reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Jak masz skonczone 35 lat to pobiora wszystkie komorki i wszystkie zaplodnia.
Jak mam mniej niz 35 lat to pobiora tylko 6 i 6 zaplodnia.
Jedna lub 2 Ci podadza, reszte zarodkow zamroza.

Criotransfer to transfer z odmrozonych zarodkow[emoji6]

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom
Zawsze pobiorą wszystkie- bez względu na wiek. Ale zapłodnić teoretycznie zgodne z ustawą mogą tylko 6. Chociaż są tu przypadki dziewczyn, które mają mniej niż 35 lat, a zapłodnili im wszystkie komórki. Lekarz musi mieć do tego poważny powód, ale to się zdarza.

reklama
Zawsze pobiorą wszystkie- bez względu na wiek. Ale zapłodnić teoretycznie zgodne z ustawą mogą tylko 6. Chociaż są tu przypadki dziewczyn, które mają mniej niż 35 lat, a zapłodnili im wszystkie komórki. Lekarz musi mieć do tego poważny powód, ale to się zdarza.
Np ja :)...zaplodnili 13...

Cześć dziewczyny, czy tam Was od kilku dni. Sama podobna mam historię do wiekszosci z Was. Jestem po następnej pełnej procedurze. Tym razem coś nie taj z prawym jajnikiem. Obawiam się że to po ostatniej punkcja ,którą miałam w marcu. Ten jajnik zawsze dobrze pracował,ale od czasu tamtej procedury coś się stało. Nawet pojawila się ostatnio na nim torbiel , nigdy nie miałam z tym do czynienia. Myślę już i ta procedura to porazka, bo tylko 4 pecherzyki. Niewiadomo czy w ogóle coś będzie do podania. Bardzo to przeżywam i myślę nad zmianą kliniki . Mam Hashimoto ale nikt mi nie doradzał żeby zbadać komórki Nk a może dlatego dobre zarodki się nie implatuja. Co można jeszcze zrobić dziewczyny, żeby sobie pomóc. ...

Dziewczyny z ta duza iloscia zaplodnionych tez nie jest fajnie.
Np. zaplodnia 13 i wszystkie sie pieknie podziela. Podejdzie sie do transferu i za pierwszym razem sie uda, np. blizniaki.
Potem za np 2 lata znow transfer i znow sie uda.
No i co z reszta? Ja bym sie zastanawiala jakbym na ulicy zobaczyla dziecko, czy to nie moje. Albo wogole bym sie zastanawiala cale zycie jak wygladaja, czy im dobrze w zyciu itp.
No chyba ze ktos ch e swiadomie oddac do adopcji zarodki. Ja bym nie mogla, bo bym oszalala. Taka jestem, ze bym siedziala i sie zadreczala.

Nasz lekarz tez jest małomówny i trzeba od niego wyciągać informację ale jest bardzo dobry specjalistą-moja koleżanka określiła go mianem specjalisty od spraw beznadziejnych. Wizyty też u niego długo nie trwały. We wcześniejszej klinice w Krakowie gdzie byłam w ramach programu rządowego to dopiero była taśmówka. Kilka osób umówionych na jedną godzinę, szybkie usg i do chałpy. Jesli byłaś w rządowym programie to pewno u was wyglądało to podobnie. Jesli bym zmieniła klinikę to byłaby to już 4:) W Provicie napradę czułam się jak pacjent a nie jak klient w sklepie. No cholerka trudna decyzja... W sumie tak na prawdę najwięcej zależy od labolatorium, embriologów, dobrego sprzętu. A tam jeszcze ten program 2+1 mnie kusi
Ja w rządówce ale koleżanka chodziła prywatnie i wyglądało wszystko identycznie więc w tym akurat różnicy nie było. Teraz po zakończeniu programu może jest inaczej bo pewnie wielu pacjentów stracili

Dziewczyny z ta duza iloscia zaplodnionych tez nie jest fajnie.
Np. zaplodnia 13 i wszystkie sie pieknie podziela. Podejdzie sie do transferu i za pierwszym razem sie uda, np. blizniaki.
Potem za np 2 lata znow transfer i znow sie uda.
No i co z reszta? Ja bym sie zastanawiala jakbym na ulicy zobaczyla dziecko, czy to nie moje. Albo wogole bym sie zastanawiala cale zycie jak wygladaja, czy im dobrze w zyciu itp.
No chyba ze ktos ch e swiadomie oddac do adopcji zarodki. Ja bym nie mogla, bo bym oszalala. Taka jestem, ze bym siedziala i sie zadreczala.

No ale mozna chyba do badan jeszcze oddac...nie tylko do adopcji...

reklama
Czy stosowalyscie w trakcie stymulacji specjalna dietę .? Może powinnm bardziej się przyłożyć a ja popilajalam kawę 3w1 raz dziennie. Nie wiem co począć że sobą. Jestem sama w Białymstoku, bo za daleko do domu żeby tak co w dzień jeździć . Jutro się okaże kiedy punkcja . Boję się żeby teraz mi drugi jajnik nie wysiada po tej punkcji.szkoda ze tez nie skorzyztalam z akuounktury.

Do góry