reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Już po wizycie.
Melduję, że jajka urosły i jakoś się rozmnożyły :) Większość ma już po 18 mm. Dziś ovitrelle i w poniedziałek rano punkcja (Gosiu, wpisz mnie proszę).
Wiadomości są dobre i złe. Lekarz chce zapłodnić wszystko, co uda się pobrać i nada się do zapłodnienia. Pomijamy ustawowe 6 komórek. Powiedział, że to mój drugi raz, cała procedura jest trudna i szkoda każdej komórki. Trzymajcie kciuki, żeby faktycznie komórek było więcej.
Zła wiadomość jest taka, że prawy jajnik, na którym jest dużo pęcherzyków, schował się za macicę. Punkcja będzie trudna, żeby się tam dostać. Będą mnie musieli jakoś poprzewracać (chyba, że on wróci na swoje miejsce).
Endometrium bardzo dobre, a wynik estradiolu i progesteronu będzie w poniedziałek rano, bo laboratorium dziś nie pracuje.

Kasiu, jeśli wszystko pójdzie dobrze, to będziemy mieć transfer tego samego dnia :)
Oby oba szczesliwe :)

reklama
Już po wizycie.
Melduję, że jajka urosły i jakoś się rozmnożyły :) Większość ma już po 18 mm. Dziś ovitrelle i w poniedziałek rano punkcja (Gosiu, wpisz mnie proszę).
Wiadomości są dobre i złe. Lekarz chce zapłodnić wszystko, co uda się pobrać i nada się do zapłodnienia. Pomijamy ustawowe 6 komórek. Powiedział, że to mój drugi raz, cała procedura jest trudna i szkoda każdej komórki. Trzymajcie kciuki, żeby faktycznie komórek było więcej.
Zła wiadomość jest taka, że prawy jajnik, na którym jest dużo pęcherzyków, schował się za macicę. Punkcja będzie trudna, żeby się tam dostać. Będą mnie musieli jakoś poprzewracać (chyba, że on wróci na swoje miejsce).
Endometrium bardzo dobre, a wynik estradiolu i progesteronu będzie w poniedziałek rano, bo laboratorium dziś nie pracuje.

Kasiu, jeśli wszystko pójdzie dobrze, to będziemy mieć transfer tego samego dnia :)
Uwielbiam tych lekarzy co ustawę omijają.
Powodzenia owocnych zbiorów już zaczynam :*

Ewunka śniłaś mi się:) odwiedziliście mnie z mężem, miałam w kuchni lóżko, na którym sobie odpoczywałaś, a ja przygotowywałam dla was obiad :) ale mialam w domu tylko 3 ziemniaki , jeden duuuzy i dwa mniejsze, stwierdziliśmy, ze wystarczy :)
Martusia strasznie się ciesze ze o mnie myślisz i to ciepło :)bardzo mi miło :rolleyes:
Że goscilas nas u siebie a ja mało jjem to prawda że 3 ziemniaczki starcza.

Trzymamy kciuki za dobre wiadomosci i piekne jajka :)

Wakacje w koncu sa wakacje !! :D
Mamy to dzieciaczki przychodza na swiat :*
Bety sa w koncu pozytywne :) :) forum odczarowane :) :D
Sierpień rozpoczal sie szczesliwa beta wiec niech bedzie jeszcze bardziej szczesliwy niz lipiec
Worek dobrych wiadomosci pękł bety rosna w górę sa kolejne ciążę czekamy na reszte :):*:wink::yes:
Trzymamy kciuki za dzieciaczki madziongi

20:butterfly - wizyta kontrolna w trakcie stymulacji

22:nieagatka- wizyta kontrolna u gin prowadzacego ciążę
22:butterfly - punkcja
23:natula - wizyta u gin prowadzacego ciążę
25:ewelin86 - wizyta u gin prowadzacego ciążę
25:rybka14-wizyta pecherzykowa
25:katherine203 -criotransfer
29:kilosiera- kontrola przed crio
30:milagros-wizyta kontrolna przed crio
31: Ewunka - wizyta kontrolna przed stymulacja
31:husan- wizyta kontrolna u gin prowadzacego ciążę

Wrzesień
Shake it up baby, twist and shout :)
Bedzie sie dzialo tej jesieni :)

5:Ewa651 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
Ewunka -rozpoczecie stymulacji
gosia321- rozpoczecie stymulacji
Falka- rozpoczecue stymulacji
BeataWarszawa - rozpoczecie stymulacji
Natalia89- rozpoczecie stymulacji
Katherina203 - transfer
Skontrolujcie kalendarz gdzie którą dopisac :)
;) :D
♡♡♡♡

Ostatnia edycja:
Gosiu, zrobili nam tylko Icsi, bo pytałam kilka razy jeszcze. Scratchingu mnie nie robiono, bo dr stwierdził, ze to nie ma potwierdzenia w skuteczności, a w czasie udanego in vitro właśnie miałam .
Teraz tez mialam icis i dupa ale przy nowym podejsciu mam zamiar powiedziec ze chcemy imis streching encorton acard clexane, podloze lepsze do aktywacji komorek moze ah i gowno przepraszam za slowa obchodzic mnie bedzie co bedzie na to mowil lekarz dla niego to kolejna para ktora sie stara a dla mnie ogromny stres i bol gdy sie nie uda wiec skoro i tak bede placic za strechinng i za leki reszta jest w pakiecie to niech sobie daruje namawianie mnie ze cos nie jest skuteczne. Ja chce sprobowac wszystkiego co moge a pozniej ewentualnie moge stwierdzic ze dziala lub nie. Dla lekarzy niestety jestesmy klientami ktorzy zostawiaja kupe kasy chcac spelnic swoje marzenia i niestety jakby zaproponowali przy 1 podejsciu wszystko co moga to byc moze bylabym juz w ciazy a klinika stratna o kolejne podejscie takie jest moje zdanie. Rzadko zdarza sie lekarz ktory mysli tylko i wylacznie o szczesciu pary :)

Teraz tez mialam icis i dupa ale przy nowym podejsciu mam zamiar powiedziec ze chcemy imis streching encorton acard clexane, podloze lepsze do aktywacji komorek moze ah i gowno przepraszam za slowa obchodzic mnie bedzie co bedzie na to mowil lekarz dla niego to kolejna para ktora sie stara a dla mnie ogromny stres i bol gdy sie nie uda wiec skoro i tak bede placic za strechinng i za leki reszta jest w pakiecie to niech sobie daruje namawianie mnie ze cos nie jest skuteczne. Ja chce sprobowac wszystkiego co moge a pozniej ewentualnie moge stwierdzic ze dziala lub nie. Dla lekarzy niestety jestesmy klientami ktorzy zostawiaja kupe kasy chcac spelnic swoje marzenia i niestety jakby zaproponowali przy 1 podejsciu wszystko co moga to byc moze bylabym juz w ciazy a klinika stratna o kolejne podejscie takie jest moje zdanie. Rzadko zdarza sie lekarz ktory mysli tylko i wylacznie o szczesciu pary :)
Gosiu, a co to jest encorton i clexane?

reklama
Do góry