadomowić maluchom.

Ostatnia edycja:
Gratuluję to rzadko spotykane, zeby bylo tyle blastocyst.
Wy Rustynka chyba nie macie z obu stron problemów? Dobre wyniki nasienia ?
A mogłabyś jeszcze napisać jaki miałaś progesteron?
Butherfly nas też nic ma , nic nie przetrwało.
Nika dzięki za odpowiedź, coś w tym novum nie gra. Nie można tam spokojnie umówić się na wizytę, ale laboratorium i embriolog mają podobno dobrych.
Jak to jest , ze nie udaje się większość dobrych zarodkow dochodowac do blastocysty.​
Pani embriolog mi powiedziała, że tylko 20-30% zarodków dochodzi do stadium blastocysty i że to jest zupełnie normalne. Jej zdaniem poza jonami wapnia, które mieliśmy już nic nie da się zrobić. Kazała mi też spokojnie czekać na betę, bo zarodki w macicy mogły się rozwinąć do blastocysty. Jej zdaniem tamte 3 niczego nie przekreślają w przypadku tych dwóch. U nas jest głęboki czynnik męski, prawdopodobnie stąd problemy.

reklama
Ok rozmawiałam z lekarzem,z moich 6 zarodków 4 zostały zamrożone w fazie blastocysty. Pogratulował i powiedział że rzadko kiedy się zdarza że aż 4 przeszły do tej fazy. "Pani Justyno z tego będzie więcej jak jedna ciąża " :eek:
Super kochana rewelacyjny wynik. Teraz 2 miesiace sie relaksuj i wracaj po mrozaki :*

Do góry