reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Kasiula79, nie przekreslaj jeszcze swoich szans. Za wcześnie na okres. Być może to plamienie jest efektem jakiego mechanicznego uszkodzenia w czasie transferu lub jak pisała już Ann, utworzył się krwiak, który się oczyszcza. Ruch dodatkowo pompuje krew do krwiaka, więc lez jak najwięcej. Nospa, magnez i melisa.bierzesz jakieś leki na rozrzedzenie krwi?
Podane miałaś dwie blastki , więc beta w 8dpt będzie już wiarygodna.
A jak Twój progestron? Miałaś badany po transferze? Może trzeba by zwiększyć dawki leków?

Nie każde plamienir czy krwawienie oznacza porażkę. Wiele tu historii, ze dziewczyny wręcz zalewalo krwią, a ciąże się rozwijały i rodziły się zdrowe dzieci:) powodzenia!!

Natalia, rzeczywiście forum się zmieniło, tak wyszlo. Na szczęście rzetelne informacje tez tu można znalezc:)

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kasiula79, nie przekreslaj jeszcze swoich szans. Za wcześnie na okres. Być może to plamienie jest efektem jakiego mechanicznego uszkodzenia w czasie transferu lub jak pisała już Ann, utworzył się krwiak, który się oczyszcza. Ruch dodatkowo pompuje krew do krwiaka, więc lez jak najwięcej. Nospa, magnez i melisa.bierzesz jakieś leki na rozrzedzenie krwi?
A jak Twój progestron? Miałaś badany po transferze? Może trzeba by zwiększyć dawki leków?

Nie każde plamienir czy krwawienie oznacza porażkę. Wiele tu historii, ze dziewczyny wręcz zalewalo krwią, a ciąże się rozwijały i rodziły się zdrowe dzieci:) powodzenia!!

Natalia, rzeczywiście forum się zmieniło, tak wyszlo. Na szczęście rzetelne informacje tez tu można znalezc:)

Cześć Anika cieszę się że piszesz;)) jak tam Polusia jak się czujesz wogole? Twój suwaczek pędzi jak szalony ani się obejrzysz a Pola będzie z Tobą;))

Biore luteine podjezykowa 3x1, dopochwowa2x1. Progesteronu nie mialam badanego po transferze. A jak myslisz czy clexane moze miec wplyw na to plamienie? Bo biore go od jakis 3 tyg ze wzgledu na hiperke i nic nie mowil zeby go odstawić po transferze.

Napisane na LG-H635 w aplikacji Forum BabyBoom

Biore luteine podjezykowa 3x1, dopochwowa2x1. Progesteronu nie mialam badanego po transferze. A jak myslisz czy clexane moze miec wplyw na to plamienie? Bo biore go od jakis 3 tyg ze wzgledu na hiperke i nic nie mowil zeby go odstawić po transferze.

Ja biore clexane do dzis, a jestem w 34tc. Sa rozne szkoly, jedni lekarze odstqwiaj szybciej, np. w sytuacji krwawienia, inni nie. Moja gin byla zdania, ze paradoksalnie należy krew rozszerzać, aby pojawiające sie skrzepy nie pociagnely za soba zarodka.
U mnie się taka metoda oplacila, gdy po pozytywnej becie miałam krwotok. Wtedy też zwiększono mi leki.

Natalia, u nas dobrze. Mała rośnie i wypycha się na swiat. Twradnieje mi brzuch, więc muszę się oszczędzać, ale nie mogę narzekać. Wyprawka prawie gotowa, czekamy;)

Kasiula79, nie zalamuj sie jeszcze.
Ja tez mialam plamienia.
Najpierw zywa krwia, potem innymi kolorami.
Mialam podane 2 zarodki. Jeden ze mna zostal.
Plamienie nie oznacza ze to koniec.
Mialas 2 zarodki, wiec szanse sa duze.
Bierz leki i badz dobrej mysli.
Ktory dzis masz dpt?
Przepraszam ale gdzies mi umknelo.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Kasiula79, nie zalamuj sie jeszcze.
Ja tez mialam plamienia.
Najpierw zywa krwia, potem innymi kolorami.
Mialam podane 2 zarodki. Jeden ze mna zostal.
Plamienie nie oznacza ze to koniec.
Mialas 2 zarodki, wiec szanse sa duze.
Bierz leki i badz dobrej mysli.
Ktory dzis masz dpt?
Przepraszam ale gdzies mi umknelo.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom
Dopiero 2dpt

Ja biore clexane do dzis, a jestem w 34tc. Sa rozne szkoly, jedni lekarze odstqwiaj szybciej, np. w sytuacji krwawienia, inni nie. Moja gin byla zdania, ze paradoksalnie należy krew rozszerzać, aby pojawiające sie skrzepy nie pociagnely za soba zarodka.
U mnie się taka metoda oplacila, gdy po pozytywnej becie miałam krwotok. Wtedy też zwiększono mi leki.

Natalia, u nas dobrze. Mała rośnie i wypycha się na swiat. Twradnieje mi brzuch, więc muszę się oszczędzać, ale nie mogę narzekać. Wyprawka prawie gotowa, czekamy;)

No skoro wyprawka skompletowana to teraz tylko wytrzymać do końca i Polusia będzie z mamą;)) czekamy na zdjęcia;*

reklama
Malpa przyszla ale ja na razie palzuje z podejsciem bo na chwile obecna rozstalam sie ze swoim facetem musimy chyba odpoczac od siebie od starania sie o dziecko jak to sie rozwinie zobaczymy narazie jest dupa. Niestety nie wytrzymalismy calej tej presji i wszystkiego co jest zwiazane z ivf.
:( przykro mi ale wierzę że się pogodzicie i wszystko wróci do normy

Do góry