reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Kasiula79, nie przekreslaj jeszcze swoich szans. Za wcześnie na okres. Być może to plamienie jest efektem jakiego mechanicznego uszkodzenia w czasie transferu lub jak pisała już Ann, utworzył się krwiak, który się oczyszcza. Ruch dodatkowo pompuje krew do krwiaka, więc lez jak najwięcej. Nospa, magnez i melisa.bierzesz jakieś leki na rozrzedzenie krwi?
Podane miałaś dwie blastki , więc beta w 8dpt będzie już wiarygodna.
A jak Twój progestron? Miałaś badany po transferze? Może trzeba by zwiększyć dawki leków?

Nie każde plamienir czy krwawienie oznacza porażkę. Wiele tu historii, ze dziewczyny wręcz zalewalo krwią, a ciąże się rozwijały i rodziły się zdrowe dzieci:) powodzenia!!

Natalia, rzeczywiście forum się zmieniło, tak wyszlo. Na szczęście rzetelne informacje tez tu można znalezc:)

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kasiula79, nie przekreslaj jeszcze swoich szans. Za wcześnie na okres. Być może to plamienie jest efektem jakiego mechanicznego uszkodzenia w czasie transferu lub jak pisała już Ann, utworzył się krwiak, który się oczyszcza. Ruch dodatkowo pompuje krew do krwiaka, więc lez jak najwięcej. Nospa, magnez i melisa.bierzesz jakieś leki na rozrzedzenie krwi?
A jak Twój progestron? Miałaś badany po transferze? Może trzeba by zwiększyć dawki leków?

Nie każde plamienir czy krwawienie oznacza porażkę. Wiele tu historii, ze dziewczyny wręcz zalewalo krwią, a ciąże się rozwijały i rodziły się zdrowe dzieci:) powodzenia!!

Natalia, rzeczywiście forum się zmieniło, tak wyszlo. Na szczęście rzetelne informacje tez tu można znalezc:)

Cześć Anika cieszę się że piszesz;)) jak tam Polusia jak się czujesz wogole? Twój suwaczek pędzi jak szalony ani się obejrzysz a Pola będzie z Tobą;))

Biore luteine podjezykowa 3x1, dopochwowa2x1. Progesteronu nie mialam badanego po transferze. A jak myslisz czy clexane moze miec wplyw na to plamienie? Bo biore go od jakis 3 tyg ze wzgledu na hiperke i nic nie mowil zeby go odstawić po transferze.

Napisane na LG-H635 w aplikacji Forum BabyBoom

Biore luteine podjezykowa 3x1, dopochwowa2x1. Progesteronu nie mialam badanego po transferze. A jak myslisz czy clexane moze miec wplyw na to plamienie? Bo biore go od jakis 3 tyg ze wzgledu na hiperke i nic nie mowil zeby go odstawić po transferze.

Ja biore clexane do dzis, a jestem w 34tc. Sa rozne szkoly, jedni lekarze odstqwiaj szybciej, np. w sytuacji krwawienia, inni nie. Moja gin byla zdania, ze paradoksalnie należy krew rozszerzać, aby pojawiające sie skrzepy nie pociagnely za soba zarodka.
U mnie się taka metoda oplacila, gdy po pozytywnej becie miałam krwotok. Wtedy też zwiększono mi leki.

Natalia, u nas dobrze. Mała rośnie i wypycha się na swiat. Twradnieje mi brzuch, więc muszę się oszczędzać, ale nie mogę narzekać. Wyprawka prawie gotowa, czekamy;)

Kasiula79, nie zalamuj sie jeszcze.
Ja tez mialam plamienia.
Najpierw zywa krwia, potem innymi kolorami.
Mialam podane 2 zarodki. Jeden ze mna zostal.
Plamienie nie oznacza ze to koniec.
Mialas 2 zarodki, wiec szanse sa duze.
Bierz leki i badz dobrej mysli.
Ktory dzis masz dpt?
Przepraszam ale gdzies mi umknelo.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Kasiula79, nie zalamuj sie jeszcze.
Ja tez mialam plamienia.
Najpierw zywa krwia, potem innymi kolorami.
Mialam podane 2 zarodki. Jeden ze mna zostal.
Plamienie nie oznacza ze to koniec.
Mialas 2 zarodki, wiec szanse sa duze.
Bierz leki i badz dobrej mysli.
Ktory dzis masz dpt?
Przepraszam ale gdzies mi umknelo.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom
Dopiero 2dpt

Ja biore clexane do dzis, a jestem w 34tc. Sa rozne szkoly, jedni lekarze odstqwiaj szybciej, np. w sytuacji krwawienia, inni nie. Moja gin byla zdania, ze paradoksalnie należy krew rozszerzać, aby pojawiające sie skrzepy nie pociagnely za soba zarodka.
U mnie się taka metoda oplacila, gdy po pozytywnej becie miałam krwotok. Wtedy też zwiększono mi leki.

Natalia, u nas dobrze. Mała rośnie i wypycha się na swiat. Twradnieje mi brzuch, więc muszę się oszczędzać, ale nie mogę narzekać. Wyprawka prawie gotowa, czekamy;)

No skoro wyprawka skompletowana to teraz tylko wytrzymać do końca i Polusia będzie z mamą;)) czekamy na zdjęcia;*

reklama
Malpa przyszla ale ja na razie palzuje z podejsciem bo na chwile obecna rozstalam sie ze swoim facetem musimy chyba odpoczac od siebie od starania sie o dziecko jak to sie rozwinie zobaczymy narazie jest dupa. Niestety nie wytrzymalismy calej tej presji i wszystkiego co jest zwiazane z ivf.
:( przykro mi ale wierzę że się pogodzicie i wszystko wróci do normy

Do góry