reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Miałam gonal i menopur, krótki protokół. Zareagowałam dobrze. W 11 dniu od pierwszego gonalu miałam punkcję, pobrali mi 11 jajeczek z czego 7 się zapłodniiło. W 5 dobie podali mi 1, a reszta czeka w zamrażarce. Sama byłam w szoku, że tak łatwo poszło.
Byłam pod opieką dr R, ale kontrole stymulacji miałam u swojej dr u siebie w mieście.
Kasia basia...dr michal czy pawel???

reklama
Trzymamy kciuki za wysoka bete :)✊✊✊✊✊

Wakacje w koncu sa wakacje !! :D
Mamy to dzieciaczki przychodza na swiat :*
Bety sa w koncu pozytywne :) :) forum odczarowane :) :D
Lipiec bedzie jeszcze bardziej szczesliwy niz czerwiec:)
Worek dobrych wiadomosci pękł bety rosna w górę sa kolejne ciążę czekamy na reszte :):*:wink::yes:
Trzymamy kciuki za dzieciaczki madziongi
Kciuki za kropki misiaka zeby zostaly z mamusia

Do zbycia marvelon 17 szt jesli ktos potrzebuje marzen88 z checia sie pozbedzie

29:Jaskolcia- betowanie 1

Sierpień
1:BeataWarszawa - wizyta kontrolna w klinice
1:husan- betowanie1
2:martka83 -wizyta u gin prowadzacego ciążę
2: natula - wizyta pecherzykowo serduszkowa
2:butterfly1331- wizyta rozpoczynajaca stymulacje
2:eve87- wizyta serduszkowa
3:Truskawka89 - wizyta u gin prowadzacego ciążę
3:nieagatka - wizyta serduszkowa
3:misis188 - betowanie 1
4: MartiniM - wizyta u gin prowadzacego ciążę
4:martka83- badania prenataln
4:Kajka89- wizyta u gin prowadzacego ciążę
4:kilosierra-wizyta kontrolna po transferze
8: pisanka89- kontrola u gin prowadzącego ciążę
10:Kajka89 -badanie prenatalne
10:mavi -badania prenatalne
25:ewelin86 - wizyta u gin prowadzacego ciążę
31: Ewunka - wizyta kontrolna przed

Wrzesień
Shake it up baby, twist and shout :)
Bedzie sie dzialo tej jesieni :)

5:Ewa651 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
Ewunka -rozpoczecie stymulacji
gosia321- rozpoczecie stymulacji
Falka- rozpoczecue stymulacji
BeataWarszawa - rozpoczecie stymulacji

Skontrolujcie kalendarz gdzie którą dopisac :)
;) :D
♡♡♡♡♡

Cześć dziewczyny :)
Ewunka, jak idzie szukanie hotelu? Wpadło Ci coś w oczy?
Puściliśmy sobie wczoraj reiki - super, miałaś rację :)
Miałam wczoraj mini kryzys. Uświadomiliśmy sobie, że zapomnieliśmy o naszej rocznicy, pierwszy raz :-/ Od roku wszystko jest podporządkowane walce o dziecko. Żyjemy od tabletki do tabletki, od lekarza do lekarza i od wizyty do wizyty. W międzyczasie co chwilę jakieś badania i konsultacje. A rozmowy toczą się głównie wokół metod leczenia niepłodności, plemników etc. Pochłonęło nas to tak, że przestaliśmy żyć normalnie. Wiem, że dotyczy to wszystkich par,które walczą o dziecko, bo nad tym problemem nie da się przejść do porządku dziennego. Na co dzień staram się koncentrować na celu, a nie tym, że nas to spotkało, ale chwile kryzysu jednak się zdarzają. Zwłaszcza, gdy kolejny raz słyszę "nic nie możemy zrobić, trzeba wierzyć, że się uda".
Ech, tyle. Musiałam to z siebie wyrzucić.

Jak ten czas zapier. ....
Dopiero miałaś stymulację :biggrin2:
Dopiero o bliźniakach rozmawialiśmy .
A Tu już 17 tc bosko uroczo .
Wiadomo już czy chłopczyk czy dziewczynka. ?
Pracujesz lezzakujesz. ?
wyprawkę kompletujesz. ?:rolleyes:
Wiadomo strach będzie do końca dopuki nie weźmiemy szkraba w ramiona ......Ale już z górki :-) :)
Życzę byś w spokoju
Zdrowia zdrowia i zdrowia :)
Ewunka, od punkcji jestem caly czas na L4.
Jesli chodzi o plec, to jeszcze nie potwierdzona, chociaz ostatnio lekarz mowil ze na 70% chlopak.
Zreszta ja nie potrzebuje potwierdzenia, od poczatku wiem ze nosze synka[emoji4]
Wyprawki jeszcze nie kompletuje, bo sie boje. Po polowkowym zaczne.
Kupilam tylko 4 ubranka, zeby troche sie nacieszyc[emoji6]

Caly czas Was podczytuje i kazdej mocno kibicuje[emoji6]

Ewunka, a na ten urlop nie chcesz jechac z jakiegos biura podrozy? Wtedy napewno znajdziesz cos fajnego, bo tak na wlasna reke szukac hotelu to ciezko.

Napisane na LG-D620 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzien dobry!

Ewunka a moze Portugalia? :)

Odchodze od zmyslow. Zostal mi tydzien do wizyty. Objawow mam tyle co nic, bo jedynie czasami brzuch poboli albo pachwina pociagnie. Nic wiecej. I oczywisicie juz bania, ze cos jest nie tak... Bo przeciez ostatnim razem wlasnie mniej wiecej teraz sie wszytsko skonczylo. Masakra, mysle, ze zeswiruje do srody...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Hej tez jestem posiadaczką endometriozy po operacji w październiku . Skoro miałaś wycinania torbiel endometrialna w lipcu ( miałaś juz okres po operscji ? )
Nie ma co płakać jeśli to torbiel endometrialna to jeśli nie ma powyżej 4 cm to stymulacja z nią przebiegnie normalnie a jeśli to torbiel krwotok zna to powinna się wchłonąć po antykach ( ta musi zniknąć z nią nie można się stymulować )
Tak miałam już okres po operacji. Najgorsze jest to ze na wyniku histopatologicznym jest ze to cysta krwotoczna była wycięta ale ze są zrosty to może być endo, ten lekarz z InviMed twierdzi ze jeżeli to była cysta i miałam ja podczas pierwszego in vitro to mogła mi ona peknac a nie pękła, wiec coś mam w tym opisie pomylone. Piszą w nim po łacinie i bądź tu mądry

reklama
Tak miałam już okres po operacji. Najgorsze jest to ze na wyniku histopatologicznym jest ze to cysta krwotoczna była wycięta ale ze są zrosty to może być endo, ten lekarz z InviMed twierdzi ze jeżeli to była cysta i miałam ja podczas pierwszego in vitro to mogła mi ona peknac a nie pękła, wiec coś mam w tym opisie pomylone. Piszą w nim po łacinie i bądź tu mądry
Ja pierd. ..... jak można można endometrialna pomylić z krwotoczna :szok: no niby jakiś mały % jest
Marcery ca 125 Ci robili .?
Biosie endometrium. ?

U mnie długo zajęło zanim potwierdzili endo nie jest to łatwa sprawa przez badania ale już jak Cię otworzą to muszą wiedzieć czy masz endo i gdzie .
Ja oprócz jajników mam na jelitach i w dupie :) i w pepku zrosty .
Mimo operacji w październiku zrost w pepku mam znów krwawi podczas miesiączki

Do góry