reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ha bo u nas nikt nie mowi ze sa jakies dodatki do misci a jest ich duzo
Pisanka jest specjalistka w te klocki ja teraz zapomnialam nazw.
Gadalam juz z dr D powiedzial ze embriolog decyduje jak uwaza ze jest taka koniecznosc. Czyli ja bede naciskac embriologa zeby zrobil wszystko co moze
No naprawdę u nas ograniczają do minimum co przekazują pacjentkom o_O

Mam dzisiaj równiótko tydzień po transferze.Oczywiście zrobiłam sikańca dzisiaj :oops: wktórym wyszła piękna jedna kreska.Pocieszam się,że po 1 to sikaniec,a nie beta po 2 czuły od 20,bo innego a aptece obok nie było.Tak,więc najpierw się lekko podłamałam, potem wyładowałam się na cieście drożdżowym na jagodzianki ;) a na koniec odnotowałam lekko zabrawiony śluz ten luteinowy i delikatne kręcenie piersi, tzn sutki dokładnie. Zawsze to coś nowego ;)

reklama
Proponuje poczytać o ryzyku również. Źle wykonane naciecue (a bądź co bądź wykonywane jest na bardzo delikatnym organizmie ) uszkodzi zarodek. A wcale nie ma badań w tym temacie. Tzn potwierdzających skuteczność. Tak jak w przypadku embryoglue, który owszem podnosi ilość pozytywnych testów, ale nie zwiększa liczby żywych urodzeń.

Potwierdzam mi lekarz to samo powiedział o kleju. A co do otoczki to decyzja należy do embriologa mi powiedział, ze mi nie zrobi na blastce 4aa bo jest ryzyko, ze mozna uszkodzić i dodatkowo, ze zarodek zachowuje sie jak ameba i dobrze, zeby miał tyle siły zeby sie samemu wydostać zwłaszcza, ze przy takim zarodku jak nasz otoczka juz jest bardzo cienka...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry