reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Cześć dziewczyny, czy tam Was od kilku dni. Sama podobna mam historię do wiekszosci z Was. Jestem po następnej pełnej procedurze. Tym razem coś nie taj z prawym jajnikiem. Obawiam się że to po ostatniej punkcja ,którą miałam w marcu. Ten jajnik zawsze dobrze pracował,ale od czasu tamtej procedury coś się stało. Nawet pojawila się ostatnio na nim torbiel , nigdy nie miałam z tym do czynienia. Myślę już i ta procedura to porazka, bo tylko 4 pecherzyki. Niewiadomo czy w ogóle coś będzie do podania. Bardzo to przeżywam i myślę nad zmianą kliniki . Mam Hashimoto ale nikt mi nie doradzał żeby zbadać komórki Nk a może dlatego dobre zarodki się nie implatuja. Co można jeszcze zrobić dziewczyny, żeby sobie pomóc. ...
Przy hashi dobra dieta bezglutenowa.
Encorton pewnie juz Ci daja po transferze.
Mozna jeszcze sprobowac z intralipidem.
Z suplementow wit d3( ale wczesniej zbadaj poziom)
Kwasy omega 3
Colostrum
Nie zaszkodza, a moga pomoc[emoji6]

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Czy stosowalyscie w trakcie stymulacji specjalna dietę .? Może powinnm bardziej się przyłożyć a ja popilajalam kawę 3w1 raz dziennie. Nie wiem co począć że sobą. Jestem sama w Białymstoku, bo za daleko do domu żeby tak co w dzień jeździć . Jutro się okaże kiedy punkcja . Boję się żeby teraz mi drugi jajnik nie wysiada po tej punkcji.szkoda ze tez nie skorzyztalam z akuounktury.
Ja podczas stymulacji nie pilam kawy...za to jadlam orzechy brazylijskie i duzo bialka przeciw hiperce...

Ja podczas stymulacji nie pilam kawy...za to jadlam orzechy brazylijskie i duzo bialka przeciw hiperce...
orzechy tez jadłam i białka sporo też a ta kawa .12 procent tylo kofeiny ,Nie wiem już sama czy dieta ma taki wpływ. Przy pierwszej procedurze było 11 komorek i zapłodnilo się 8. A teraz w tej syumilacji cos nie tak z prawym jajnikiem.

Czy stosowalyscie w trakcie stymulacji specjalna dietę .? Może powinnm bardziej się przyłożyć a ja popilajalam kawę 3w1 raz dziennie. Nie wiem co począć że sobą. Jestem sama w Białymstoku, bo za daleko do domu żeby tak co w dzień jeździć . Jutro się okaże kiedy punkcja . Boję się żeby teraz mi drugi jajnik nie wysiada po tej punkcji.szkoda ze tez nie skorzyztalam z akuounktury.
w trakcie stymulacji nie stosowałam specjalnej diety, przed stymulacją i w trakcie brałam koenzym Q10.
Nie zadręczaj się tak, myślę, że kawa raz dziennie nie powinna mieć wpływu na stymulację. Spróbuj się odprężyć, chociaż wiem, że to trudne. Ja też miałam torbiel po stymulacji do IUI, za tydzień dowiem się czy po stymulacji do IVF wszystko ok.

Jeśli chodzi o dietę to warto wcześniej zacząć niż stymulacja, żeby organizm szału nie dostał :)
Ja unikalam potraw po których gromadzą się gazy, dużo białka, na słodycze ochoty nie miałam .

Napisane na HTC Desire 620 w aplikacji Forum BabyBoom

orzechy tez jadłam i białka sporo też a ta kawa .12 procent tylo kofeiny ,Nie wiem już sama czy dieta ma taki wpływ. Przy pierwszej procedurze było 11 komorek i zapłodnilo się 8. A teraz w tej syumilacji cos nie tak z prawym jajnikiem.
Pewnie jedna nie zaszkodzi ale ja sie przerzucilam na inke i nie pilam zadnych herbat...typu zielona...koenzym tez bralam...

Czy lekarz powiedział z czego może wynikać mniejsza ilość pęcherzyków przy tej stymulacji?

Tak ja bylam na tzw zdrowym zywieniu od mozna powiedziec stycznia. W marcu mialam pelne podejscie na honalu 225 . Tym razem 150 gonlu i 150 menopuru. 3 x dziennie b 6 , b 12, b complex 1 x dziennie, wi E , selen i cynk oraz dhea 25 mg 2 x dziennie. Dużo oleju lnianego, zioła i białko i niestety najgorsza stymulacja bo coś się zadzialo z jednym jajnikiem, najpierw zaczęło się oś torbieli po tamtym in vitro i teraz chyba nie pracuje. Muszę wyluzować wiem , ale nie jest to łatwe i dlatego bardzo chciałabym dostać to relanium po transferze bo nie miałam tam tym razem.

Czy lekarz powiedział z czego może wynikać mniejsza ilość pęcherzyków przy tej stymulacji?
Nic nie powiedział , gdyby pracował ten prawy to miałabym o połowę więcej. Nie wiem będę bo męczyć ,żeby mi powiedział. Może mój organizm jednak nie odpoczal od marca od tamtej procedury. Wszystkie zarodki były 8 A podobno ok tylko implantacji brak,

reklama
Zawsze pobiorą wszystkie- bez względu na wiek. Ale zapłodnić teoretycznie zgodne z ustawą mogą tylko 6. Chociaż są tu przypadki dziewczyn, które mają mniej niż 35 lat, a zapłodnili im wszystkie komórki. Lekarz musi mieć do tego poważny powód, ale to się zdarza.
Jeśli np. dwie wcześniejsze próby się nie udały jak w moim przypadku, to poniżej 35 roku zapładniają wszystkie które pobiorą

Do góry