reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Gosia, do okropnego bólu doszło krwawienie. Zalało mnie tak, że było mi wstyd i nie wiedziałam jak wyjść z pracy :(
Wróciłam, wyryczałam się z bólu i leżę. Mąż i mama zakazali mi wstawania. Jeśli będzie potrzebny 3 raz, to nie wiem czy dam radę fizycznie :(
Dr Google i ulotka marvelonu twierdzą, że takie mogą być skutki uboczne. Apap nie pomógł. Póki co- przeczekuję ból.

Oj bidulko:( wspieram cię kochana. Trzymaj się:*

Natalka jak po wizycie bo juz nie mogę się doczekać.

Mnie po morvelanie strasznie jajniki bolały. Daj znać jak będziesz wiedzieć gdzie dr przyjmuje. Ja tez otrzymałam nr prywatny i mam do niego zadzwonić po pierwszej kontroli płodności zarodków. A tak wogóle do dr dzis także przyjmował, tylko panie w recepcji wprowadzaly w błąd
Ja wiedziałam, że dziś też przyjmuje. Mówił mi o tym ostatnio. Dziś wieczorem wyjeżdża na urlop, nota bene w to samo miejsce, w którym ja byłam 2 tygodnie temu. Myślę, że gdy się zorientują, że zabierze ze sobą swoje pacjentki, to jednak się dogadają w kwestii tego gabinetu...

Jest troche slabo ,ale zawsze jest w sumie 6 % ktore sie poruszaja.caly proces powstawania nowego plamnika trwa okolo 3 miesiecy i wbrew pozorom cos mozna zrobic.Jednym to pomaga na innych nie dziala,wklejalam w Grupe Slownik in vitro ,wszelkie mozliwe dopalacze ,sprobujcie moze, zwieszanie glowy nic nie pomoze.Witaminy,ruch,luzne galoty ,zdrowe jedzenie...na pewno cos mozna poprawic.Z drugiej strony in vitro jest zrobione tez dla mezczyzn ktorzy maja slabe nasienie.Sposrod tych paru procent znajda w labo na pewno takie ktore beda sie nadawaly do zaplodnienia.Nie tracila bym nadzieji. Jest co prawda duzo nie ruchomych,ale z wynikow wynika ,ze reszta wartosci jest w dobrej normie.Glowa do gory i do roboty.:):):)
Moj m tez mial slabe wyniki i ruch tez mniej wiecej w takich geanicach bierze androvit plus l karnityne i orzechy brazylujskie do punkcji byla poprawa. Teraz dodatkowo wit c 1000 wit e koenzym q 10 i zdrowsze jedzenie. Polecam cos sprobowac z rakich dopalaczy nam lekarz tez powiedzial ze nic nie ma na poprawe parametrow a jak zobaczyl wynik po 4 miesiacach to nie wiedzial co powiedziec.

U nas w artemidzie wszystkie dodatki sa w cenie
U nas dodatkowo płatne. Ale Westi ma rację, jest ryzyko uszkodzenia zarodka i nie zawsze to robią. Mój lekarz jest zwolennikiem nacięcia, drapania i trzeciej rzeczy, której nie zapamiętałam. Zdecydowaliśmy z mężem, że teraz weźmiemy wszystko, co poprze lekarz. Bez względu na koszty.

Ja wiedziałam, że dziś też przyjmuje. Mówił mi o tym ostatnio. Dziś wieczorem wyjeżdża na urlop, nota bene w to samo miejsce, w którym ja byłam 2 tygodnie temu. Myślę, że gdy się zorientują, że zabierze ze sobą swoje pacjentki, to jednak się dogadają w kwestii tego gabinetu...
Oj nie sądzę w kwesti gabinetu a na pewno stracą dużo pacjentek. On jest specem. Mojej znajomej kilku lekarzy powiedziało że nie ma szans na ciążę, nawet przez in vitro. Poszła do naszego cudownego dr który nie mówił że nie ma szans. Powiedział że nie będzie łatwo i dzis ma dzięki niemu rocznego synka:)

reklama
Proponuje poczytać o ryzyku również. Źle wykonane naciecue (a bądź co bądź wykonywane jest na bardzo delikatnym organizmie ) uszkodzi zarodek. A wcale nie ma badań w tym temacie. Tzn potwierdzających skuteczność. Tak jak w przypadku embryoglue, który owszem podnosi ilość pozytywnych testów, ale nie zwiększa liczby żywych urodzeń.
Westi ja raczej bede riznawiac o lepszej metodzie wyboru dobrego plemnika i o lepszym podlozu dla komorek. O naciecie tez zapytam ale naciskac nie bede az tak wiem ze jest ryzyko. Ale tym razem chociaz wiem o co pytac

Do góry