reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Aniach83, kilkanaście pęcherzyków brzmi dobrze:) niech to się przełoży na ładna ilość komórek zdolnych do zapłodnienia!
W myśl ustawy do zapłodnienia wybiera się 6komórek,resztę możesz zamrozić.
Najczęściej transferuje się jeden zarodek, czasem dwa i jest to uzależnione od polityki kliniki - niektórzy uwzględniają wolę pacjentki, inni nie.
Pozostałe zarodki trafiają do mrożenie, a później wykorzystywane sa do crio .
Pytasz, czy lepiej zamrazac zarodki czy stymulować się po raz kolejny - chodzi Ci chyba o...

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Anika, chodziło mi o mrożenie zarodków.
A co to jest to 'crio'...??[emoji53]
Kurde juz zgłupiałam.... :( jesli naprodukowalam sporo pęcherzyków, to oni je wszystkie ode mnie wezmą ? Z nich 'wyłowią ' jajka i z tych jajek wybiorą 6 do zapłodnienia , jesli bedziemy chcieli zapłodnić 6,tak? A jesli jajek bedzie wiecej to co z nimi ?? Kurde jak blondynka przysłowiowa sie czuje...[emoji26]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Kurde juz zgłupiałam.... :( jesli naprodukowalam sporo pęcherzyków, to oni je wszystkie ode mnie wezmą ? Z nich 'wyłowią ' jajka i z tych jajek wybiorą 6 do zapłodnienia , jesli bedziemy chcieli zapłodnić 6,tak? A jesli jajek bedzie wiecej to co z nimi ?? Kurde jak blondynka przysłowiowa sie czuje...[emoji26]

Crio to jest transfer mrożonych zarodków. Dochodzi do niego wtedy gdy odwołają Ci transfer z powodu wysokiego progesteronu lub też innego powodu.
Podczas punkcji pobierają wszystkie jajeczka i zaladniaja 6. Pozostałe jajeczka mogą zamrozić.

Jak masz skonczone 35 lat to pobiora wszystkie komorki i wszystkie zaplodnia.
Jak mam mniej niz 35 lat to pobiora tylko 6 i 6 zaplodnia.
Jedna lub 2 Ci podadza, reszte zarodkow zamroza.

Criotransfer to transfer z odmrozonych zarodkow[emoji6]

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry