reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Aniach83, kilkanaście pęcherzyków brzmi dobrze:) niech to się przełoży na ładna ilość komórek zdolnych do zapłodnienia!
W myśl ustawy do zapłodnienia wybiera się 6komórek,resztę możesz zamrozić.
Najczęściej transferuje się jeden zarodek, czasem dwa i jest to uzależnione od polityki kliniki - niektórzy uwzględniają wolę pacjentki, inni nie.
Pozostałe zarodki trafiają do mrożenie, a później wykorzystywane sa do crio .
Pytasz, czy lepiej zamrazac zarodki czy stymulować się po raz kolejny - chodzi Ci chyba o zamrożenie nadwyżki komórek, hm? Są badania, które mówią, ze takie komórki odznaczają się mniejszą odpowiedzią na zapłodnienie niż świeże. Trzeba to przemyslec, bo są to dodatkowe koszty, z drugiej jednsk strony odchodzi obciążenie stymulacja. Niestety, efektywność raczej kiepska .
Jeśli chodzi o to, co się dzieje z zarodkami po20latach, to jest to tak, jak piszesz.

Powodzenia!

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Wakacje w koncu sa wakacje !! :D
Mamy to dzieciaczki przychodza na swiat :*
Bety sa w koncu pozytywne :) :) forum odczarowane :) :D
Sierpień rozpoczal sie szczesliwa beta wiec niech bedzie jeszcze bardziej szczesliwy niz lipiec
Worek dobrych wiadomosci pękł bety rosna w górę sa kolejne ciążę czekamy na reszte :):*:wink::yes:
Trzymamy kciuki za dzieciaczki madziongi
Kciuki za kropki misiaka zeby zostaly z mamusia

Do zbycia marvelon 17 szt jesli ktos potrzebuje marzen88 z checia sie pozbedzie

13:koralik83 - transfer
17:Natalia89 - wizyta przed stymulacja
17:ewelin86 - usg połówkowe
17:husan -wizyta serduszkowa
18:katherine203 - wizyta przed crio
18:butterfly1331 -wizyta w trakcie stymulacji
23:natula - wizyta u gin prowadzacego ciążę
25:ewelin86 - wizyta u gin prowadzacego ciążę
25:rybka14-wizyta pecherzykowa
31: Ewunka - wizyta kontrolna przed stymulacja

Wrzesień
Shake it up baby, twist and shout :)
Bedzie sie dzialo tej jesieni :)

2:misis188 - wizyta po transferze
5:Ewa651 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
Ewunka -rozpoczecie stymulacji
gosia321- rozpoczecie stymulacji
Falka- rozpoczecue stymulacji
BeataWarszawa - rozpoczecie stymulacji
Natalia89- rozpoczecie stymulacji
Katherina203 - transfer
Skontrolujcie kalendarz gdzie którą dopisac :)
;) :D
♡♡♡♡♡

Ostatnia edycja:
Gosiu, wpisz mnie proszę na 18.08- podgląd w trakcie stymulacji.

Misis, dzięki za info w sprawie dr Grettki. Mam nadzieję, że nie będzie mi to już potrzebne, ale w razie czego przynajmniej wiadomo, gdzie go szukać.

Gosiu, wpisz mnie proszę na 18.08- podgląd w trakcie stymulacji.

Misis, dzięki za info w sprawie dr Grettki. Mam nadzieję, że nie będzie mi to już potrzebne, ale w razie czego przynajmniej wiadomo, gdzie go szukać.
No ja właśnie się teraz zastanawiam nad zmianą kliniki. Przed pójściem do provity dużo czytałam tez o gyncentrum bo był fajny program 2+1 i klinika ta też dobre opinie ma i teraz nie wiem... Dziś dzwoniłam i dr przyjmuje na dzień dzisiejszy prawie codziennie i póki co są krótkie terminy do niego

reklama
Dziewczyny jestem załamana kolejna zła wiadomość :-( w środę pobrali mi i mężowi krew do kariotypu i robiłam to w moim mieście miało to pójść na Wrocław i dzisiaj telefon, że bardzo przepraszaja ale nasze próbki zostały zniszczone bo okazało się, że mają tam urlop i nikt tego nie odebrał noszzz kur.. I dopiero jak wrócimy 25 muszę robić wszystko od nowa więc na bank dopiero w październiku jedziemy do kliniki bo wcześniej nie ma sensu bo nie mamy badań.

Do góry