reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Cześć dziewczyny :)
Ewunka, jak idzie szukanie hotelu? Wpadło Ci coś w oczy?
Puściliśmy sobie wczoraj reiki - super, miałaś rację :)
Miałam wczoraj mini kryzys. Uświadomiliśmy sobie, że zapomnieliśmy o naszej rocznicy, pierwszy raz :-/ Od roku wszystko jest podporządkowane walce o dziecko. Żyjemy od tabletki do tabletki, od lekarza do lekarza i od wizyty do wizyty. W międzyczasie co chwilę jakieś badania i konsultacje. A rozmowy toczą się głównie wokół metod leczenia niepłodności, plemników etc. Pochłonęło nas to tak, że przestaliśmy żyć normalnie. Wiem, że dotyczy to wszystkich par,które walczą o dziecko, bo nad tym problemem nie da się przejść do porządku dziennego. Na co dzień staram się koncentrować na celu, a nie tym, że nas to spotkało, ale chwile kryzysu jednak się zdarzają. Zwłaszcza, gdy kolejny raz słyszę "nic nie możemy zrobić, trzeba wierzyć, że się uda".
Ech, tyle. Musiałam to z siebie wyrzucić.
Szukanie idzie. .... wiem już gdzie chce na której plaży i hotele są ładne ale niestety drogie ( sierpień najgorszy miesiąc na wakacje ) są też tańsze ale brzydkie :oo: i nie wiem czy iść do brzydkiego na tej plaży co chce czy do ładnego ale na 2 końcu teneryfy :surprised:.
Reiki dla mnie odlot co dzień Relax z wieczora i wizualizacje szczęście . Mam wybrać się na masaż reiki jeszcze :rolleyes:buziak u Ciebie juz tak blisko

Szukanie idzie. .... wiem już gdzie chce na której plaży i hotele są ładne ale niestety drogie ( sierpień najgorszy miesiąc na wakacje ) są też tańsze ale brzydkie :oo: i nie wiem czy iść do brzydkiego na tej plaży co chce czy do ładnego ale na 2 końcu teneryfy :surprised:.
Reiki dla mnie odlot co dzień Relax z wieczora i wizualizacje szczęście . Mam wybrać się na masaż reiki jeszcze :rolleyes:buziak u Ciebie juz tak blisko
Ja osobiścia bym brała gorszy hotel bo tak na prawdę ile w nim się spędza czasu. Zawsze wybieram skromniejsze hotele a rekompensuje sobie to wycieczkami

Ewunka, od punkcji jestem caly czas na L4.
Jesli chodzi o plec, to jeszcze nie potwierdzona, chociaz ostatnio lekarz mowil ze na 70% chlopak.
Zreszta ja nie potrzebuje potwierdzenia, od poczatku wiem ze nosze synka[emoji4]
Wyprawki jeszcze nie kompletuje, bo sie boje. Po polowkowym zaczne.
Kupilam tylko 4 ubranka, zeby troche sie nacieszyc[emoji6]

Caly czas Was podczytuje i kazdej mocno kibicuje[emoji6]

Ewunka, a na ten urlop nie chcesz jechac z jakiegos biura podrozy? Wtedy napewno znajdziesz cos fajnego, bo tak na wlasna reke szukac hotelu to ciezko.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom
Tak urlop z biura podróży samolot hotel dowóz do hotelu . Tylko te co bym chciała wykraczają poza budżet a ostatnio jak mąż złamał korzeń zęba to nie wiedziałam na kiedy mogę rezerwować bo nie wiedziałam kiedy będzie czuł się dobrze no i musi skończyć prace przed wakacjami.

Ja osobiścia bym brała gorszy hotel bo tak na prawdę ile w nim się spędza czasu. Zawsze wybieram skromniejsze hotele a rekompensuje sobie to wycieczkami
Wiesz zawsze na wakacje jeździmy do zwykłych hoteli. .... ale w tym roku mowie a na co ją zapier .... od rana do nocy od poniedziałku do soboty. .... zawsze mówiłam ze odkładam dla dzieci by im coś dać by im było lżej by nie musiały jak ja wyjeżdżać za chlebem. .....
Teraz się okazuje ze z tej skarpety " na dzieci " jeśli teraz się nie uda będę musiała wyciągnąć na to by spróbować mieć dzieci. .....
Mąż mówi żebyśmy wzięli ten ładny hotel na tej plaży co chce ze się dołoży ze mi się należy ( bo jemu wszystko jedno jaki hotel )
Ale mnie jesz szkoda wyciągać z koperty " dla dzieci "
I dlatego tyle mi zajmuje szukanie. ......

Wiesz zawsze na wakacje jeździmy do zwykłych hoteli. .... ale w tym roku mowie a na co ją zapier .... od rana do nocy od poniedziałku do soboty. .... zawsze mówiłam ze odkładam dla dzieci by im coś dać by im było lżej by nie musiały jak ja wyjeżdżać za chlebem. .....
Teraz się okazuje ze z tej skarpety " na dzieci " jeśli teraz się nie uda będę musiała wyciągnąć na to by spróbować mieć dzieci. .....
Mąż mówi żebyśmy wzięli ten ładny hotel na tej plaży co chce ze się dołoży ze mi się należy ( bo jemu wszystko jedno jaki hotel )
Ale mnie jesz szkoda wyciągać z koperty " dla dzieci "
I dlatego tyle mi zajmuje szukanie. ......
Ewunka, a Lanzarote?
Tez polecam, chociaz Teneryfa ladniejsza bo bardziej zielona.
Na Lanzarote jest co zwiedzac. Taras widokowy Mirador del Rio- az dech zapiera. Wulkany. Winnice La Geria, ze swoim urokiem. Jaskinie.

Ewunka, a Lanzarote?
Tez polecam, chociaz Teneryfa ladniejsza bo bardziej zielona.
Na Lanzarote jest co zwiedzac. Taras widokowy Mirador del Rio- az dech zapiera. Wulkany. Winnice La Geria, ze swoim urokiem. Jaskinie.

Jeszcze droższe. .....
Ale już wiem że chce teneryfe tylko jeszcze nie wiem który hotel. .....

Mąż ma dziś podjechać do i innych agencji popytać o promocję.

Dziewczyny ale ochoty mi robicie na piekne wakacje , a zarazem smutek wraca , bo ze swoich wakacji mimo rezerwacji rezygnowalam ze wzgledu na ciaze i czuje taki niedosyt :(

Ja byłam w 4* hotelu, który okazał się norą. Syf, pleśń, grzyb, wilgoć i mrówki w łóżku. Niby czasu się w hotelu spędza mało, ale dla mnie ten wyjazd był totalnie zepsuty. Oboje się tam rozchorowaliśmy z tej pleśni :-/ Dlatego, Ewunka, na Teneryfie warto trochę dopłacić i mieć względne warunki (nie mam tu na myśli luksusów, tylko czysty, schludny pokój) :) Teneryfa niestety jest droga :(

reklama
Dziewczyny ale ochoty mi robicie na piekne wakacje , a zarazem smutek wraca , bo ze swoich wakacji mimo rezerwacji rezygnowalam ze wzgledu na ciaze i czuje taki niedosyt :(
Martini, grunt, że jest dzidzia! Ja, żeby o nią powalczyć zrezygnowałam z urlopu, zmiany samochodu, awansu w pracy i kilku innych rzeczy :( Skoncentruj się na maleństwie, to pomoże :) A wakacje sobie odbijesz za rok w większym gronie ;)

Do góry